» »

SSD Problem - Rešen

SSD Problem - Rešen

nyler ::

Pozdravljeni.

Naletel sem na problem z SSD, ki sem ga v 2eh dneh rešil. Napisal sem kaj vse sem probal in upam, da bo komu pomagalo :D

Pred 8 mescev sem kupil SSD ga namotiral, naštimal in je delalo vse kot mora bit. Nato sem naložil Okna 8.1 tudi tam je delalo vse ok (brez kakršne potrebe po gonilnikih). Nato pa sem naredil clean instal Oken 7. Glej zlomka SSD ni bil v ACHI (čeprav je v BIOSU bil ACHI) Samsung Magician ni zaznal da je sploh priklopljen SSD na SATA3_0 Port. Po malo iskanja po device managerju nisem našel ACHI gonilnikov. Okej. Naložim priložene za matično (gigabyte ga-890xa-ud3 rev 2.0). Se Okna dvakrat resetirajo. Potem pa se je začelo s*anje. Okna so zmrznila še preden se je pokazal ekran login. Po 3x formatiranju prestavljanu v IDE in nazaj, preklaplanju SATA portov še vedno nič bolje. Pri 4. clean installu sem opazil, da so mi windowsi že naložili ACHI gonilnike, katere je povozila instalacija od matične (testiral iz cd in interneta). Sedaj v peto naložil vse gonilnike za matično razen ACHI in stvar deluje bp.

LP.

Seljak ::

Hvala za info!

Riff ::

res zanimiva fora

GTX970 ::

Kateri model ssdja ?
Med instalacijo win7/8 bi moral ponuditi osju "AMD SATA AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)", tam na začetku, kjer ima upravljanje particij.

Windows 8 je izšel 08/2013, šoferji za sata ahci so iz 2012, torej ima w8 novejše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen SSD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10722547 (9814) nsa_ag3nt
»

nadgradnja računalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema