» »

Kateri program za preprosto 2D klik igro?

Kateri program za preprosto 2D klik igro?

LenartB ::

Zanima me kateri program/orodje priporočate za izdelavo preproste 2D igrice v kateri se dogajajo samo 3 stvari( klikneš na majhen krog, okoli katerega je drug večji krog in dokler tiščiš na manjši krog se ta veča, potem pa ko misliš da je enako velik kot večji krog pa odstraniš prst iz zaslona in potem se težavnost spreminja)
"Igrica" bi bila za iOS( dev account je že urejen, pravtako vse ikonce/teksture objektov, ozadje in podobno), zdaj pa nevem kateri program oz studio za izdelavo igric naj uporabim. Nekaj zelo malega znam programirati a ne veliko. Nekaj sem gledal Unity a mi ne zgleda tako preprost kolikor ga oglašujejo.

Torej kaj priporočate...? :)

roko granata ::

Unity3D je med preprostejšimi in uporabniku najbolj prijaznimi game engine-i. Predvsem na račun relativno elegantnega in preglednega wysiwyg vmesnika ter minimalizaciji programiranja, ki se izvaja s pomočjo relativno lahkega skriptanja. Je pa res, da je za to kar opisuješ over-kill.

V nobenem primeru zadeva ne bo narejena v popoldnevu. Lahko probaš z Objective C, C, Java, Python, Lua. Za naštete sem prerpičan, nedvomno pa je izbira še precej večja. Kaj če bi probal s tem kar že znaš, četudi ne veliko?

Spura ::

Ce je iOS mora nujno bit Objective C, ce se ne motim. Ne vem ce lahko unity uporabis. Edit: ali pa novi Swift language al kaj je ze.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spura ()

black ice ::

http://docs.unity3d.com/Manual/iphone-G...

Seveda lahko uporabiš Unity tudi na iOS platformi. Sicer je za samo spoznavanje z mobilnimi platformami plitvemu žepu bolj primeren Android, pa nič ne de. Sam sem večino projektov delal za PC platformo.

LenartB ::

Hvala vsem za nasvete! :)
Imam pa še eno vprašanje. Ali ima kdo kakšne izkušnje z kakšnimi game making orodij ki ne potrebujejo prevec programiranja. V mislih imam tiste programe ki jih oglašujejo kao "no need to know how to program" in pa "make games without coding" in podobni...
Lp.

vorantz ::

jaz sem enkrat enega uporabil
neoptimizirana katastrofa
ne spomnim se kateri je bil

nixons ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

cross platform development

Oddelek: Programiranje
367112 (6098) slodreamer
»

Microsoft na Buildu 2015 zlasti o Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6230726 (24474) Lonsarg
»

[Android] Kateri "Game Engine" ?

Oddelek: Programiranje
61395 (1104) shadeX
»

Izdelovanje iger in Blender ?

Oddelek: Programiranje
142348 (1809) korenje3

Več podobnih tem