» »

Nakup moške zapestne ure do 500 EUR

Nakup moške zapestne ure do 500 EUR

1 2
3
»

Ales ::

Ne. Citizenov "Super Titanium" je čisto pravi titan, katerega površina je še dodatno obdelana do trdote 1000Hv do 2500Hv, odvisno od modela.

Za predstavitev poglej:
http://www.citizenwatch.com/en-us/eco-d...

Nekaj poljudne razlage o titanu:
http://www.ablogtowatch.com/watch-case-...

Če ga še nihče ni popravil, nam prosim zaupaj link do tega prispevka na tem drugem forumu...

xgeorgex ::

Tukaj je povezava:

link

Okapi ::

Naklada. Narediti uro iz aluminija in "napariti" gor titan (če se to sploh da) sigurno ni nič cenejše kot narediti celo ohišje iz titana. Kila titana je mogoče 20 evrov dražja od kile aluminija. Materiala v ohišju je manj kot 50 g. Razlika v ceni materiala je torej 1 evro. Vse drugo so stroški obdelave.

Na splošno imajo ljudje zelo slabe predstave, koliko kaj stane pri urah. Razlika med kremenčevim in mehanskim mehanizmom je recimo 200 evrov, pa se nobenemu ne zdi nič nenavadnega, da mehanska ura v enakem ohišju kot kremenčeva stane 1000+ evrov več. Ali pa zlato - v ohišju je recimo za 1000 evrov zlata, uro pa prodajo za 5000 evrov dražje od jeklene (pa še zlato je lažje obdelovati kot jeklo). Ali pa safirna šipca - od steklene je dražja mogoče 5 ali 10 evrov, ljudje so pa mirno pripravljeni plačati 100 evrov več za uro s safirno šipco.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Red_Mamba ::

Tole je star model. Mislim, da bo blizu 10 let odkar jo imam. Nikoli menjal baterije, sploh ne vem ce ima baterijo.
 Casio WVA 510E

Casio WVA 510E


edini downside je da nima safirnega stekla in se opraska. In pa da je plasticni pokrov tam kjer pride pas pripet na uro.
Plasticni pa zato, ker mora nekje dobiti signal za DCF. In vse DCF ure so tako narjene. Signala pac ne mores dobit v faradejevo kletko.
Tako, da ce ti je je to pomembno imas edino izbiro navadne kovinske ure, ki pa ne sinhronizirajo casa in si zato samo pri +-10sec na leto

Zamenjala ga bo pa tale: http://www.casio.com/products/Watches/w...
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Ales ::

Red_Mamba je izjavil:

... Nikoli menjal baterije, sploh ne vem ce ima baterijo. ...
Hm, najbrž si opazil nadpis "solar" na številčnici... Baterijo ima, oz. bolje rečeno, akumulator ima, a se ta polni z uporabo sončne energije. Slej ko prej ga bo treba zamenjati, ko ne bo več mogel držati zaloge energije, a očitno še ni potrebe po tem.

xgeorgex ::

Ne pokaže ure ampak gre na Casio domačo stran... Sem se pa tudi sam že odločil:

Citizen

Tilen ::

Dobra izbira. Ne bo ti žal. Škoda edino, da ni še radio controlled. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Okapi ::

Ti Citizeni so odlični, izziv je samo najti najugodnejšo ponudbo. Na hitro sem recimo našel tole, kjer so dobrih 100 evrov cenejši kot na Amazonu (nisem pa preverjal poštnine, niti če je kaj narobe z zanesljivostjo trgovine).
http://www.nigelohara.com/citizen-ca026...

O.

Ales ::

Trgovina zgleda legit, že nekaj časa obstoječe družinsko podjetje, ki se ga najde tudi v lokalnih rumenih straneh, itd., z razmeroma dobrim feedbackom tudi na Amazonu (pogledam eno oceno 3/5 in tip napiše: "vse je bilo super ampak ura mi ni bila všeč in sem jo poslal nazaj", potem pa da prodajalcu 3/5??? ajoj, radosti dela s debilnimi strankami).

