» »

Sveti gral levice v Grčiji in drugje

Sveti gral levice v Grčiji in drugje

Temo vidijo: vsi
««
46 / 47
»»

AndrejO ::

pirat je izjavil:

AndrejO je izjavil:


Pa saj je jasno. Ko gre dobro, se izplačuje mastne bonuse in dividende. Ko zaškripa, pa so "too big to fail" in se notri nenadoma tlači denar davkoplačevalcev. Že vse videno od New Yorka, via London in Pariz, pa do Frankfurta.
Komunajzarji pač.


Saj razumeš, da hkrati s "tlačenjem denarja davkoplačevalcev noter" pride obenem tudi do razlastninjenja obstoječih lastnikov in (recimo pri nas) do izbrisa imetnikov podrejenih obveznic. Če bi šlo za "komunajzarje pač" bi obstoječi lastniki kar lepo obdržali svoje deleže. nisem čist prepričan, da se "izbrisanci" (imetniki podrejenih obveznic Banke Celje npr.) uvrščajo med "komunajzarje"... nekaj ne štima, ne ?

Ma ni panike stari. Tam, kjer celo res razvrednotijo kakšne delnice ali pa morda komu tudi kaj odvzamejo, se da še vedno fino zaslužiti z bonusi. Sicer pa si sam pribil, da je govora o komunajzarjih. Sam bi rekel, da celo o komunajzarjih prve klase proti katerim neke slovenske rabote izpadejo kot podeželsko ljubiteljsko gledališče na prostem.

Recimo 32,6 miljarde USD bonusov sredi nacionalizacije izgub v meki komunajzarskega kapitalizma, ZDA. Ali pa 5 miljard GBP bonusov v štirih bankah, ki so jih zaradi izgub kolektivno reševali podaniki Njenega Veličanstva.

Mojstri pač obvladajo. Ko jim gre dobro so bonusi, ko jim gre pa slabo, so pa bonusi. Če pa kakšni mali delničarji vmes malo popušijo, ko jih šljivi.

noraguta ::

Bonusi zaposlenim nimajo nic z lastnistvom.

To si privoscjo lohk sam se v drzavni upravi. In ja poroštva bankam so neumnost.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

AndrejO ::

noraguta je izjavil:

Bonusi zaposlenim nimajo nic z lastnistvom.

To si privoscjo lohk sam se v drzavni upravi. In ja poroštva bankam so neumnost.

In zato imamo potem take: profite si izplačajo, z izgubami pa se lahko ukvarja raja. Kdor zna, ta pač zna. Mar ne?

noraguta ::

Ja kukr odprt račun na šanku skos pjani. Je pa jeba v samih državah, dajejo poroštva na depozite regulative pa ne izvajajo. Da bi morala Gaspari in Kranc sedet že dolg vpijem.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Mr.B ::

dronyx,
Jaz imam svoje poglede in se ne bom dal motiti. Še bolj kot pri raznih iPhonih se vidi nategovanje kupcev pri raznem tekstilu. Velike firme z zvenečimi imeni tekstil izdelujejo v Bangladešu, Indoneziji, na Kitajskem itd. Proizvodnih stroški so največ par USD, prodajne cene pa od 50 USD do neomejeno navzgor. Proti tem izpade Applova dodana vrednost prava mizerija. Je pa meni zanimivo, da je zakonodaja očitno prisilila gostince, da morajo poleg jedilnih listov objavljati neke traparije (baje so alergeni), ki jih dejansko nihče niti ne razume niti ne ve za kaj gre. Niso pa še uspeli prisiliti prodajalcev, da javno (zaradi mene lahko tudi na spletu) specificirajo ceno izdelka. Če bi potrošniki videli, da so dali za navaden t-shirt, ki je bil narejen v Bangladesu za 3 USD v našem "butiku" 60 USD bi se morda kdo zamislil in se počutil nekoliko...idiotsko!
(namerno uporabljam USD ker euro postaja očitno neka junk valuta, tako kot včasih dinar)
Only the weak use their brains - the strong use their balls!

