» »

Kako sneti Vulcano7+ z Athlona

Kako sneti Vulcano7+ z Athlona

prehlajeni ::

Oj, morda bo to za vecino izmed vas neumno vprasanje a vseeno, se nikoli pač nisem sam snemal hladilnika z cpu. Mam axp1700+ in Vulcano7+.

Rad bi snel hladilnik zaradi menjave ventilatorja na rebrih, originalen je fixiran na nogicah ki so fixirane na rebra z 4vijaki na dnu ki jih ne morem doseči ko je hladilnik na plati.

Enkrat se spomnem da sva s kolegom na celeronu 300 neki menjavala in je bil hladilnik zaleplen gor, tko da je blo teba rebra mocno zasukat da so se odlimala. A je sedaj pri teh hladilnikih tudi tako?

Glede na to da sem kupil sistem nisem dobil navodil za namestitev vulcanota zato nevem kako je bil gor dan in kako naj ga dol dam in ali je poleg une palčke ki ga drži hladilnik še zaliman gor in kaj narediti v tem primeru.

Na forumu je kar nekaj nasvetov za namestitev in mazanje paste, za demontažo pa niti ne (najbrž je tko simpl da sem edini ki sprašuje)


Lp in hvala za pomoc:)

Jux ::

poglej Vulcanota. tam nekje spodaj pri socketu so eni taki srebrni hakelci. No na eni strani mas tud taksen zatic, da ce dobr premisls bi komot not en uzvod utaknu. Recimo SRAVFENCIGER. No vtakni notr sravfenciger (ps> vzam prblizen pravo velikost, ce bo premejhen al pa prevelik ti ga lahko ven verze ko delas in popraskas plato *been there, done that*). Pol prtisnes z SRAFVENCIGERJEM proti plati in odhaklas hakelj(cke). to je to.

Da ti bo bolj jasno. To je una srebrna zadeva cist pr bazi hladilnika tle na te sliki. no in v uno rezo k mal stran strli vtaknes ploscat SRAVFENCIGER in to je to.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

prehlajeni ::

...a pa se za demontažo in montažo hladilnika ponavad vzame matično iz ohišja al se zadeva lahko dela tudi če je matična montirana v ohišju?

...a odlimat ga pa nitreba:)

Blisk ::

Vzameš šraufnciger, takšen, da lepo paše v utor na haklcih, ga porineš dol do konca, nato pa navzven in lepo skoči sponka dol.
Ni pa treba pretiravat s silo, ker gre vse lepo dol in gor.

Golden eye ::

Ne ni ti treba matične dol dat!! Tko teško pa že spet ni dat dol coolerja:D
Odlimat ga ni treba ker sploh prliman ni. Med procesorjem in hladilnikom je ponavadi termalna pasta

btw: kje si staknu tako "kvalitetno" sliko JUX?:8)

Zgodovina sprememb…

iiyamaa ::

Ja fantje vse lepo in prav... res ni nevem kaksen problem dat dol hladilnik ..... ampak pazi amdji se zelo radi ODKRUSIJO ...... jedro se namrec odkrusi ... ni nujno da potem crkne ampak ce se ...... ti noben vec ne prizna garancije 100%

Trubadur ::

iiyamaa:
buuče
Berite Thomasa!

gamer ::

se ne krušjo če znaš... js sm že 100x dau hladilnik gor pa dol in ni nobenih znakov da bi biu kje okrušen procesor... zdej pa mal razmisl kako ti to počenš da se "radi krušjo"

Golden eye ::

ja moj sosed je okrusu procesor. Ko se mu je to zgodilo ga je začela kr neki grafika zafrkavat, slike so ble ful čudne pa fiolmi niso delal. Prvo smo milni da grafična jebe potem smo pa proc zamenjal je blo pa cool:D . Sam jest sploh nisem vedu da je bil okrusen sele ko sem bolj pogledal sem videlda je pr strini malo okrušem...

Bodi pazliv in ne grob:D

prehlajeni ::

...ok zadeva je res simpl, sem dal dol pa gor, hvala za vse nasvete. Ocitno bom moral to sedaj se ene parkrat ponoviti kej najbrz nisem dobro namazal paste (isti vent). Prej je bla idle temp 31-32'C zdej je 37-38'C :| , ampak kakor pravijo vajla dela mojstra :D

lp

iiyamaa ::

Trubadur in Gamer.... vedva bosta men govorla..... kdo je dal 100x proca gor pa dol ... shit ej zaradi takih postov ko jih piseta vidva se mi zdi da je nesmiselno se karkoli pisat.... JA RES JE CE ZNAS SE NE ODKRUSIJO ................ ampak fant prvic daje hladilnik dol!!!!;((
Tako da mi ne tezit karkoli o takih stvareh ker vidim kako pooblasceni serviserji nosijo proce nazaj in so odkruseni .... pa jih ne zamenjamo tako da lepo prosim ce mi s takimi posti nebi vec prihajal ven !

Pa se neki nebodi gamer tako pameten sele 17 jih imas pocakaj malo .....

