Forum » Elektrotehnika in elektronika » PSU reset ob obremenitvi
PSU reset ob obremenitvi
Assass1n ::
Imam enermax infinity 740W, kater mi ob obremenitvi resetira računalnik.
Ko je to začel delati sem ga odprl ter zamenjal 3 napihnjene kondenzatorje. En dan je delal bp potem pa je kar od enkrat spet resetiral. Odprem in spet eden napihnjen kondi. Ker nimam takšnega na zalogi 1500uf 10v sem dal noter 2200uf 10v kar naj bi bilo ok pa še vedno resetira. Sem ga odspajkal in dal drugega istih spe ifikacij če bi bil prejšnj slučajno hin ker sem jih vzel iz enega starega napajalnika pa isto ne dela.
Kaj lahko še naredim? Kako potestirati vse skupaj, nimam pa neke opreme doma poleg cheap multimetra.
Hvala
PS tiste 3 sem dal pa nove.
Ko je to začel delati sem ga odprl ter zamenjal 3 napihnjene kondenzatorje. En dan je delal bp potem pa je kar od enkrat spet resetiral. Odprem in spet eden napihnjen kondi. Ker nimam takšnega na zalogi 1500uf 10v sem dal noter 2200uf 10v kar naj bi bilo ok pa še vedno resetira. Sem ga odspajkal in dal drugega istih spe ifikacij če bi bil prejšnj slučajno hin ker sem jih vzel iz enega starega napajalnika pa isto ne dela.
Kaj lahko še naredim? Kako potestirati vse skupaj, nimam pa neke opreme doma poleg cheap multimetra.
Hvala
PS tiste 3 sem dal pa nove.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Ok bom dal pravega pa da vidim kaj bo potem. Je smiselna menjava vseh?
erex ::
Načeloma v psujih ni tak problem če so večji. :) Če imaš možnost prever 12v rail z osciloskopom.
Sem dal pravega noter in je isto. Zaženem furmark in takoj resetira, enkrat je 3d mark naredil, v druge je pa resetiral. Čudno mi je to, da po menjavi treh kondenzatorjev je delal bp... Zdej vidno okvarjen ni noben, se mi še splača kaj hecat?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kompatibilnost matične z napajalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 1435 (1079) | hojnikb |
» | Čudno obnašanje mašine - zagonOddelek: Pomoč in nasveti | 4318 (3830) | akulp |
» | Kaj je v okvari?Oddelek: Strojna oprema | 1590 (1131) | amigo_no1 |
» | Menjava kondenzatorja na plati ? (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13016 (9786) | Pyr0Beast |
» | Nasvet glede potencialno skurjene mamaplate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8777 (7436) | Pyr0Beast |