Povzetek, ki ga lahko razberem :
1.
Jaz imam svoje poglede in se ne bom dal motiti
: Čeprav so le ti napačni, in potem je vse ostalo zgrešeno...
2.
Še bolj kot pri raznih iPhonih se vidi nategovanje kupcev pri raznem tekstilu
Gnev ker si ti ne moreš privoščit.
3.
da je zakonodaja očitno prisilila gostince, da morajo poleg jedilnih listov objavljati neke traparije (baje so alergeni), ki jih dejansko nihče niti ne razume niti ne ve za kaj gre.
To da ste Slovenci "nekateri" zabiti pač ne morem pomagati.. Taista lista je malo severneje, še bolj popolna. In ker imam žlahto, kjer so nekateri tudi alergični, je ta lsita še kako pomembna...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Smrekar1 ::

leiito je izjavil:


Zakaj bi bogate sploh obdavčeval? Zaradi ta bogatih živijo prodajalec jaht, Mercedesov, pata negre, kelnerji v Asu...trickle down economics.


Deluje - dokler je bogatih relativno malo in niso tako ultrabogati. Ko jih imaš (pre)več in postanejo bogati čez vse meje pa pride do proporcionalno vedno manjših doprinosov. Če imaš visoko stopnjo neenakosti v družbi ta pristop neha biti koristen.

Na Kitajskem se je to kar dolgo časa obneslo, zdaj so pa že zdavnaj prešli točko, ko bi rabili malo bolj, heh, levičarsko politiko, da bi gospodarstvo zdravo raslo dalje. Podobno velja za ZDA, čeprav tam niso niti slučajno tako zavozili družbe. V Sloveniji pa ja, morda bi nam res lahko koristil ta Reganov sistem, samo vedeti je treba kdaj je pravi čas da se preklopi v nekaj bolj levega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

dronyx ::

Smrekar1 je izjavil:

Na Kitajskem se je to kar dolgo časa obneslo, zdaj so pa že zdavnaj prešli točko, ko bi rabili malo bolj, heh, levičarsko politiko, da bi gospodarstvo zdravo raslo dalje. Podobno velja za ZDA, čeprav tam niso niti slučajno tako zavozili družbe.

Ko se omenja "komunajzerje" se dostikrat pozablja na Kitajsko in povsem upravičeno, saj tam od komunizma ni ostalo kaj dosti. V zadnjem tednu sem si pogledal par dokumentarcev o Kitajski in moram reči da samo gledaš in se čudiš. Pa gre v bistvu za fenomene, ki jih poznamo tudi pri nas, le da so tam zaradi števila prebivalcev in velikosti države res enormnih razsežnosti. En tak primer so recimo "nepremičnine". Številni Kitajci so zaradi hitre rasti in posledično povečevanja prihodkov bili v "težavah" kam z denarjem (varčevanje na banki ne krije inflacije), tako da so našli investicije v nepremičnine, katerim cena (po njihovo) lahko samo raste. In tako imaš potem cela naselja, kjer je čuda praznih stanovanj. Ko se taka shema poruši seveda številni izgubijo ne samo svoje prihranke, ampak tudi prihranke staršev, sorodnikov...Pri nas imamo Celovške dvore, tam cela mesta duhov.

Nekje sem zasledil podatek, da si 75% kitajskih milijarderjev želi ven iz države, ki jim je omogočila takšne enormne zaslužke v tako kratkem času (eden med njimi je obogatel s prodajo uvoženega mleka v prahu, ko so v njihovem odkrili neke strupe). Le zakaj? Morda slutijo, da se bo ta največja ponzijeva shema vseh časov na svetu enkrat končala?

Potem njihova borza...To je daleč največji casino na svetu. Tam je velika večina "investitorjev" zasebnih vlagateljev (dedki, babice, delavci), ki nima končane niti osnovne šole in igra z življenjskimi prihranki, od katerih so na starost odvisni, saj na Kitajskem menda nimajo takšne sociale, pokojnin itd. kot poznamo pri nas. Ko se pri njih borza zruši, oni enostavno ustavijo trgovanje z nekaterimi delnicami za pol leta in država zmeče ogromno denarja zato, da umetno drži tečaje nad vodo.