Nisem gledal za poštnino k nam, ampak če nič drugega, bi se uro dalo preposlati iz GB v Slo, lokalno v GB pa je poštnina zastonj.

terryww ::

It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

gansta ::

Obstaja kakšna znamka nižjega cenovnega razreda (do 500EUR), ki bi bila podobnega izgleda kot Omega speedmaster ter bila kronograf, saphire in avtomatik ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gansta ()

Okapi ::

Pod 500 evri težko dobiš avtomatski kronograf. Imaš sicer nekaj ur s Seagullovim mehanizmom ST19, ampak ne vem, če je kakšna podobna Omegi.

O.

gansta ::

Okapi je izjavil:

Pod 500 evri težko dobiš avtomatski kronograf. Imaš sicer nekaj ur s Seagullovim mehanizmom ST19, ampak ne vem, če je kakšna podobna Omegi.

O.



Sem tudi sam gledal, pa zelo težko :/

Kaj pa potem priporočate, da je vsaj podobni izgled in nek nivo kvalitete...notri pa drugega kot quartz itak ni očitno :/

Okapi ::

Citizen, Seiko, Casio, sigurno imajo kaj primernega. Poglej še tole temo, ali guglaj speedmaster homage.
http://forums.watchuseek.com/f71/best-s...

SodVina ::

No, ker sem obljubul Tilnu, bom še jaz podal mojo oceno ure Citizen AS-4030-59e.

Uro imam sedaj cca pol leta.
Za uro sem odštel 568€(Amazon.de)
Overall sem z njo zelo zadovoljen.

Plusi:

-velika je ravno prav. Kljub temu, da je ohišje 44 ter debelina 15 in moja roka precej majhna(17 obseg), mi zaradi takega designa ni prevelika.
-težka je ravno prav. Ni prelahka, niti ni pretežka zaradi titana. Udobnost nošenja je zelo dobra(Nekje sem bral da se pritožuejjo zaradi ostrih robov. Jest tega ne opazim). Včasih tudi spim z njo (ker sem bil tako navajen s prejšnjo uro).
-točna je "u nulo". Sicer ima radijsko uro, vendar tudi brez tega je točna recimo tam na sekundo natančno na mesec.
-izgled mi je zelo všeč. Safirno steklo je zelo dobro. Zaradi dvojnega premaza se vidi tisti moder-roza odblesk, kar mu(vsaj z mojega vidika) doda še nekaj pik.
-številčnica se ponoči celo noč normalno vidi. Če pa uro za dve sekundi(nič več) izpostavim pravi led svetilki, pa ura ponoči dejansko sveti. To sem se sedaj navadil početi.

Minusi:
Tu moram poudariti, da je to moja prva ura(po zelo dolgem času) na kazalce. Pred tem sem imel cca 30 let digitalno(sem tip človeka, ki je izgubljen brez ure :) ). Zato je mogoče pol teh minusov na večini(če ne vseh) analognih ur.
In poudarim naj še, da večina minusov mene ne moti. V moji navadi pa je, da ne samo hvalim tisto, kar imam, ampak da poskušam najti čimveč napak, ker so te veliko bolj koristne pri review-u.

