» »

Popravilo stare ure

Popravilo stare ure

GabrieLeo ::

Pozdravljeni

Namen imam dati v popravilo tako uro vendar ne vem koliko
me bo približno stalo. Od prvega urarja imam precej daleč, tako da prosim za kakšen info, koliko me bi lahko prišlo popravilo.

Za zamenjati je pašček in steklo na uri, mali kazalček odspodaj je za popraviti nazaj ter treba je dodati kolešček ob strani.

Sploh rezervni deli za tako staro uro obstajajo?

Furbo ::

Več boš dal za popravilo, kot je pa vredna. Pa to se še na roke navija.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

RejZoR ::

Hja, uporablja švicarski Unitas movement z ročnim navijanjem, definitivno vintage zadeva. Samo popravilo če boš menjal samo omenjeno ne bi smelo bit predrago.

Kristal, če je akrilni (plastika), ga lahko spoliraš, pašček pa dobiš kjerkoli. Težava zna bit edino sekundni kazalec, ki ga boš moral popravit, kar pa pomeni, da je treba vzet ven movement. Težavno zna bit edino najti identično krono (watch crown, če to misliš s koleščkom ob strani).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ales ::

Lepa ura. Če je dial vsaj približno tako ohranjen, kot je ta na povezavi, boš imel zelo všečno vintage uro...

To, da ni avtomatik in se navija na roke, je nekomu lahko plus, sicer pa je dokaj nepomembno, če ti je ura všeč iz drugih razlogov. Nasploh je ura eden tistih predmetov, ki ima tržno ceno in poleg nje za lastnika še emocionalno ceno, ki se ne meri nujno v denarju. Vsaj za nekatere ure in za nekatere lastnike.

Pri tej uri, če prav razumem, manjka krona in snel se je sekundni kazalec. Ali to nakazuje, da je mehanizem dejansko v slabem stanju, je vprašanje... Potreben bo pregled pri urarju, najbrž ne bi bilo slabo očistiti in naoljiti mehanizem, sigurno pa vsaj zamenjati tesnila. Pred tem se izogibaj kakršni koli vlagi (para, sneg, voda...), sicer boš naredil celo štalo. Za krono se bo urar znašel, tudi če se ne bo dalo takoj dobiti original, sekundni kazalec pa upam, da tako še pod steklom. Za pas in za steklo je točno tako, kakor ti je RejZoR povedal, v vsakem primeru pa ne pas ne novo steklo nista velik strošek.

Če želiš kako priporočilo za urarja, povej kateri večji kraj imaš blizu oz. kam bi jo lahko nesel. Okvirni strošek? Toliko je neznank, da je težko reči. Od nekaj deset EUR naprej za osnovno, odvisno tudi od tega, kako dragega urarja ubodeš.

Mimogrede, v tej temi boš za začetek kar veliko izvedel, če te ure zanimajo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

replike dragih ur (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Loža
1469267394 (38992) viporologi
»

Ura Festina

Oddelek: Loža
252466 (1641) kukky1994
»

Nakup moške zapestne ure do 500 EUR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11539373 (20436) TheBlueOne
»

"Večna" ročna ura do 1000€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11237323 (27881) zvery1

Več podobnih tem