Kitajska ima menda za cilj, da se plače letno višajo za 10%. Ampak to za njih ni velik problem, ker imajo praktično neskončen bazen poceni delovne sile - kmete, ki jih prisilno "industrializirajo". Pri nas mislimo, da tam vsi delajo za drobiž, kar pa seveda ne drži. V Pekingu je v enem dokumentarcu inženir dejal, da dobi 2000 USD plače (he, he...mnogi naši inženirji so plačani bistveno slabše kot kitajci), 70 m2 stanovanja pa ga je stalo prek 500.000 USD (denar je jasno morala prispevati vsa širša družina, plus ogromen kredit).

Kitajska je balon pri balonu, pri čemer svoje balone tudi izvažajo (med drugim kupujejo nepremičnine v Avstraliji, Kanadi, ZDA itd.).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

noraguta ::

Dejte nehat o politiki. Najprej se mora kraja definirat kot kraja. Pol pa naprej. Ce si banka ali pa drzava sposoja denar za gambling al pa dolce far niente vrnit pa ne more varčevalcem je to kraja. In nacionalne banke naj bi skrbele in so plačane za to da se to nebi dogajalo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Smrekar1 ::

dronyx je izjavil:


Ko se omenja "komunajzerje" se dostikrat pozablja na Kitajsko in povsem upravičeno, saj tam od komunizma ni ostalo kaj dosti.


Ostala je rdeča zastava, parole in državna nomenklatura, to je to. Sistem je sicer klasičen oligarhistični s fašističnimi tendencami.

noraguta ::

še enkrat Tud marx je služkinjo natepaval pa slabo plačeval. Ne vem na čem sploh temelji vaša utopija.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Fritz ::

noraguta je izjavil:

še enkrat Tud marx je služkinjo natepaval pa slabo plačeval. Ne vem na čem sploh temelji vaša utopija.

Ko debata postane preveč resna, dobiš od neolibov samo še takšne cvetke.

@ dr. onyx
Kitajska je daleč preveč kompleksna za takšno posploševanje. Oblast je še vedno komunistična in tržno gospodarstvo ni tako liberalizirano kot na zahodu. zato bi milijarderji šli, seveda, ker jim država precej pobere. To, da so Kitajci šli v tržno gospodarstvo je popolnoma skladno z marksistično teorijo, po kateri se lahko greš socializma samo iz visoko razvite industrijske družbe, geopolitično pa tedaj, ko si dovolj močan, da te ZDA & Co. ne ugonobijo. S prevzemom tržnega gospodarstva pa so prevzeli tudi del njegovih anomalij. Vsekakor pa ostaja dejstvo, da bo KP Kitajske bodisi izgubila oblast ali pa bo v določenem trenutku obrnila krmilo nazaj proti socialističnemu planskemu gospodarstvu. Zadnja možnost pa bogati eliti, ki za razliko od zahodnih nima popolnega nadzora nad politično elito, nikakor ne diši.
Če želiš, pošlji ZS in ti dostavim nekaj zanimivega študijskega materiala na temo kitajske tranzicije.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

ohnowhy ::

Fritz je izjavil:

To, da so Kitajci šli v tržno gospodarstvo je popolnoma skladno z marksistično teorijo, po kateri se lahko greš socializma samo iz visoko razvite industrijske družbe..,

Huh, a tega v marksistični teoriji prede 70 leti ni bilo? Zakaj se Kitajci šli v tržno gospodarstvo (očitno predvidevaš, da bodo tudi odšli), niso pa vztrajali v planskem? Kakšno gospodarstvo dejansko preferira JM Keynes (who is soon to return), tržno ali plansko?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ohnowhy ()

Fritz ::

Keynes je živel in deloval v delu sveta s tržnim gospodarstvom. Možakar se je zavedal nevarnosti anomalij dereguliranega tržnega gospodarstva in delal na tem, da se te odpravijo z ustrezno regulacijo. Keynesa sicer nisem študiral, bi pa rekel, da je kot optimum videl dovolj a ne preveč regulirano tržno gospodarstvo. Konec koncev še socialisti težko kritiziramo social-demokratski model družbe blaginje.

