» »

Trošarine - ko bodo državo držali pokonci reveži

Trošarine - ko bodo državo držali pokonci reveži

1 2
3
»

lexios ::

Utk je izjavil:

lexios, se strinjam s vsem, samo da pri javnih uslužbencih je to pomnoženo s tri. Sej sem napisal, da kar je v normalnem svetu belo, je tam črno. Pa sej to je rekel že zdavnaj nek Anglež, ki je leta 89 prišel reševat stvari v Jugoslavijo, ki je pa cela funkcionirala po takih principih.


Pomojem precej posplošuješ, sicer pa ja, enak efekt se da doseči z manjšim številom zaposljenih v določenih panogah javnega sektorja, problem nastane, ko racionaliziraš en del državnega aparata in princip delovanja le tega, druge dele pa ohraniš... Npr., ko poskušaš te odpuščene prerazorediti in prekvalificirati. Boš poklicno vojsko prerazporedil med socialne delavce ali bi jih raje dal na socialno pomoč (sj v končni fazi gre najbrž marsikomu za podobne zadeve, oba pojma imata nekaj skupnih črk)? Brilijantna ideja, res ne vem čigava! Pa še precej somišljenikov ima! Sicer pa ja, sj vzemi za primer Grčijo od katere po miselnosti nismo krepko daleč, celoten birokratski aparat se niti zažene ne, ako ga ne "podmažeš"! :P Problem je mind set in Grčiji (in med drugimi tudi nam) ne pomaga nobena EU pomoč več! Dejmo počakat, če še kdo dvomi...

J. vseskup! Dns se ti v Sloveniji, pa še kje, splača bit le še "lopov", na sociali ali v politiki oz. nekje blizu korita, pa še to ne več dolgo, upam! Država sama spodbuja utajo davkov in delo na črno! Pa naj dajo vsaj vsem izbiro! Treba je it s časom in novi zakoni, davki in višje trošarine so nujne, razumem, ne razumem pa da se to počne na način najmanjšega odpora in se jemlje tam, kjer je najlažje, kljub temu, da (vsaj upam) se večina "tam zgoraj" zaveda, da to na dolgi rok ne gre! Kot je nekdo reku, "zavedam se rizika, I still want opt out..." Skratka, osebno imam te države in večine populacije, ki razmišlja s k., že poln k., boga mi kaj se gredo lutke "tam zgoraj"? Ekipa 15 Slo-Tech-ovcev ali trop opic, ki random pritiskajo na klikerje, celotno državo lahko vodijo bistveno bolje ali vsaj enako, problem sicer nastane pri usklajevanju mnenj, a najbrž večina premore vsaj dovolj potrebne logike in izkušenj, pri opicah pa se lahko zanašamo vsaj na verjetnostni račun! Ni mi jasno že kako je lahko minister za okolje in prostor/vojsko/šolstvo, npr. ... persona neke popolnoma 3. stroke, brez primernih izkušenj, npr. filozof, pravnik ali FDV-jevec? WTF! Sj ozadje mi je jasno, a kljub temu - epic fail že v sami osnovi, kljub dejstvu, da je bolj kot sama lutka bistven kabinet...

PPS: Kot sem že reku, za začetek se dejmo le odločit - hočemo socializem ali hočemo kapitalizem? Oboje prinaša svoje prednosti in slabosti, večina ju niti ne loči; oboje skupaj pa žal ne gre!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

Bananovec ::

zee je izjavil:

Ni jih problem "fuknit dol", to je zgolj tehnikalija. Koga postaviti namesto njih? To je bistveno večje vprašanje.

Postavite mene in naredil Vam bom to deželo spet nemško!

bosmla je izjavil:

@imagodei Tako nastanejo sodobni "teroristi"...

Ne ne. Taki teroristi so bavbav. To je dokazano iz ameriške strani. Njim lahko zaupamo .. "kao" ..

Zanima me zdaj torej naslednje:
-Kdaj bo padla vlada?
in še pomembnejše
-Kdaj bo padla naša politika?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

bosmla ::

@imagodei Tako nastanejo sodobni "teroristi"...


Ne ne. Taki teroristi so bavbav. To je dokazano iz ameriške strani. Njim lahko zaupamo .. "kao" ..


Narobe si razumel - saj so bavbav - ce razmisljas kako preprecit pozresnezem, da te se bolj oderejo hitro postanes "terorist": tebe odstranijo, drugim pa strah nazenejo v kosti. Bavbav!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Realnost privatnega sektorja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10117318 (14139) Pithlit
»

Če bi en mesec vsi delali za minimalca

Oddelek: Loža
356906 (5859) Predator ^^
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531137860 (129158) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20782352 (77936) lexios

Več podobnih tem