Forum » Programska oprema » Adobe Premiere Pro cs 5.5 in urejanje posnetkov razlike velikosti
Adobe Premiere Pro cs 5.5 in urejanje posnetkov razlike velikosti
waineck ::
Pozdrav,
Ker rabim čim hitrejše odgovore postavljam vprašanje čeprav je verjetno že bilo odgovorjeno.
Delam en filmček za faks in me zanima kako urejam video-je različnih velikosti in frame rate v enem projektu. Zafrknil sem se že, da je projekt narejen v 720p sequence, videoje, ki jih imam pa so:
1920x1080, 25frames/sec
1280x720, 30f/s
1280x720, 29f/s
Glede na to, da je projekt že skoraj končan me zanima ali lahko vse skupaj (urejane videoje, ne orginalne) prenesem v drugo sekvenco (1080p)?
Če ne pa me zanimas samo kako izbrati pravi format oz sequence za urejanje v različnih velikostih? Predvidevam, da moram narediti več različnih sekvenc za vsak format vendar, kako jih potem urejam na eni skupni časovnici?
Pri 720p in 1080p v v 720p projektu mi je bil zaenkrat le problem, da mi je 1080p video povečalo oz. približalo posnetek, ker je seveda večje velikosti vendar predvidevam, da ga ne morem urediti kako drugače.
Hvala za odgovore
Ker rabim čim hitrejše odgovore postavljam vprašanje čeprav je verjetno že bilo odgovorjeno.
Delam en filmček za faks in me zanima kako urejam video-je različnih velikosti in frame rate v enem projektu. Zafrknil sem se že, da je projekt narejen v 720p sequence, videoje, ki jih imam pa so:
1920x1080, 25frames/sec
1280x720, 30f/s
1280x720, 29f/s
Glede na to, da je projekt že skoraj končan me zanima ali lahko vse skupaj (urejane videoje, ne orginalne) prenesem v drugo sekvenco (1080p)?
Če ne pa me zanimas samo kako izbrati pravi format oz sequence za urejanje v različnih velikostih? Predvidevam, da moram narediti več različnih sekvenc za vsak format vendar, kako jih potem urejam na eni skupni časovnici?
Pri 720p in 1080p v v 720p projektu mi je bil zaenkrat le problem, da mi je 1080p video povečalo oz. približalo posnetek, ker je seveda večje velikosti vendar predvidevam, da ga ne morem urediti kako drugače.
Hvala za odgovore
- spremenil: waineck ()
Arctander ::
Desni klik na videoclip, Modify -> Interpret footage in nastaviš želeni framerate.
1080p posnetek lahko "pomanjšaš" tako, da izbereš clip na timeline-u, greš v Effect controls -> Motion -> Scale. Ali pa ga predhodno prekodiraš v 720p (bolj priporočljivo).
1080p posnetek lahko "pomanjšaš" tako, da izbereš clip na timeline-u, greš v Effect controls -> Motion -> Scale. Ali pa ga predhodno prekodiraš v 720p (bolj priporočljivo).
waineck ::
Hvala za (hitra) pojasnila. V CS 5.5 sem nastavitev za "pomanjšanje" posnetka našel z desnim klikom na posnetek in obkljukal "scale to the frame size". Zaenkrat vse štima.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto kamerca (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 19203 (13243) | strumf666 |
» | Youtube zelo počasen (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10866 (7909) | HeMan |
» | Naslednika PS3 in Xbox 360 prihajata šele leta 2014? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Konzole | 26591 (24515) | revvs |
» | YouTube z ločljivostjo 4K (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 20955 (18175) | korenje3 |
» | Plasma TV LG 42PC1RROddelek: Kaj kupiti | 6791 (4585) | servo |