Forum » Loža » davek za nakup v tujini?
davek za nakup v tujini?
mirancar ::
v nemčiji imam zakupljen en strežnik ki stane 49€ mesečno z vključenim 19% nemškega davka, toliko sem ga do konca 2014 plačeval
v januarju 2015 je prišel nov račun, ki pa ima 22% davek in je cena 50,24€
a po novem velja kak nov dogovor v EU in se vsi nakupi obračunajo z davkom države v kateri živiš? gre potem davek k nam slovencem namesto nemcem?
a po novem velja kak nov dogovor v EU in se vsi nakupi obračunajo z davkom države v kateri živiš? gre potem davek k nam slovencem namesto nemcem?
Magic1 ::
Če firma v EU preseže določeno mejo(se mi zdi da je 50k€) prodaje v drugo državo EU, potem mora odmerit davek po državi v katero proda izdelek/storitev.
Magic
Vikking ::
v nemčiji imam zakupljen en strežnik ki stane 49€ mesečno z vključenim 19% nemškega davka, toliko sem ga do konca 2014 plačeval
Da. s 1.1.2015 je bila sprememba pri obračunu ddv-ja pri telekomunikacijskih, elektronskih, radio in tv storitvah. Kraj obdavčitve se bo vezal na državo iz katere prihaja kupec.
več: http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prispevki s.p.-ja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 48157 (11941) | fikus_ |
» | Nakup v tujini in DDVOddelek: Pomoč in nasveti | 5314 (3312) | mat xxl |
» | ZDA in DDVOddelek: Loža | 10278 (9604) | givos |
» | EU spletne trgovine - višja cena za slovenskega kupcaOddelek: Kaj kupiti | 5179 (4190) | Mr.B |
» | Francija bi prepovedala brezplačno poštnino knjig z AmazonaOddelek: Novice / Ostale najave | 14432 (8766) | SkipEU |