- Radio controlled(dcf77) slabo lovi. Nisem pričakoval, da bo tako slabo lovilo(sem mislil, da to dela tako mimogrede, na roki). Ura mora biti na določenem mestu v stanovanju pravilno obrnjena in pri miru minuto, dve. Ponoči se sicer sinhronizacija sproži sama, vendar na mestu, kjer jo odlagam, signala ne lovi. Tudi z vawe receiverjem ne. Je pa res, da zaradi visoke točnosti ure to niti ni pomembno. Mogoče enkrat mesečno jo postaviš na mesto, kjer lovi signal in pritisneš gumb. Čez kako minuto prideš nazaj in jo daš na roko. Še vedno veliko lažje, kot ročna nastavitev. Jaz sem mogoče sinhroniziral 3x(če odmislim tistih 300x v prvih treh dneh) in mi trenutno kaže četrt sekunde drugače kot na računalniku.
- Ura je s titana. nekih poškodb nisem naredil. se pa sem ter tja vidi kakšna praskica(večinoma na spodnjem delu). To se mi zdi zanimivo, ker ni bila ravno izpostavljena robustnemu ravnanju. Recimo na spodnjem zapencu sta vidni dve črti, ker z uro drgnem po mizi(ko tipkam).
- Crown kolešček je sicer super, razen če imaš mokre roke, potem ga je nemogoče potegniti ven(kar je prvi korak, če moraš karkoli narediti z njim)
- safirno steklo je sicer super, je pa malo izbočeno. Če uro pogledaš pod ostrim kotom(recimo manj kot 20 stopinj) se ta efekt lupe lepo vidi (oz. grdo vidi). Mene spominja na dioptrijo in mi ni všeč. Je pa verjetno zaradi tega pogled veliko lepši pod manj ostrim kotom, tudi svetloba se zaradi tega lepše odbija. Tako da to je verjetno kompromis.
- Nastavitev alarma jim ni najbolj uspela(ali je pač tako pri vseh analognih urah?). Ko preklopiš na fukcijo prikaza časa alarma, se ura počasi pripelje do tja. Npr. če je sedaj ura 12h in imaš alarm nastavljen na 6h, se ti za prikaz tega alarma minutni kazalec 6x zavrti v celem krogu nazaj. To se mi zdi smešno(ker prihajam iz digitalnega sveta). Alarma sicer ne uporabljam, tako da me ne moti.
- teden se začne z nedeljo(na številčnici, ki kaže dneve v tednu).
- štoparica meri čas do max ene ure. Tukaj bi verjetno brez problema lahko uporabili še številčnico 24-urnega časa.
- ni count-down timerja. Ali to pač ne gre v analognem svetu?
- z osvetlitvenim premazom ni premazana cela številčnica (tedni/štoparica ni, torej štoparice ne moreš uporabljati ponoči).


Z uro sem zadovoljen in nakupa definitivno ne obžalujem. Izbral sem jo zato, ker sem hotel titan, safir in radio controlled. In potem mi ni preostalo več veliko izbire. Ta pa mi je bila med vsemi edina všeč.

Moram pa pohvaliti SloWatch. Uro sem naročil z amazona(ker je na slowatch niso mogli dobaviti). V lokalni poslovalnici pa mi je prijazna gospodična brezplačno(nekaj časa sem se celo kregal za plačilo, pa mi ni uspelo) skrajšala pašček. Uporabnik borinho mi je (ravno tako brezplačno) poslal Citizen Vawe receiver(ki sicer izboljša sprejem, ne dela pa čudežev) v mojo lokalno poslovalnico. Moram priznati, da takega odnosa do stranke(pa tehnično gledano niti nisem bil stranka). v Sloveniji nisem več vajen. Toplo priporočam.

lp

TheBlueOne ::

Za tak denar dobis ze kaksno legendarno. Sam bi vzel:
Seiko alpinist sarb017 --> Z malo truda se najde za pod 400€. Sam bi zamenjal pas za nato-pas. Poglje kaksen Review, jih je kar dosti...

Druga alternativa, ki bi jo na tvojem mestu pogledal je Seagull 1963, ce so ti vsec vecji formati.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

replike dragih ur (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Loža
1469266624 (38222) viporologi
»

katera diver ročna ura? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15937726 (33778) GrimReaper
»

"Večna" ročna ura do 1000€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11237155 (27713) zvery1
»

Katero ročno uro nosite in katero priporočate

Oddelek: Loža
248013 (7406) wifi4all

Več podobnih tem