» »

Java-razlaga

Java-razlaga

Zixan ::

Bi mi lahko povedal kdo prosim na čim lažji način, kaj je razlika med skladom in vrsto, kar se tiče tabel v javi, če prav razumem lahko v skladu dodajaš le na konec in odvzemaš elemente s konca, pri vrstah pa ko dodamo nek element (na začetek) se morajo še vsi ostali elementi premakniti za eno mesto naprej je to to? Kaj pa so potem krožne vrste?

videc ::

Google: data structures
ali pa kakšno slovensko knjigo na temo "Podatkovne strukture".

lebdim ::

ključna razlika med skladom in vrsto je v principu delovanja LIFO in FIFO. sklad ima princip LIFO (last-in, fist-out), vrsta pa princip FIFO (first-in, first-out).

sklad ima operaciji PUSH (v bistvu operacija vstavljanja) in POP (v bistvu operacija brisanja) za elemente, ki jih dodaš v sklad.

vrsta ima elemente q.head in q.tail (začetek in konec vrste). elemente v vrsto vstavljaš z operacijo ENQUEUE, brišeš pa z operacijo DEQUEUE.

dovolj jasno?

Mesar ::

Sumljiv si... ravno par dni nazaj mi je kolegica s FNM težila s podobnimi ;((

http://www.nauk.si/materials/4283/out/#...

Sklad je LIFO (Last In First Out - zadnji noter, prvi ven)

Vrsta je FIFO (Frst In First Out - prvi noter, prvi ven)

Krožne vrste... http://www.taranenko.net/attachments/14...

Vse skupaj pa implementiraš kot polje/tabelo, le da iz sklada vedno pobiraš n-ti element (tisti, ki si ga zadnjega dodal) iz vrste pa pobiraš prvi element (z indexom 0).

Krožna vrsta ...

Your turn to burn!

lebdim ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebdim ()

lebdim ::

vrsto lahko implementiramo z navadno tabelo, enojnimi kazalci, dvojnimi kazalci, krožno vrsto ... bistvo je, da znaš implementirati te osnovne operacije vsaj ...

lebdim ::

za zgled ti bom implementiral osnovno funkcijo EMPTY-STACK(S), ki vrne TRUE, če je sklad prazen, in FALSE, če sklad ni prazen.

function EMPTY_STACK(s: stack):boolean;
begin
if (s.top = 0) then EMPTY_STACK:=true
else EMPTY_STACK:=false;
end;
...

Mesar ::

Kaj mu bo to? Če še enkrat pomislim... in se prav spomnim bo to verjetno kak PS/APS iz ITKja, če je na Feri. Kaj mu bo Pascal koda :)) tam forsirajo Javo, na RIT pa C++.
Your turn to burn!

Mesar ::

http://www.tutorialspoint.com/javaexamp...
http://www.tutorialspoint.com/javaexamp...
http://faculty.washington.edu/moishe/ja...

Itak ga bodo dobili če bo copy&pastal ker pogooglajo dve vrstici kode pa potem vse skupaj "analizirajo" z MOSS ;((
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

lebdim ::

saj se gre samo za koncept pisanja v različnih programskih jezikih oz. sem mu skušal pokazati, kako se npr. sprogramira osnovna funkcija za sklad.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravilo zadrge v križiščih, ko je gneča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11417938 (14517) Mavrik
»

[C] Obrni sklad

Oddelek: Programiranje
101089 (735) Invictus
»

C++ programi

Oddelek: Programiranje
72444 (2040) ERGY
»

Računalništvo na maturi - več vprašanj, da vidimo kolko znate!

Oddelek: Šola
484763 (2835) seaclam
»

prevod programerskih izrazov

Oddelek: Programiranje
192406 (1917) [MYTiX]

Več podobnih tem