Kitajska je pred revolucijo bila napol fevdalna država z minimalno industrijo. Po marksistični teoriji se uspešen prehod v socialistično plansko gospodarstvo lahko izpelje samo iz visoko razvite, industrializirane kapitalistične družbe. KP Kitajske je ugotovila, da preveč zaostajajo in da bodo s tako opehano državo zlahka postali plen kakšne 'oranžne' revolucije, zato so šli načrtno v tržno gospodarstvo, da s tem pridobijo tehnologijo, konkurenčnost, gospodarsko in drugo moč. Težava je s tem, da z pešanjem socialne države in skrbi za 'delovno ljudstvo' ter z anomalijami tržnega gospodarstva, KP Kitajske izgublja legitimnost vladanja, zato se bo s temi izzivi morala slej ko prej soočiti. Vseeno pa gre tudi upoštevati, da Kitajci nimajo samo oligarhov ampak imajo poleg močne politične elite tudi vse močnejšo znanstveno elito tako v naravoslovju kot tudi družboslovju.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

noraguta ::

Druga stran zgodbe. Pa demantiranje tistih , da je šel ves denar za poplačilo dolgov.

http://www.rtvslo.si/evropska-unija/grs...

Jebe jih poraba.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

ohnowhy ::

Fritz je izjavil:

...

Bi lahko tvoj, sicer lep odgovor, zreduciral v takšnem smislu, kot sem vprašal prej in ponovno sprašujem?

1. Zakaj se socialistični blok ni držal skladnosti z marskistično teorijo (kot si navedel): po kateri se lahko greš socializma samo iz visoko razvite industrijske družbe...

2. Je bil JM Keynes (ki ga z dronyxom globoko spoštujeta, mimogrede) zagovornik planskega ali tržnega gospodarstva?

Zakaj te gnjavim s tem - smo, namreč, v temi, ki, izgleda, govori o Svetem gralu levice v Grčiji in drugje (še posebej, Slovenije).
Odgovore želim prav od tebe, ker (se mi zdi) izkazuješ veliko simpatije do socializma, planskega gospodarstva in JM Keynesa.

Spajky ::

...Sem nekaj čul, da smo se spet za dobro miljardo zadolžili, da lahko šenkamo (vržemo v veter) Grčiji ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

noraguta ::

Ne ker, je ugodno baje....
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

konspirator ::

Spajky je izjavil:

...Sem nekaj čul, da smo se spet za dobro miljardo zadolžili, da lahko šenkamo (vržemo v veter) Grčiji ...

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo...
To je drugo zadolževanje letos, država pa se lahko letos skupno zadolži za malo manj kot štiri milijarde evrov.

Medtem je državni proračun 10 milijard.
Hasta la vista, (Greece) Slo !

Zgodovina sprememb…

Jinto ::

Najbrž zamenjujejo dolg z višjimi obresti za dolg z nižjimi.

Smrekar1 ::

konspirator je izjavil:

Spajky je izjavil:

...Sem nekaj čul, da smo se spet za dobro miljardo zadolžili, da lahko šenkamo (vržemo v veter) Grčiji ...

http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo...
To je drugo zadolževanje letos, država pa se lahko letos skupno zadolži za malo manj kot štiri milijarde evrov.

Medtem je državni proračun 10 milijard.
Hasta la vista, (Greece) Slo !


Dobršen del teh posojil bo namenjen odplačilu dolgov. Letno proizvedemo nekaj manj kot milijardo evrov minusa, nekaj tega se bo pokrilo s privatizacijami, ostalo novo zadolževanje bodo večvidel poplačila starih dolgov.

Jinto je izjavil:

Najbrž zamenjujejo dolg z višjimi obresti za dolg z nižjimi.


Tako, ja. To je dobro. Eni seveda tega nočejo razumeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

konspirator ::

Tako kot Grčija 2010, ko so jim iz neznanega razloga nabili obrestno mero na mafijsko številko.
Potem boš prvi, ki bo prišel protestirati proti grdim neoliberalcem ?

Trenutno gre 15% bdpja (one manjkajoče 1.5 milijarde) za obresti kreditov.

Zgodovina sprememb…

ohnowhy ::

konspirator je izjavil:

Tako kot Grčija 2010, ko so jim iz neznanega razloga nabili obrestno mero na mafijsko številko.

