Forum » Programska oprema » Excel kopiranje iz enega Sheeta v drugega
Excel kopiranje iz enega Sheeta v drugega
drVrh ::
Pozdravljeni,
zanima me glede kopiranja vsebine v celici v enem Sheet-u in nato kopiranje v drugega.
Sedaj imam napisano ko kliknem na Button tole:
Problem je da mi vedno vpiše na začetek A1. Potreben je pregled katera je zadnja prazna celica in nato vpisat na začetek tega.
Kako bi to izvedel?
In pa ali je možno prekopirati samo vsebino celice ne pa vrednost.
Npr. v razponu celic ki jih kopiram od B4:H4 je vnešena funkcija:
Ko skopira se prense poleg tudi koda, jaz bi rad prensel samo vxebino, ki jo vrže ven ta koda.
zanima me glede kopiranja vsebine v celici v enem Sheet-u in nato kopiranje v drugega.
Sedaj imam napisano ko kliknem na Button tole:
Private Sub CommandButton21_Click() Call CopyPaste End Sub Sub CopyPaste() Sheets("Narocila").Range("B4:H4").Copy Destination:=Sheets("Seznam narocil").Cell("A1") End Sub
Problem je da mi vedno vpiše na začetek A1. Potreben je pregled katera je zadnja prazna celica in nato vpisat na začetek tega.
Kako bi to izvedel?
In pa ali je možno prekopirati samo vsebino celice ne pa vrednost.
Npr. v razponu celic ki jih kopiram od B4:H4 je vnešena funkcija:
=VLOOKUP(B4;(Izdelki!A2):(Izdelki!C143585);2;FALSE)
Ko skopira se prense poleg tudi koda, jaz bi rad prensel samo vxebino, ki jo vrže ven ta koda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel: tiskanje po vrsticahOddelek: Pomoč in nasveti | 1116 (1029) | luksorzi |
» | rabib vba kodo za shranjevanje v bin (iz excella)Oddelek: Programiranje | 881 (663) | Silikon |
» | Calc/excel delo s tabeloOddelek: Programiranje | 1467 (1234) | salabajs |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3797 (3520) | Mobidick |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5704 (5167) | steev |