Forum » Omrežja in internet » Problem ekrana na laptopu
Problem ekrana na laptopu
nejc001 ::
Pri 6 let stari Toshibi je začel enkran prikazovati čudne slike.
Dodatni ekran je priključen v laptop z dvojnim prikazovanjem, torej nič ne more biti narobe z grafično. Tudi slika sledi lepo kar se dogaja na računalniku, le prikazovanje je popačeno.
Se mi je pa zdelo da je lahko problem s stikom ko se laptop nenehno odpira in zapira in se ta vrat LCD obrabi.
Zato sem odprl obrobo ekrana in se igral s kabli če bi se slika na ekranu kaj spreminjala in ni bilo kaj uspešno.
Začel sem se spraševati če bi mogoče bil kriv LCD pretvornik (ang. LCD inverter - nisem prepričan če je pravilni prevod).
Sedaj me zanima mnenje če se kdo kaj več o tem spozna, je možno da ta lcd pretvornik povzroča te težave?
Glede na to da je laptop 6 let star in so govorili da takšen lcd pretvornik lahko stane okoli 20eur, če bi ga bilo potrebno zamenjati.
EDIT: Se opravičujem, tema v napačnem forumu.
Dodatni ekran je priključen v laptop z dvojnim prikazovanjem, torej nič ne more biti narobe z grafično. Tudi slika sledi lepo kar se dogaja na računalniku, le prikazovanje je popačeno.
Se mi je pa zdelo da je lahko problem s stikom ko se laptop nenehno odpira in zapira in se ta vrat LCD obrabi.
Zato sem odprl obrobo ekrana in se igral s kabli če bi se slika na ekranu kaj spreminjala in ni bilo kaj uspešno.
Začel sem se spraševati če bi mogoče bil kriv LCD pretvornik (ang. LCD inverter - nisem prepričan če je pravilni prevod).
Sedaj me zanima mnenje če se kdo kaj več o tem spozna, je možno da ta lcd pretvornik povzroča te težave?
Glede na to da je laptop 6 let star in so govorili da takšen lcd pretvornik lahko stane okoli 20eur, če bi ga bilo potrebno zamenjati.
EDIT: Se opravičujem, tema v napačnem forumu.
- spremenil: nejc001 ()
blackmack ::
Nekaj je narobe s kablom ali s panelom samim. Inverter bi bil, če bi zafrkavala osvetlitev.
hojnikb ::
inverter ti tu nič nebo pomagal...
To je defektn kabl/konektor al se je pa krmilnemu vezju na panelu zmešal.
In either case, ne splača se rihtat pri taki starini.
To je defektn kabl/konektor al se je pa krmilnemu vezju na panelu zmešal.
In either case, ne splača se rihtat pri taki starini.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Osvetlitev zaslona na prenosniku ne delaOddelek: Strojna oprema | 4647 (3483) | Silver |
» | Uporaba LCD monitorja od laptopaOddelek: Strojna oprema | 1813 (998) | birtija |
» | Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3741 (3328) | SkyEye90 |
» | Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8520 (5905) | denci |
» | Lastniki poceni LCDjev- pozor na slabe kondije ! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 10970 (5581) | Pyr0Beast |