» »

Vlada vs. sindikati

Vlada vs. sindikati

Velki ::

Kaj sploh lahko sprejme vlada brez soglasja sindikatov? Vedno sem mislil da so sindikati tam samo da se poskušajo boriti za delavce, nisem pa vedel da oni diktirajo kaj lahko vlada sprejme in kaj ne. Kako vem o čem ima vlada pravico ukazati in o čem ne? Mogoče kak lep link, namreč rad bi postal bolj politično osveščen.

jype ::

Vlada ima izvršno oblast in ji sindikatov ni treba niti vprašat, če nekaj lahko stori.

Sindikati lahko organizirajo stavko in njihovi člani lahko legalno nehajo opravljat delo.

Spy ::

Pomisli. Če vlada se lahko odloči, da:
- ti bo vzela polovico tvojega bruto dohodka
- ker ji ni dovolj, bo obdavčila tvojega delodajalca za vse kar te želi plačevati (16%)
- v trgovini ti bo ukradla še 20+% (ddv) denarja, ki ti ga je pustila
- ti bo zaračunala uporabo električnega omrežja, črnih vod, zrumpanih cest
- ti bo vzela eno plačo za nepremičninski davek
- za nagrado te bo farbala z napačno rabo besede "reforma" in ti prodala dokončno krajo tretjine tvojih dosedanjih prispevkov in vseh bodočih prispevkov za pokojnino, ki jih moraš plačevati in sicer tako, da ob odhodu v pokoj te bo pustila životariti, kljub temu, da boš do tedaj vplačal najmanj za tri lepa stanovanja samo iz naslova prispevkov za pokojninsko zavarovanje

kako se lahko sprašuješ, kaj vlada lahko sprejme brez soglasja sindikatov?

Seveda v primeru, ki ga navajaš je težava drugje. V razmislek ti bom prilepil prispevek forumaša financ:

Miro Cerar je pošteno povedal: "Dogovor s sindikati javnega sektorja kaže, da znova vzpostavljamo zaupanje in skupaj gradimo temelje prihodnosti." Vprašanje je le čigave prihodnosti.

Res se čudim "Financam", da ne razumete, da je bilo dogovarjanje s sindikati le melodramatična igra za naiven socialistični plebs, ki še vedno verjame v komunistično pravljico o demokratičnem socializmu in v Dedka mraza. Ta v naprej zrežirani "dogovor" med vlado in sindikati je nič manj in nič več kot dogovor med skupinami plenilcev ali če hočete med mafijskimi družinami o razdelitvi plena. Sindikalni vladarji bodo še naprej visoko plačani komunistični uradniki z nešteto privilegiji, vrhuška v javnem sektorju pa bo v skladu z dogovorom tudi v bodoče prejemala visoke plače in dodatke za nič ali zelo malo dela (v skladu z dogovorom pa policaje, bolniške sestre, gasilce in varuške en klinc gleda). Na drugi strani pa bodo mafijske družine, ki obvladujejo nesposobneže in marionete, ki sestavljajo sedanjo vlado, deležne visokih provizij in ostalih privilegijev ter bonitet, ki jih bo prinesla prodaja državne "srebrnine", zaradi česar je sploh bil organiziran državni udar ljubkovalno imenovan "virantovanje". Začasno imenovana vlada napuhane plagiatorke AB, je bila torej le "perestrojka" znotraj plenilskih "mafijskih družin". Torej "Finance", če vam še sedaj ni jasno, da je "dogovor" vlade in sindikatov win-win situacija vladajoče komunistične kleptokracije, potem vam ni pomoči.

vostok_1 ::

V sloveniji vedno znova definiramo koncept uspeha.

Vlada AB je rekla, da so bili uspešni ker so se ponovno zapufali po mafijski obrestni meri in zavedli Bruselj.

Cerar, čigava vlada zgleda da bo prevzela štatefo best vlade ever, je definiral uspeh, to da je praktično opustil tisto kar je želel narediti.

Skratka, dobro nam gre.


