» »

Kateri izmed teh dveh 120mm ventov je boljši?

Kateri izmed teh dveh 120mm ventov je boljši?

prehlajeni ::

Dal bom en 120mm vent na proc pa me zanima ce mi en k se spozna na karakteristike pove kateri je boljsi in zanima me kaj je "static pressure" a je bolj da je manj al vec, kaj pa max input a je to isto kot power consumption?

TITAN 120mm

ali

THERMALTAKE 120mm

...staneta isto.
lp in hvala za nasvet:)

boštjan ::

jaz bi TT vzel,ker dobiš še poleg par dobrot

frenk ::

prehlajeni:dej povej ke ga dobiš pa za kolk

prehlajeni ::

v mlacomu sta oba tm 2500-2800 nevem ker kolk, men je bolj vazn efekt haljenja kot pa kaj dobim zraven, fajn bi blo ce bi mi kdo k se spozna pogledu specs v linkih v prvem postu in razlozu mal zakaj je en boljsi k drug.

Jaka83 ::

Mene pa predvsem zanima kater je tišji, ker morm eno vetrnico dat na radijator od vodnega hlajenja. Jaz bi vzel cenejšega in ga potem samo podmažeš z litijevo mastjo, pa je popolnoma tih (seveda z uporom za zmanjšanje vrtljajev in hrupa). Sem imel enga Y-Tech al kaj že, sam sem bil tolk butast, da sem šel pri prižgani kišti neki šraufat in sem seveda zadel z izvijačem v vent, ... pol pa v jok pa na drevo, ... Vetrnico sem sicer zalepil, samo hrup je pa ostal.

frenk ::

jakoslav:jest ms tud eno perutničko odlomu pa jo nazaj zalimou pa dela BP:D...zdej me čaka še ena k jo je tamala zlomila:'(

Jaka83 ::

Sej pr men tud vent dela, samo sliši se čudno škrtanje, ki pa ne prihaja od vetrnice, ampak iz notranjosti. Sem cel vent razdrl in ga spucal in podmazal, pa še zmer ropota. Bom nabavil novega, ki bo tih.

frenk ::

jakoslav:kako si ga pa razdrl...men je enga uspel napou...kuko ti to delaš?

Jaka83 ::

Najprej vzameš ven tisto zaščitno okroglo gumo, ki zapira ležaje, potem odstraniš raztegljivo rinko (lahko je iz plastike ali kovine), potem lahko vetrnico z druge strani potegneš ven in vzameš ven dva ležaja. Tako sem jaz razdrl 120mm fan in ga po obratnem postopku sestavil. Ampak škrtanje je ostalo.

OZZY ::

Če boš vzel titana pejd kupit k megahitu. Je okoli 2100 in je cenej kot pri mlacomu. Ista stvar. Jaz sem ga pri njih kupu.
Go with the flow.

Jackal ::

Pa itak da ko ga boš hotu it kupit k mlacomu ga ne bojo meli ;(( Govorim iz lastnih izkušenj... dobil ga boš potem v eni čisto tretji štacuni, ko niti pomislo ne boš da imajo tako robo...
Ampak to je že filozofiranje....
Walking the way is something completely different than imagining the way.

frenk ::

jakoslav:tenx, zdej sm enga 4x4 razdru k ni delou pa sm ga mau pospajkou(tiste mikro žičke) zdej pa dela sam ga mau ležaji dajejo pa mau ropota...bom probou še to zrihtat:\

pele-on ::

Jaz mam oba od teh ventov doma pa se bolj splača vzet Tt.Oba sta enako glasna.Pa dej ne govort da v Mlacomu nimajo TT k jih majo še 10.

Highlag ::

Z ventilatorjii je tako:
Če hočeš maksimalno hlajenje mora ventilator na isti površini ustvarjati višji tlak, kar pa pomeni, da ima tudi višje vrtljaje, kar pomeni, da ustvarja več hrupa.

Samo taledva ventilatorja sta si podobna kot jajce jajcu. (skoraj) Drugi ima rahlo višji pretok, prvi pa ima števec obratov.

Odločitev je pač tvoja. Kaj bolj rabiš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Highlag ()

prehlajeni ::

A termaltakov ne zna stet vrtljajev ?

prehlajeni ::

@ OZZY: ...klical zdele v megahit in "...mi pa tega ne držimo..." :(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še moje vodno (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
615129 (3533) Racko
»

Kje v Sloveniji dobiti SK-7

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
492802 (1927) profii
»

ventilator (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
844849 (3294) goku :)
»

Se nedokoncan, a vendarle - Midi-tower H20 sistem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19111404 (8113) Fury
»

kateri cooler

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221611 (1227) morphling1

Več podobnih tem