Forum » Pomoč in nasveti » Overclocking
Overclocking
Tastar ::
Zdravo,
Po nekaj letih sem ponovno sestavil malo starješi PC sistem in imam en problem pri navijanju za katerega se ne spomnim, da bi ga imel tudi pred leti.
Specifikacije:
i5 750
AsRock H55m-LE
Corsair 2x4GB 1600
Napajalc: LC6600GP2 V2.3
Grafa: GTX 680
BIOS zadnja verzija
Sedaj pa problem:
1. V kolikor bios nastavim na default se pc zažene normalno.
2. V kolikor navijem samo RAM se PC zažene normalno.
3. V kolikor navijem še CPU (tudi v primeru kao tistih 50% boost) se pa začne PC prižigat in ugašat za sekundo in tako v nedogled.
Ko na napajalcu ugasnem štrom in ponovno prižgem pc zalaufa in dela na kolikor sem ga navil.
Ko ga ponovno ugasnem (v winsih) in prižgem imam spet prižiganje in ugašanje zadaj na štromu in po tem ponovno laufa navit.
Kje je to haklc?
Hvala
Po nekaj letih sem ponovno sestavil malo starješi PC sistem in imam en problem pri navijanju za katerega se ne spomnim, da bi ga imel tudi pred leti.
Specifikacije:
i5 750
AsRock H55m-LE
Corsair 2x4GB 1600
Napajalc: LC6600GP2 V2.3
Grafa: GTX 680
BIOS zadnja verzija
Sedaj pa problem:
1. V kolikor bios nastavim na default se pc zažene normalno.
2. V kolikor navijem samo RAM se PC zažene normalno.
3. V kolikor navijem še CPU (tudi v primeru kao tistih 50% boost) se pa začne PC prižigat in ugašat za sekundo in tako v nedogled.
Ko na napajalcu ugasnem štrom in ponovno prižgem pc zalaufa in dela na kolikor sem ga navil.
Ko ga ponovno ugasnem (v winsih) in prižgem imam spet prižiganje in ugašanje zadaj na štromu in po tem ponovno laufa navit.
Kje je to haklc?
Hvala
Moje mnenje je, da je haklc v napajalcu!
Sem se bal da bo točno to en napisu:)
Bom grafo dol butnu pa da vidim če se ponavlja. Niti ne vem če ima to kakšen vpliv.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tastar ()
cebelar123 je izjavil:
Si zvišal napetost CPUju?
Vse variante sem že poizkusil. Moram si en napajalc sposodit, da vidim če ga res kaj reže.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sončni paneliOddelek: Loža | 4326 (3380) | starfotr |
» | Računalnik zmrzne in bi rad ugotovil kje se zalomi.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2701 (2429) | Mitch |
» | Pc v okvariOddelek: Pomoč in nasveti | 2461 (1781) | Brane22 |
» | PC ne dela na posamezni lokacijiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2367 (1767) | ssokec |
» | Blue screen problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2550 (2217) | taz |