(Hvaljen bodi Miki.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Spy ::

kugy@finance

Izid tako imenovanih pogajanj med sindikati in vlado sem napovedal še preden so se začela. Končala se je natančno tako kot sem napovedal! Cerar ni sposoben ničesar, ampak res prav ničesar. On bo probleme proučeval, ne reševal in to vse do svojega neslavnega padca. Najmanj kar pričakujem ta hip je odstop finančnega ministra Mramorja, saj nam je to obljubil. Dejal je, da če ne bo mogel uresničiti načrtov, bo odstopil. Ne vem kaj čaka.
Še beseda o varčevanju. Varčuješ lahko le, če najprej nekaj ustvariš in potem tega ne porabiš v celoti. Ne moreš varčevati, če nimaš ničesar. Ko gremo v banko nam je to povsem jasno, tudi uslužbencem javnega sektorja. Če vzamem na banki kredit in to država dela za plače javnega sektorja, ne govorim o varčevanju temveč o trošenju. Ko pa odprem varčevalni račun in nanj mesečno polagam določen del prihodkov (po možnosti to še vežem za določen čas) temu rečem varčevanje. In Javni sektor, seveda tudi država, ne varčuje. Nasprotno na debelo zapravlja. Sedaj so se dogovorili, da bodo zapravljali še naprej, brez omejitev. Nihče se ne vpraša na čigav račun! Na račun svojih otrok, vnukov, pravnukov! Najhuje je, da jih pri tem ni nič sram.
Vse skupaj je še en dokaz, da našo družbo vodijo starci preko svojih marionet. Njih prihodnost pač ne zanima, njih zanima tukaj, takoj in zdaj! Potem jih ne bo več. To seveda lahko počno, ker so v družbo vcepili strah, tisti podzavestni strah, ko so vsi tiho in se zadovoljijo z drobtinicami, ki so jih deležni. Te vzorce obnašanja pridno prenašamo na svoje potomstvo, ki je prepričano, da morajo biti vsi tiho, vsi navidezno enaki in ubogljivi. To je družba brez razvoja, brez vizije, brez upanja.
In še za konec. Javni sektor se vedno hvali, da so to bolj izobraženi ljudje, skratka cvet dežele. In ravno v tem je tragika! Ko ugotovimo, da tem "intelektualcem" ni jasno, da ne moreš trošiti več kot ustvariš, da je treba delati, ne le hoditi v službo in zahtevati tisto česar nisi ustvaril, je hudo. Morda bi bilo dobro, ko bi enkrat za spremembo imeli ministra, ki bi urejal javno upravo, ki bi izhajal iz gospodarstva. Do sedaj so za plače v javnem sektorju vedno skrbeli javni uslužbenci. Lisica čuva kokoši!
Sicer pa, tovariši, na volitvah smo si izbrali pot v demokratični socializem, izbrali smo opcijo, ki nam je obljubila, da sprememb ne bo in to sedaj imamo. V demokratičnem socializmu bomo vsi enaki (no, skoraj vsi), srečni in revni. Očitno je prvi aksiom demokratičnega socializma: "Ko jebe naše zanamce!".

jype ::

Spy> Vse skupaj je še en dokaz, da našo družbo vodijo starci preko svojih marionet.

Ne, ni. Je dokaz, da pri nas ni liberalne politične opcije, pa tudi če bi bila, je skoraj nihče ne bi volil.

Spy> Javni sektor se vedno hvali, da so to bolj izobraženi ljudje, skratka cvet dežele.

Plače v javnem sektorju so bistveno prenizke in zato je večina tam zaposlenih temu primerno sposobnih.

Spy> Morda bi bilo dobro, ko bi enkrat za spremembo imeli ministra, ki bi urejal javno upravo, ki bi izhajal iz gospodarstva. Do sedaj so za plače v javnem sektorju vedno skrbeli javni uslužbenci. Lisica čuva kokoši!

Minister je vedno del javne uprave in tako ne more biti iz gospodarstva, tudi če iz njega izhaja. Poleg tega nekateri deli javnega sektorja niso niti od daleč podobni gospodarstvu, niti to ne smejo postati.

Spy> Sicer pa, tovariši, na volitvah smo si izbrali pot v demokratični socializem

Ne. Na volitvah smo izbrali praktično edino opcijo, ki ni obljubljala nadaljevanja državnega nepotizma in nasilja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Utk ::

Plače v javnem sektorju so bistveno prenizke in zato je večina tam zaposlenih temu primerno sposobnih.

In kdo bi jih fotral, če bi bili v JS sami sposobni in dobro plačani? Tisti, ki so zdaj v JS?

MadMicka ::

veliki um, vlada seveda lahko sprejme kakršnokoli odločitev, vendar če ji bo velika večina državljanov nasprotovala, bo pač ta vlada hitro postala bivša vlada. Zato pa se pametne vlade pred spremembo zakona posvetujejo z interesnimi skupinami. Če hočjo znižati plače, potem so tu jasno interesne skupine sindikati. Če pa hoče vladat kaj spreminjati
recimo za invalide, je pač primerno, da se posvetuje z invalidskimi organizacijami, čisto preprosto.

