» »

kateri tv predvajalnik za filme kupit?

kateri tv predvajalnik za filme kupit?

detroit ::

Imam nek quad core android zadevo ki služi svojemu namenu, je super in oh in sploh. Samo sedaj sem posegel po 60fps 1080p (učasih tudi dts...če to vpliva) in zadeva preproste ne zmore predvajat tekoče. Sem mislil da je pač problem ker je "čajniz" ampak 1080p mi dela bp pri običajnih fpsjih. Sem probal še na nexusu 5 in tudi tam se pojavljajo isti problemi. Poizkusil sem pa mobo, vlc, bsplayer, mxplayer itd. Sem mislil že prvič da je kriv usb ključek pač prepočasn, (preko wifi ali LAN dela isto počasi) pa ni ker na compu dela bp. Torej kateri so solidni predvajalniki ki imajo zmogljive procesorje zasnovani na androidu ki bi to predvajali?


hvala lp
Skero

popster ::

home theater pc? nekje sem slisal da vlc na windowsih framedropa, tko da mogoče vseeno kak linux.

detroit ::

Te zadeve najbrž kar koštajo? Sm upal da se ne bo treba tolk stegnt:P
Skero

polde66 ::

http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami...
tole mam gor sem pa dal Openelec, dela k šus, imam pa 2gb rama. Openelec ima XBMC/KODI. Tega si tud lahko inštaliraš na svoj Android.
Kater Android pa imaš?
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

detroit ::

4.2 je verzija. XBMC ne poznam bom pogooglal kaj je to:)

zgleda kot nek mediacenter. Po moje kaj boljši od MXplayerja ne more bit. Še noben od naštetih se ni moral kosati z njim, bom pa vsekakor probal. Če ne pa tole 100€ če predvaja stvari sploh ni nek denar, hvala za link
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

detroit ::

polde teoreično lahko uzamem tega brez dvd enote, ki je useless - se izogibam kakršnikoli peki dvdjev ever... , ga dobim za 85€ in če to predvaja vse kar rabim je to meka. A je zadeva glasna?
Skero

detroit ::

sorry da že spamam... a je močno slabši kot tale ? http://www.xtreamer.net/Prodigy-4K/
Skero

polde66 ::

Iskratel je kompjuter z vgrajenim ionom, 160 gb diska 1 ali 2 gb rama, priporočam 2gb. tako da nanj lakho naložiš od xp-jev do win 10, vse distribucije linuxa in openelec, ki je mediacenter xbmc tudi android 4.4 sem dal nanj.
Xbmc je komplexen program, ki ti omogoča stremanje filmov in tv nanizank direkt z neta (adijo torent) sheranje filmov iz tvojega kompa, gledanje in poslušanje vsega kar priklopiš nanj. Edina slaba stvar (meni osebno) nima internet brskljalnika.

Iskratel ima aktivno hladenje, se greje ni pa sile. Jo ne slišiš.

Androidni aparati pa so zopet drugače zasnovane naprave, sicer več podpore različnim stvarem, na njih pa pač ne moreš dajati različnih OS.
polde

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: polde66 ()

Goody ::

polde66 je izjavil:

Edina slaba stvar (meni osebno) nima internet brskljalnika.



http://openelec.tv/forum/chromium-brows...

detroit ::

ja cink sm gledal že tole sam mi pod razno ni jasno kako bi namontiral na svojga androida, in kakšen bi bil bonus v hitrosti predvajanja

openelec mislim kot "sistem" na android napravi - če seveda sem prav prebral celotno štorijo
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

Goody ::

kolikor vem openelec ne obstaja za tipične android naprave. Obstaja za x86 čipe, za raspberry Pi, in za Apple TV. Moj odgovor je šel polde66 ki je rekel da nima browserja na openelec (pa ga lahko ima).

Kot "sistem" na android napravi pa je mišljen verjetno sam KODI (XBMC) ki ga dobiš kot aplikacijo za android in da instaliraš kot vsako instalacijo. Ni pa na Google Play ampak tu: http://kodi.tv/download/ Ima pa menda par težav na android napravah z kitajskimi čipi. Na Samsung in qualcomm napravah dela dobro.

edit: sem šel sedaj brati tvoj post - same hitrosti delovanja ti KODI (KODI je predvsem media center) ne bo popravil, predvajalnik na androidu ni nič boljši oziroma je po moje slabši kot MX player (ki je po moje najboljši na nadroidu). Si na MX playerju probal vse opcije (HW decoding)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goody ()

detroit ::

ima več opcij kot samo HW/SW decoding?

ravnokar sem na nexusu (prvič..) odkril HW+ opcijo ki jo na tvju nimam in zdaj dela zelo lepo..dafuq. moram pogledat če imam is isti verziji.
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

detroit ::

Ekola da pospamam še malo in odgovorim, na moji android zadevci h/w+ bolj ne dela ker začne samo predvajat in se ustavi dokler ročno ne premakneš pozicije in spet samo začne in ustavi... Še vedno iščem bah...Jutri sporočim še če je star model streamerja sposoben tega in pridem potočit solze sem:)
Skero

detroit ::

eko samo update, sem probal sidewinder 3 in dela bp, na začetki sicer vidim drop fpsjev samo to je pomoje tudi že zripan tko, potem pa lepo tekoče sinhrono (audio in video)...mogoče še ukradem tole žvalco kolegu hehe
Skero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Strojna oprema
1205254042 (13258) pierch
»

Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
29651651 (14959) hojnikb
»

Mikro PC za torrent

Oddelek: Kaj kupiti
131126 (938) mzakelj
»

Ubuntu na mini pc

Oddelek: Zvok in slika
242613 (2225) hojnikb
»

Iskratel HD30

Oddelek: Kaj kupiti
205091 (3183) gradski

Več podobnih tem