Moraš ločevati primarni in sekundarni trg obveznic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ohnowhy ()

dronyx ::

Jinto je izjavil:

Najbrž zamenjujejo dolg z višjimi obresti za dolg z nižjimi.

Mene pa zanima kako je z dolgom, ko se je šel minister Čufer zadolževat v ZDA? Ta dolg je po moje v USD, pri čemer je bil takrat EUR vreden 1.30 USD, danes je razmerje že praktično 1:1, pa še bo šlo lahko na slabše. Ker so toliko solili pamet tistim, ki so se zakreditirali v CHF, če pa država nase sprejme valutna tveganja je pa to OK? Pri milijardi kredita je 30% zaradi valutnih razlik kar 300 MIO evrov! Obstaja morda kje javno objavljeno, koliko dolga natančno imamo, v kateri valuti in kdaj zapade posamezna obveznost?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

nekikr ::

Am, nič lažjega. Država naj varčevalcem v švicarjih izplača razliko, ker so bili ubožci zavedeni, istočasno naj jim pa izstavi račun za državni nakup USD, ker so bili politiki zavedeni. Ampak to švicarjem najbrž ne bo všeč.

pirat ::

Ta dolg je bil valutno ščiten.

Smrekar1 ::

dronyx je izjavil:


Mene pa zanima kako je z dolgom, ko se je šel minister Čufer zadolževat v ZDA? Ta dolg je po moje v USD, pri čemer je bil takrat EUR vreden 1.30 USD, danes je razmerje že praktično 1:1, pa še bo šlo lahko na slabše. Ker so toliko solili pamet tistim, ki so se zakreditirali v CHF, če pa država nase sprejme valutna tveganja je pa to OK? Pri milijardi kredita je 30% zaradi valutnih razlik kar 300 MIO evrov! Obstaja morda kje javno objavljeno, koliko dolga natančno imamo, v kateri valuti in kdaj zapade posamezna obveznost?


Pri tako visokih zneski se dogovori, da se bo odplačevalo evre, ne dolarjev. To so naši politiki tudi naredili.

konspirator je izjavil:

Tako kot Grčija 2010, ko so jim iz neznanega razloga nabili obrestno mero na mafijsko številko.


Mislim, da so razlogi za to kar zelo dobro znani. Pa kot so ti že povedali, ne ločiš med primarnim trgom (obveznice, ki jih država izda) in sekundarnim trgom (že izdane obveznice, ki se trgujejo med različnimi poslovnimi subjekti).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

dronyx ::

Smrekar1 je izjavil:

Pri tako visokih zneski se dogovori, da se bo odplačevalo evre, ne dolarjev. To so naši politiki tudi naredili.

Si prepričan. Kakor se spomnim se je govorilo, da smo se zadolžili za 3,5 MRD in sicer v USD. Recimo da bi mi imeli še vedno svojo valuto nam ne bi verjetno posojali v tolarjih, saj bi lahko potem država z manipulacijo valutnih razmerij ta dolg spretno manjšala. Je pa možno, da se da za valutna tveganja zavarovati, ampak tudi tu verjetno obstaja neka meja do kje.

leiito ::

dronyx je izjavil:

Smrekar1 je izjavil:

Pri tako visokih zneski se dogovori, da se bo odplačevalo evre, ne dolarjev. To so naši politiki tudi naredili.

Si prepričan. Kakor se spomnim se je govorilo, da smo se zadolžili za 3,5 MRD in sicer v USD. Recimo da bi mi imeli še vedno svojo valuto nam ne bi verjetno posojali v tolarjih, saj bi lahko potem država z manipulacijo valutnih razmerij ta dolg spretno manjšala. Je pa možno, da se da za valutna tveganja zavarovati, ampak tudi tu verjetno obstaja neka meja do kje.


To se zdi dobra ideja, država pojača svojo valuto, dolar postane v primerjavi ničvreden, krediti se vrnejo s kovanci. Zakaj o teh spretnosti ni nihče obvestil Argentincev, da jim ne bojo spet plenili ladij in letal po svetu.