Kar se pa tiče javnega sektorja, pa sploh ni res, da javni sektor vzdržuje zasebni sektor. To je tako, kot da bi rekel, da proizvajalci vzdržujejo dobavitelje. Bedarija. Gre se za plačilo storitev in blaga. Tako kot proizvajalec plačuje dobaviteljem robo, tako zasebni sektor plačuje javnemu sektorju storitve, ki jih slednji nudi prvim. Vse je to povezano.

Matako ::

MadMicka je izjavil:

veliki um, vlada seveda lahko sprejme kakršnokoli odločitev, vendar če ji bo velika večina državljanov nasprotovala, bo pač ta vlada hitro postala bivša vlada.


Saj zdaj smo se itak že navadili, da gredo hitro.. zavohali smo kri. :P

Še en razlog za moj stari predlog volitev vsako leto (na praznik, da prišparamo) - tako bi bile vlade brez strahu pred izsiljevanjem raznih žarkih štrukljev po drugi strani pa bi se malo podvizale. Pa ko sem že v zaletu, vsako politično funkcijo bi lahko opravljali max 2x zapored, nakar eno leto ne. Mogoče še en nagraden rok ekstra, za "top 10" listo tistih, ki so se izkazali z zaslugami (malo meritokracije nikoli ne škodi). To bi imenovali "kolobarjenje", saj veste - da se zemlja malo spočije. ;)

Predlagam!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Matako ::

jype je izjavil:



Ne. Na volitvah smo izbrali praktično edino opcijo, ki ni obljubljala nadaljevanja državnega nepotizma in nasilja.


Po domače volili smo tisto, ki nam je obljubljala več vazelina. Hej nekaj je!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

jype ::

Matako> Po domače volili smo tisto, ki nam je obljubljala več vazelina. Hej nekaj je!

Dokler vazelin šumi isto kot evrski bankovci, je to čisto legit.

zee ::

jype je izjavil:

Vlada ima izvršno oblast in ji sindikatov ni treba niti vprašat, če nekaj lahko stori.

Sindikati lahko organizirajo stavko in njihovi člani lahko legalno nehajo opravljat delo.


Srcika problema, ki je ne razume marsikateri sodrzavljan (iz JS).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

fikus_ ::

Za pogajanja so porabili več denarja, kot se ga bo pa privarčevalo!
Tako da . . . . Vse skupaj ena farsa! Tresla se gora, rodila se mušica.

Spy ::

jype je izjavil:

Spy> Vse skupaj je še en dokaz, da našo družbo vodijo starci preko svojih marionet.

Ne, ni. Je dokaz, da pri nas ni liberalne politične opcije, pa tudi če bi bila, je skoraj nihče ne bi volil.

Plače v javnem sektorju so bistveno prenizke in zato je večina tam zaposlenih temu primerno sposobnih.

Ne. Na volitvah smo izbrali praktično edino opcijo, ki ni obljubljala nadaljevanja državnega nepotizma in nasilja.


1. Bananarepublika slovenistan se zadolžuje (tudi) za plače JS in nikoli zaslužene, previsoke pokojnine. Na splošno so (in predvsem bodo) mlade generacije zelo slabo zastopane, neinformirane in seveda manipulirane. Pa saj vem, da si razumel zapisano in resnično ne razumem zakaj se sklicuješ na odsotnost neke opcije (zaradi mene tudi alienov).
2. Enako lahko napišeš za gospodarstvo, predvsem za določene panoge. In? Predvsem pa, kaj če bi bile plače v JS 10x višje in prav tako v PS? Ali bi imeli naenkrat izjemno sposobne kadre v celotnem JS?
3. Bom citiral janov-a:
"Elite" so sinovi in vnuki povojnih udbovcev torej vsaj ekspropriatorjev, ki so po drugi svetovni vojni uvedli posebno etiko in moralo za posebno elito ekspropriatorjev. Sami sebe so opravičevali, da so ekspropriatorji ekspropriatorjev (Zdenko Čepič, Prispevek k proučevanju ekonomskih vidikov revolucije v obdobju NOB. Zato so sinovi te "elite" sedaj ekspropriatorji ekspropriacije. Nadaljevanka izgleda takole.