Trubadur ::

kdo je dal 100x proca gor pa dol

jst

;(( ;(
Berite Thomasa!

prehlajeni ::

...tadaaaa in smo ze prisli na 32'C. In kot zanimivost kako sem nanesel pravo debelino paste ...odstranil sem hladilnik obrisal pasto ki se ga je drzala in montiral vulcanota nazaj :)

smirnof ::

ker hočem utišati vulcanota 7+, sem se spomnil naslednje zadeve:

orginalni vent bi dal dol skupaj z ogrodjem, na procu bi tako ostala samo še rebra. Potem bi na zalmanov nosilec namestil 120mm ali 92mm fan in ga čim bolj približal rebrom.
a bi stvar delovala, a je kdo že kaj podobnga počel...

btw: direkt nad procom je na stranici 92mm ventl

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smirnof ()

Trubadur ::

120 mm ne gre,ma prevelk motor (ne vem kako se tistmu reče:\ )
Berite Thomasa!

Klemenn ::

zračna luknja, žep?

aja..glede 120 venta..ja že sammotor je dost velik, tak da pride tle v upoštev samo lijak, bom jzst to naredu ko bodo počitnice, pa članek napisau:\ (za v7+ namreč)

prehlajeni ::

...ravno s tem se zajebavam že skor en teden:D

Poroblem nastane ker je zelo velik prehod z 120mm na 70mm ...42% zožanje, do sedaj sem naredu 4 lijake; najprej sem v merkurju kupu prav 12cm gospodinjski lijak za pretakat trkočine, ga odrezal pri premeru 70mm in montiral na proc, pol sem ga naredu z trapezoidom po načrtu na slotechu. Tretja varjanta je pa lijak z manjšim kotom (pride dalj od reber). Pol sem dodajal 110mm "dušilce" na intake strani venta in nevemkolk drugih dodatkov...

Zračni upor fan-adapterja pri tako velikem prehodu je prevelika, in zaradi velikega rotorja zrak piha v obliki obroča in ko ga fan-adapter stisne na 70mm gre del skozi luknjo vn, večina ga pa nazaj butne in ker po sredini ne piha zrak začne močno mesat/ovirat že tako nehomogen pretok zraka v fan-adapterju i n zadeva se z vsakim vrtljajem samo se šlabsa. Potem je tu še to da zaradi feedback zraka zrak piha ven na tisti strani ki nebi smel ...med vetrnico in ohišjem venta je 3mm širok obroč in tam zrak močno uhaja, skor močnej kot na "exhaust" strani. To sem probal rešit z "dušilcem" na "intake" strani venta sem montiral 120mm kvadrat plexija z 105mm krožno luknjo na sredi in tako zaprl tiste 3mm ...ne boste verjel skor nč efekta mal se je zadeva popravla sam veter je še vedno uhajal na "intake" strani in na "exhaust" malenkost povecan pretok a se vedno neuporaben.
Potem sem probal z večjim odmikom od reber in hkrati višjim/daljšim lijakom pod manjšim kotom ...zarad manjšega kota se je uhajanje zraka na "intake" strani zmanjšalo a na "exhaust" strani ni efekta, razdalja je prevelika in zrak nima več moči in veter je blago pihal skozi luknjo.
Nazadnje sem na vogalih pri venaredil še dva adapterja iz plexija v obliki trapezoida ...ta zadeva se je še slabše odnesla, poleg zračnega žepa pod rotorjem so se štirje pri ventilatorju in to kar veliki in zadeva se sploh ne obnese.

Potem sem se še igral z 80mm fanom in ugotovil da hladi bolje kot pa 120mm v katerikoli varijanti oz. temp cpu drži na istem kot original V7+ vent na min in seveda z manj decibeli.

Ugotovil sem da če že hočem met 120mm na procesorju je najbolje da ga dam direkt na rebra brez fan-adapterja in "off-center" tko da veternice pihajo na sredo reber in os rotorja je nekje pri spodnjem desnem kotu hladilnih reber, temp cpu se poveca za 2-3''C v primerjavi z original V7+ fanom ali na min ali 80mm, je pa res da mi tako postavljen 120mm fan hladi se north bridge in se mocno piha na rame v levem "bank-u"

Jebediah če se boš neglede na to kar sem tuki napisal odloču delat 120/70 cooler mej na zalogi velik živcev in predvsem časa, jaz sem demontiru to zadevo in si reku da bom to dons naredu in ta dons traja ze en teden in mi počas zmankuje idej, če pa imaš ti še kako pa kr z besedo na dan, zdele k mam še orodje doma in plexi žagovino v copatih in med prsti lahko se kaj probam.

lp:)

PS: a lahko en moderator spremeni ime te teme v npr: "120/70mm Fan-Adapter", ali pa naredi novo in skopira zadnje 3 poste notr, hvala.

kuglvinkl ::

Sprenijal ime teme ne bomo.Zadnje predlog pa lahko uresničiš sam ;) .
Your focus determines your reallity

smirnof ::

dons se bom , k je cajt, mal pomuču, pa naredu en lijak, podoben tistemu, ki je opisan nekje tle na forumu, pa stvar dal na nosilc. Se še odločam med 80mm ali 92mm- kaj priporočate
če dam 92, bo večja moč zraka pri manja vrtlajih, se spravi manj db

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smirnof ()

Klemenn ::

moja ideja:


preprosto mislim naredit en tak lijak (iz pleksija) ki bi ga lahko prišraufal tam kjer je trenutno un vent gor..:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilatorji (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
5113241 (10084) mihastopar
»

S čim hladite vaše mlinčke

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
291512 (1016) Trubadur
»

Volcano 11

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171357 (878) Fury
»

120mm vent cez rezo na ohišju na procesor

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6881 (803) Klemenn
»

modifikacija Volcanota2

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101143 (877) Binji

Več podobnih tem