» »

Nadgradnja procesorja LGA 1366 platforme

Nadgradnja procesorja LGA 1366 platforme

Infusion ::

Pozdrav vsem skupaj, že od leta 2009 imam računalnik z i7 920 procesorjem in imam željo po temu da bi procesor nadgradil s kakim boljšim procesorjem za čim nižjo ceno s te platforme. Menjava platforme mi ne pride v poštev, rad bi namreč zapravil tam pod 100€ za nov CPU za danes že malce pozabljen LGA 1366. To platformo imam namen obdržat še vsaj 3 leta.

Matična plošča katero imam je GA-EX58-UD4P. Rad bi tak procesor, ki ima že v osnovi višje frekvence, tako da mi ga ne bi bilo treba navijat, saj nisem vešč v navijanju.
Po internetu berem da je za 1366 platformo odličen deal Xeon procesor x5650, katerega se tudi dobi za kar krepko pod 100€ in niso narejeni za navijanje.

Računalnik uporabljam predvsem za igre in videomontažo / color correction.

Kateri procesor bi bil super nadgradnja tej platformi za še vsaj nekaj let?

solatko ::

Delo krepa človeka

Mind_Game ::

en VELIK POPRAVEK...X5650 je SUPER za navijanje
sam sem imel 5 takih procesorjev in vsi so se navili na 4,4GHZ brez vsakega "napora"
i7 4790K@4.7GHz|NZXT Kraken X41 140|2x Galax GTX980 4GB SOC|8GB 2666MHz|
Asus Maximus VII Hero|120GB/256GB/480GB SSD|SeaSonic M12II 850W EVO 80+|
LG Blu-ray BH16NS40|Corsair Carbide Air 540 White|Logitech G105/G500/Z623

TehDucky ::

LGA 1366 je mrtva platforma in bo največja pohitritev ravno navijanje, dvig frekvenc za polovico ali več pomeni skoraj tolikšno pohitritev. Sam lahko navijem moj i7 920 na 4.2GHz BP, z malo več igranja (in posledično večjo napetost) pa bi prišel na 4.4GHz. Imam pa D0 batch procesorja.

Moje mnenje je, da nima smisla stran vržt 100EUR za nekoliko boljši procesor. Tudi sam nisem imel pojma kaj pomeni navijanje, pa se je našla ena duša na SloTech in mi dala super napotke in mi še danes lepo dela. Edino kar rabiš, če slučajno nimaš je aftermarket hladilnik, ker so ti procesorji znani kot pečke.

Če pa nimaš dodatnega hladilnika in je cena teh Xeon x5650 50-70EUR (cena dobrega hladilnika) ter ti je svoj čas preveč dragocen, da bi se učil navijati potem pa ga vseeno vzemi. Načeloma bo isto kot i7 920 na 4-4.2GHz.

http://www.gigabyte.com/products/produc...
http://www.gigabyte.com/support-downloa...
Na prvem linku takoj piše da 32nm 6 jederne podpira, medtem ko na detajlnem seznamu pa ne kaže za X5650 samo X5607 in X5606, pa potrebuješ bios verzijo F13 za tedva. Ampak načeloma bi moralo delati, saj je ista serija, samo sprobali niso verjetno.

Edit: Če se navija dobro X5650 pol pa ni problema, kupiš, če rabiš še malo boosta čez nekaj časa oz. kar takoj pa ga še malo naviješ.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TehDucky ()

nakup x5650 je zelo dobra naložba za lep čas, kljub temu da je platforma res "mrtva" ampak še vedno odlična
kupiš še en dober hladilnik...sam bi priporočal Mugen 4 in si rešen za lep čas

suhi ::

Sam mam prav tako i7 920 D0, prav tako nimam pojma o navijanju, pa sem ga z raznimi internetnimi vodiči spravil brez problema na 3,8 GHz in mi na tej frekvenci brezhibno deluje že lep čas. Višjih frekvenc nisem preizkušal, niti ne vidim potrebe, ker je razlika napram stock 2,7 GHz že zdaj zelo opazna.