Primer povojnega udbovskega rekviatorja, ki je med drugim tudi zaplenil trgovino, odvzel nekaj skritega trgovskega blaga tudi zgolj v svojo lastno korist, v kurniku kamor je trgovec skril nekaj zlatnine, tudi to izkopal in odvzel, preskrbel trgovcu novo »zaposlitev« s suženjskim delom pri izgradnji hidroelektrarne, odvzel trgovčevo stanovanje in se vanj naselil, odvzel pisalni stroj s katerim je bila napisana vsaj za sedanji čas povsem upravičena pritožba, se kasneje izobrazil na univerzi Edvarda Kardelja za univerzitetnega profesorja in v času, ko je iz ozadja kot eminenten »strokovnjak« pripravljal strokovne podlage za slovensko različico privatizacije, odkupil takrat od občine zaseženo stanovanje, in kmalu zatem, ko je stanovanje odprodal, delil moralne nasvete rekoč: » Regulacija (to se pravi preprečevanje pohlepa) je najbolj prefinjena naloga moderne države. Ni koristno vsega predpisovati ali prepovedovati. Ko pa je izigran duh zakona, bi bilo dovolj, da se tekoče in učinkovito vzpostavi prejšnji položaj. «

Njegovo delo pri konsolidiranju revolucionarnega pohlepa s strokovnimi prijemi obvladovanja ekonomije obsega še uspešneje, sedaj, v celotnem slovenskem prostoru, nadaljuje njegov neposredni genski zapis v njegovih potomcih, ki so ne samo vzgojeni, temveč tudi izobraženi z njegovo pomočjo, da bodo tako "znanstveno" /kardeljansko/ v slogu moralno političnih kvalitet predrzno v maniri njihovega pojmovanja svobode, zaključili brutalno in zločinsko dvogeneracijsko zamenjavo ekonomskih in prostorskih elit.

Predrznost akterjev zapisanih terorju, laži in ideološki ukani se je v usodni priizobraženi poškodovanosti duha povprečnega državljana pokazala, da se ta "elita" lahko "dobro znajde na vsakem koraku" saj je izobražena in ona, za izobražence zgornjih profesorjev, že dobro ve kaj dela v skladu s principi elitništva.

Priizobražena etika in morala jih ne morata peljati daleč od sedanjih dejanj. Njih očetje, ko bi morali pri sinovih do šestega leta jim naložiti program moralnih in etičnih vrednot (prof. Boštjan M.Zupančič temu reče moralna integracija, ki mora biti pri dečkih naložena v tej starosti), so delali to, kar so imeli okoliški narodi, ki so priznavali civilizacijska in krščanska načela, taka dejanja za zločin in celo zločin iz koristoljubja. Če izvzamemo tiste najbolj drastične, a ne tako posamične primere.

To etiko in moralo nam prodaja celo najvišji organ izvršilne oblasti. Ki je v preteklosti kot predsednik sodnega sveta soodgovoren za stanje v sodni veji oblasti in kot eden najvišjih »strokovnih« predlagateljev zakonov soodgovoren tudi za zapletnost in nepreglednost, ki ga je v slovenski narod poslala zakonodajna oblast. Torej je kot izobraženi akter sodeloval, odnosno sodeluje, v kolikor mu še čas dopušča, v vseh treh vejah oblasti. V sedanji veji oblasti pa uresničuje smer že v revoluciji začrtanega razvoja dvogeneracijske zamenjave ekonomskih in prostorskih elit. Tako je novodobni eliti »delavski razred« služil zgolj in samo zato, da je obogatil ekspropriacijo izvedeno nad takrat poimenovanimi ekspropriatorji.

Iz »goše« se je v »svobodo« vsulo zgolj 5% komunistov in so ti z največjo in zločinsko prevaro z ustrahovanjem obvladali povojno sceno. Iz te gošče moralnih in etičnih anarhij, ko sedanji premier v slogu "nižjega prava" (studio ob 17-ih), oznanja, da v Sloveniji obstaja »pretirana nepravičnost" (v predvolilni kampanji). Iz tega lahko izvedemo zaključek, da v Sloveniji, po mnenju tistih, ki jim v obdobju deštva do 6. leta ni bil naložen program »normativne integracije« pač to, da bo na koncu procesa ekspropriacije ostalo le zgolj 5% (znanstveno skritih) ekspropriatorjev, vse to, ob vmesni fazi »VSE JE NAŠE«, dojemajo kot NEPRETIRANO NEPRAVIČNOST.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26746589 (40709) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531137795 (129093) poweroff
»

Trošarine - ko bodo državo držali pokonci reveži (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10223456 (21687) bosmla

Več podobnih tem