Zavarovanja za valutna tveganja je nedavno reklamiral Dnevnik, da bi morala uprava Krke odstopiti, ker ni pri Triglavu vzela kasko na rubelj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

Smrekar1 ::

dronyx je izjavil:


Si prepričan. Kakor se spomnim se je govorilo, da smo se zadolžili za 3,5 MRD in sicer v USD. Recimo da bi mi imeli še vedno svojo valuto nam ne bi verjetno posojali v tolarjih, saj bi lahko potem država z manipulacijo valutnih razmerij ta dolg spretno manjšala. Je pa možno, da se da za valutna tveganja zavarovati, ampak tudi tu verjetno obstaja neka meja do kje.


Ja, sem. Pri večjih zneskih ti posojilodajalci to omogočajo.

dronyx ::

Tule je objavljena analiza, kako je nemčija (posredno) služila z grško krizo. Vsaka slaba novica je pomenila nižanje nemških obrestnih mer, ker so investitorji iskali varno zatočišče za svoj denar. Na ta račun naj bi nemčija privarčevala v petih letih 100 MRD EUR. Pod črto se bo verjetno izkazalo, da nemčija na primeru grčije dejansko ni izgubila praktično nič (nenazadnje so spretno "socializirali" tudi grške dolgove do nemških bank), ampak celo zaslužila. Ostali tepci so jih pa pri tem še podpirali, pri čemer so sami plačevali za kredite pa 7% obrestne mere. Welche dummköpfe!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Mr.B ::

Se 1x socializacija nemskega dolga drzavnih bank he nemcijo stalo bilu 1000 mijard ojrov. To da sluzijo na racun Slovencev je cisto normal I.Sej JS v sloveniji pravi dvignite place,ker Nam pripada... Pa ce bos se 1x omenil da dolg slovenij nekaj na temp tesevanja slovenskih ban, se polo s hladno vodo,ker so do Danes kupil slovenle banke Ko drzav cca blizunekajkratnika papirne vrednoti bank leta 2008.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

Kako kaj ? kot kaže tudi fektivno preganjanje prejšnega finančnega ministra, ni pomagalo Grski ZL, da bulshit proda lačnemu narodu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

matijadmin ::

Kar pravi Mr.B in, kar so plitikantski trobilkoti dolgo trobili v en rog, ne drži. Tetica na čelu IMF je pokazala zelo lepo gesto, poziva k edinemu logičnemu ukrepu, tj. odpisu dolgov: http://www.rtvslo.si/evropska-unija/po-...
Vrnite nam techno!

konspirator ::

Dokler ne bo v po novem štirkinem (esm, ecb, eu, imf) sporazumu z Grčijo konkretnih ukrepov za zagon grškega gospodarstva/sredstev zanje je vse skupaj samo podaljševanje agonije.
Kar imf dobro ve.

Odpis dolgov bodo prej ali slej lepo zapakirali v podaljšanje ročnosti kreditov, iz 20 na 50 (75/100) let.Če se vmes ne bo svetovno gospodarstvo vsaj 3x podrlo naj me koklja brcne ;), tako da bodo Grki suma sumarum plačali nekaj milijonov namesto vseh +300.
--

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Nekdo pozabil tudi dodati da imf hoce dolg do grcije prenesti na ecb. V bistvu hoce omejiti svojo izgubo v grciji. Zato pa igra igro Ali vzamite has dolg Ali bomo govorili populizem za narod z odpisom.
Samo kaj Ko he nekaterih edini vir informacij neko kvazi drzavno trobilo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

konspirator ::

Mr.B
Nekdo pozabil tudi dodati da imf hoce dolg do grcije prenesti na ecb. V bistvu hoce omejiti svojo izgubo v grciji.

Nisem vedel za to, imaš kar vir za trditev ?
Grčija promptno plačuje samo ecbju, da jim ne ustavijo dobave svežega eur denarja za bančni sistem ostala kreditodajalca (eu, imf) sta nekje na repu liste.Ter seveda "malim" tujim zasebnikom, da imajo materiala za PR http://www.cnbc.com/2015/07/14/greece-m... .


