» »

delovanje wd diska 2,5

delovanje wd diska 2,5

mare4444 ::

Za gledanje filmov na novem lcd tvju sem si nabavil wd zunanji disk 2,5. Problem se je pojavil ker ima zunanji disk zelo kratek kabel tako da disk zaradi tega prakticno sloni na omari in je obrnjen pokonci. Zanima me ali mora biti disk za svoje normalno delovanje v lezecem polozaju ali je lahko obrnjen tudi v pokoncen polozaj? Disk je kr veliko v uporabi, zato tudi sprasujem da nebi zaradi tega s casom prislo do kaksne okvare.

MIHAc27 ::

Idealno je, če je v ležečem položaju. Ampak tudi v pokončnem, bi moral delati kar nekaj časa.
Drugače pa nabavi USB podaljševalni kabel,... stane par evrov in kabel bo dovolj dolg...

ST-777 ::

mare4444 je izjavil:

Zanima me ali mora biti disk za svoje normalno delovanje v lezecem polozaju ali je lahko obrnjen tudi v pokoncen polozaj?
Does Hard Drive Orientation Affect Its Lifespan?: http://www.howtogeek.com/128397/does-ha...
"Western Digital: Physical mounting of the drive: WD drives will function normally whether they are mounted sideways or upside down (any X, Y, Z orientation)."

Zunanji disk, ki je v zaprtem ohišju se precej segreje. Previsoka temperatura pa disku lahko precej skrajša življenjsko dobo. Izmeri temperaturo zunanjega diska s programom. Verjetno bo disk imel najbolj ugodno temperaturo v horizontalni legi na kovinski podlagi.

"Hard Disk Temperature
Less than 25°C: Too cold
25°C to 40°C: Ideal
41°C to 50°C: Acceptable
More than 50°C: Too hot"
http://www.buildcomputers.net/hdd-tempe...

mare4444 ::

temperaturo sem preveril z omenjenim programom in kaže stalno 28 stopinj. tudi med kopiranjem ali gledanjem filma iz diska se temperatura ni spreminjala. mogoče bom vseeno si nabavil nov kabel če je tko poceni.
hvala za odgovore

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare4444 ()

GTX970 ::

Bolj je pomembno, da med delovanjem pustiš pri miru (ne premikaš).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

jogi Meblo Dinamic-ima kdo?

Oddelek: Loža
1110297 (9886) MrStein
»

Hard Disk Error - problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232846 (2560) Pyromanic
»