Forum » Omrežja in internet » Pomoč rabim,... koaksialni kabel, dolžina, in test hitrosti
Pomoč rabim,... koaksialni kabel, dolžina, in test hitrosti
mrTwelveTrees ::
Ok, zdej sem se dokončno odločil, da se bova z sosedom povezala preko koaksialnega kabla....
razdalja je cca 140-150m od računalnika do računalnika
to naj bi še delal, vendar bi midva rada to prej testirala
kje naj dobim kabel da bi si ga izsposodil ? (koaksilani kabel 50 ohmov)
samo na test ga ne da nobena trgovina, ker ga bi potem tezko prodal...
ne vem kiliko bi to sploh bil prenos ? rabim ZAGOTOVILO, da vsaj 1Mpb/s ker adsl bo 2 mbps
ali če ima kdo od vas tako razdaljo - da bi si midva to prišla ogledat,..
ker ne misliva kupit kabel potem pa ne bo delal...
aja, kabel bo šel po zemlji -(ne v zemlji) po meji "škarpi" :) z vezicami pritrjen na ograjo...
še mail: klik
razdalja je cca 140-150m od računalnika do računalnika
to naj bi še delal, vendar bi midva rada to prej testirala
kje naj dobim kabel da bi si ga izsposodil ? (koaksilani kabel 50 ohmov)
samo na test ga ne da nobena trgovina, ker ga bi potem tezko prodal...
ne vem kiliko bi to sploh bil prenos ? rabim ZAGOTOVILO, da vsaj 1Mpb/s ker adsl bo 2 mbps
ali če ima kdo od vas tako razdaljo - da bi si midva to prišla ogledat,..
ker ne misliva kupit kabel potem pa ne bo delal...
aja, kabel bo šel po zemlji -(ne v zemlji) po meji "škarpi" :) z vezicami pritrjen na ograjo...
še mail: klik
- premaknil: Gandalfar ()
SasoS ::
Ne vem...kupi pa sprobaj . Na pamet ti ne bo noben povedal (ker je tudi odvisno od okoliških dejavnikov), za posodo pa tudi ne vem kje boš kabel dobil. Če bo delal bo zagotovo delal več kot 1Mbit...
Switch ::
Imam v hiši cca. 50 m koax kabel, ki povezuje dva računalnika. En DivX mi snema med računalniki cca. 15 minut. Izračunaj si hitrost Vem pa, da daljši kot je kabel, zmeraj slabši je signal (neke logaritemske enačbe so, če se ne motim-> se pravi če imaš zelo dolg kabel, se 1m že precej pozna).
ToniT ::
150m koaxa dela brez problema in to ti lahko zagotovim iz lastnih izkušenj.
V službi smo imeli en krak dolg cca 170 metrov in na njega obešenih cca 20 uporabnikov (vsak z 1,5m dolgim priključnim kablom, kar pomeni dodatno dolžino).
Hitrost je 10Mbit/s, kar pomeni da bo ADSL delal brez problema.
Edini problem bodo nevihte -150 metrov kabla je lep strelovod oz. se lahko na njem inducira kar lepa napetost.
V službi smo imeli en krak dolg cca 170 metrov in na njega obešenih cca 20 uporabnikov (vsak z 1,5m dolgim priključnim kablom, kar pomeni dodatno dolžino).
Hitrost je 10Mbit/s, kar pomeni da bo ADSL delal brez problema.
Edini problem bodo nevihte -150 metrov kabla je lep strelovod oz. se lahko na njem inducira kar lepa napetost.
hvala za pomoč !
DELUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! :))
no z sosedom sva se povezala z koaksialnim kablom, dožine 150m in stavr deluje zelo dobro !
je pa tko; iz switcha mi gre utp (20m) do huba ki ga mam zunaj hiše, tam pa naprej bnc 150m do njegove mašine... seka :)
DELUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! :))
no z sosedom sva se povezala z koaksialnim kablom, dožine 150m in stavr deluje zelo dobro !
je pa tko; iz switcha mi gre utp (20m) do huba ki ga mam zunaj hiše, tam pa naprej bnc 150m do njegove mašine... seka :)
ps: ni pa res > daljši kabel, slabši prenos ?!
doma sem sprobal med dvema mašinoma: 2m koaksialca in 150 metrov
isti prenos !
doma sem sprobal med dvema mašinoma: 2m koaksialca in 150 metrov
isti prenos !
Jeebs ::
Al pa začne perilo gor obešat.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
BigWhale ::
Banzai!
Ce bi prej prebral kako specifikacijo za 10Base2 Ethernet, bi videl da bo vse delalo in ne bo problemov...
Sedaj samo pazi, da se ti vmes ne 'naseli' kak sosed... ;>
Se vecji hec bi pa bil, da bi nekega dne tam nasel WiFi postajo ;> Nekje med jagodami skrito... ;>
--
BigW!
Ce bi prej prebral kako specifikacijo za 10Base2 Ethernet, bi videl da bo vse delalo in ne bo problemov...
Sedaj samo pazi, da se ti vmes ne 'naseli' kak sosed... ;>
Se vecji hec bi pa bil, da bi nekega dne tam nasel WiFi postajo ;> Nekje med jagodami skrito... ;>
--
BigW!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžična povezava ali UTP kabelOddelek: Omrežja in internet | 18330 (17242) | Bimbo11111 |
» | UTP kabel - max- dolžina ?! komu verjet ?Oddelek: Omrežja in internet | 14550 (10335) | Pyr0Beast |
» | Dolžina UTP kabla ( utp - ftp kabel ??)Oddelek: Omrežja in internet | 1935 (1805) | mrTwelveTrees |
» | ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2489 (1960) | klemen338 |
» | LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5098 (4293) | PaJo |