V 21 stoletju se zanašati na državno trobilo je zelo optimistično stališče, ki prej ali slej lepo udari nazaj.
--

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

konspirator,
še malo pa boš z matijadmin, začel trobit da je IMF karitas.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

konspirator ::

Lol, itak da ni karitas.

Španija, Portugalska, Irska so bile v imf programu pomoči in so se izvlekle iz krize (uradne številke), kar počne Eu z Grčijo je kuhanje žabe.
--

Mr.B ::

konspirator,
jasno je da Grcka ne bo mogla odplačati dolga. Tri mesece preden so "odstavili" grskega finančnega ministra, je IMF hotela "predlagala" da ECB prevzame dolg . Ker so bili te pogovori neuspešni, je šla IMF dalje in succekrej na ECB pomagala odobritev pomoči grciji. Tako bo IMF pod črto še vedno dobila več. Sedaj se zgodba samo nadaljuje. Samo ne moreš povzemati raznih RTV.SLO medijev etc. Taistih medijov, ki ne vidijo nobenega problema recimo da bomo naslednje leto več kot 15% fiktivnega proračuna dali samo za obresti.
IMF in ECB nista noben Karitas, enako kot se sedaj na finančnih trgih bojujeta Kitajska in ZDA, kjer je Kitajska sedaj pokazala ZDA, če se upa iti dalje. Če ne drugega, ali bi vzel kredit v Kitajski valuti preko azijske variante IMF sklada, kjer bodo obroki zaradi nižanja vrednosti valute nižji, ali v $ od IMF sklada. PAč Kitajska se zaveda, da bo v dvajestih letih imela interno potrošnjo, ter da z "ničvrednimi" dolarjih, če jih dumpne na trg, si ne more nič pomagat... amak smo že offtopic...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MrStein ::

Grški premier Cipras naj bi že čez nekaj ur odstopil (RTVSLO)

"Grški premier Cipras je odstopil"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

krneki0001 ::

Sej smo to napovedal že pred časom. Dobili bodo pomoč, cipras bo pa odstopil, da bodo novi voditelji lahko po volitvah zavrnili vse spremembe, denar pa pobasali.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Mr.B ::

nebivedu,
a matematike ne poznaš. A Slučajno veš za koliko časa bi bile te milijarde za plačilo plač ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

krneki0001 ::

Sej to je vseeno za koliko časa bi bile za plače. Tole si bodo voditelji razdelili, potem pa pobrali šila in kopita in pustili rajo v kotlu. Verjemi da vedo da grčiji ni pomoči.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

vostok_1 ::

Grki dobro to igrajo. Spet bodo nategnili vse.

Čakam ZL cronije za komentar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

MrStein ::

Cipras potrdil koalicijo z nacionalisti

Spremembe brez sprememb... :P
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Smrekar1 ::

MrStein je izjavil:

Cipras potrdil koalicijo z nacionalisti

Spremembe brez sprememb... :P


No, spremembe so v toliko, da se je ZL-jevska zalega v Sirizi poslovila od stolčkov. Siriza se bo počasi preoblikovala v običajno levičarsko stranko.

jype ::

vostok_1> Grki dobro to igrajo. Spet bodo nategnili vse.

Dobro je, da niso zmagali konzervativci.

franseliski ::

Ali je kdo dejansko sploh pričakoval stabilizacijo Grčije? Resno?
Dokler je Grčija v komi, so odprta vrata Evrope.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: matijadmin ()

Smrekar1 ::

jype je izjavil:


Dobro je, da niso zmagali konzervativci.


Predvsem zato, ker bo moral Cipras zdaj skuhati juho, ki jo je zakuhal.

Mr.B ::

Odvisno kaj smatraš za konzervativce. Verjetno je bila to jype poanta.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
««
46 / 47
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Grčiji ne deluje več PayPal (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
6628931 (18026) trenerkar
»

Koorporacije in vladanje svetu

Oddelek: Problemi človeštva
376952 (5494) vostok_1
»

Grška finančna kriza (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36366654 (55879) kmetek
»

Javna uprava Grčija - pravi carji

Oddelek: Loža
445104 (2617) -valvoline-
»

A vam je všeč [dogajanje v evropski uniji]? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12916092 (13083) Ramon dekers

Več podobnih tem