Se strinjam z Duckyjem, menjava procesorja nima nekega smisla, glede na to, da imaš v zdajšnjem še precej rezerve. Naj te ne bo strah navijanja, učna krivulja za osnove sploh ni huda, če si vsaj približno računalniško pismen dandanes itak zelo težko kaj zjebeš, tudi matično maš primerno za to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: suhi ()

A hladilnik od i7 920 gre gor na X5650, ali je bolje da gledam po ebayu in podobno za procesor + hladilnik?

Glede navijanja, jaz sem bral da so Xeon strežniški procesorji in niso narejeni za jih veliko navijat, če nekateri pravite da se navijajo, potem očitno se.

-valvoline- ::

Tale i7 920 navit na 3.5-4ghz ni nic slabsi kot novejsi i5 ali i7.

Popravek: Pozabil sem omenit da imam Scythe Mugen 2 gor na i7 920, a to bi šlo na Xeona?

Vesoljc ::

hladilnik je ponavadi vezan na platformo (socket) ne na serijo/verzijo procesorja.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

DarwiN ::

Pa solatkotov link si očitno tudi pozabil preverit.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

hojnikb ::

mugen2 nebo delal, ker nima tapravih bracketov
#brezpodpisa

Sem se že spraševal, če sem edini opazil, da njegova plata sploh ne podpira X5650.

M-XXXX ::

suhi je izjavil:

Sem se že spraševal, če sem edini opazil, da njegova plata sploh ne podpira X5650.

Kolikor sem gledal naj bi delalo, je pa fora, da uradno ne piše kaj veliko, že dost stara plaftorma. Jaz sem na x58 extreme pa isto razmišljam. 80€ za takle procesorček je luštno :)

ceprav je tale xeon 6 jedrni ne bo nic hitrejsi k i7 920 ce ga ne bos navil.

Ja, res je, sem malo guglal, celo z mojo matično (GA-EX58-UD3R) naj bi delovalo. Ampak v špilih bo razlika verjetno minimalna, tako da se mi v nobenem primeru ne splača, čeprav se da Xeona očitno še malo bolj navit.

Ce mas mugen gor na procesorju ga lepo navij na 3.8-4ghz. Se vedno top shit.

Mesar ::

Mi jih imamo sicer par v 1U ohišjih (ravno X5650) ampak če jim daš nekaj malo težjega za dela, da pride load na 100% pa to držiš en čas začnejo hitro ventilatorji delat, da misliš, da bodo poleteli iz racka. Pa niso nič OC, tak da ne vem če se lahko ravno tolažiš, da jih boš rukno na 4ghz pa hladil z nekim shitty coolerjem... ja mogoče če bojo skoz idlali :)
Your turn to burn!

-valvoline- je izjavil:

Ce mas mugen gor na procesorju ga lepo navij na 3.8-4ghz. Se vedno top shit.

Ta procesor je bil eden mojih najboljših nakupov ever. Junija bo 6 let, odkar ga imam, pa se (seveda navit) še vedno solidno kosa z novejšimi. Edino porabo ima za današnje razmere brutalno.

Mesar ::

Your turn to burn!

No ja, saj je res da bi lahko spet sproval navit moj trenuten i7 920 D0, problem je le, da sem tole skozi leta že poizkušal in sem mel problem navit celo na 3,5 ghz. Računalnik ni bil stabilen. Verjetno samo jaz ne znam navijat pravilno kljub vsem vodičem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Infusion ()

Verjetno latenc rama nisi pravilno nastavil, pri meni je bil to problem. Poišči za svoje rame specse na netu, če je možno.

važna je voltaža ram-a
latence ram-a
voltaža qpi
voltaža cpu vtt

ostalo se pusti na miru

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj kupiti kot menjavo i7 920

Oddelek: Kaj kupiti
151857 (1351) hojnikb
»

AMD vs Intel v gamingu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18122810 (19011) PredatorX

Budget pc ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17429676 (27107) krneki0001
»

Alienware aurora R1 PSU

Oddelek: Strojna oprema
162316 (1870) krneki0001
»

CORE I7- 920 D0 revizija :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
11911987 (7108) blockhd

Več podobnih tem