Forum » Kaj kupiti » Kateri router?
Kateri router?
iBojan ::
Pozdravljeni!
Rabil bi router pri katerem bi lahko nadziral bandwidth wlan-a. Gre se za domačo uporabo, max 3-5 uporabnikov. Težava se mi pojavlja ob vikendih, ko se vrača brat z ženo. Vklopita dva prenosnika ter 'na polno' furata partis in podobne stvari. Torej se mi zabaše upload, tudi download pokurita tako, da ne morem več niti normal kakih novic prebrat :) Vem, da je najlažje pač izklopiti samo potem dobim opet grde poglede, javkanje in podobne pi*****je :) Cena naj bi bila nekje v mejah normale za domačo uporabo.
Hvala za pomoč
Rabil bi router pri katerem bi lahko nadziral bandwidth wlan-a. Gre se za domačo uporabo, max 3-5 uporabnikov. Težava se mi pojavlja ob vikendih, ko se vrača brat z ženo. Vklopita dva prenosnika ter 'na polno' furata partis in podobne stvari. Torej se mi zabaše upload, tudi download pokurita tako, da ne morem več niti normal kakih novic prebrat :) Vem, da je najlažje pač izklopiti samo potem dobim opet grde poglede, javkanje in podobne pi*****je :) Cena naj bi bila nekje v mejah normale za domačo uporabo.
Hvala za pomoč
MStrix ::
Asus ima zelo dobre rešitve, kar se tiče omrežij, sam uporabljam tega (http://blinkcomp.si/omrezje/45-brezzicn... in sem zelo zadovoljen, imel pa sem podoben problem, sicer z ženo vendar sem težavo rešil saj sem ji odprl pipco na 5Mbs. LOL
raceboy ::
ASUS RT-N12 D1 za cca 30€ ti bo pomoje resil to zagato. Pa se vecjo in stabilnejso pokritost bos imel kot s katerim koli modemom od ponudnikov. Ce pa hoces v ekstreme, potem pa Miktrotik :)
peglezn ::
kerkol router k podpira tomato al pa ddwrt
prej omenjen asus, al pa linksys e900 je tud ok, oba sta okol 30€
če ne rabš 300mb se pa tud kej cenejšga najde
prej omenjen asus, al pa linksys e900 je tud ok, oba sta okol 30€
če ne rabš 300mb se pa tud kej cenejšga najde
iBojan ::
Sem imel doma linksys-a ( wrt54gl ) in sem nastavil Transmission rate na 1Mbps ampak sedaj je problem, da download je omejen na 1M medtem ko pa upload še vedno na polno 'leti' :( A sem kje spregledal kako nastavitev ?
zee ::
Po mojem je bolj efektivno, ce vklopis QoS in nastavis minimalno prioriteto protokolu bit torrentu oz. prometu, ki tece preko portov, ki jih uporablja ta protokol.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Goody ::
Qos lahko vklopiš tudi na Siolu (Moj Telekom), samo zaradi tega ti ni potrebno ruter menjat. Kako dobro dela pa ne vem. Če te samo to matra bi jaz najprej probal to...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 128 129 130 131 )Oddelek: Kaj kupiti | 1281630 (630) | BlaY0 |
» | Omejitev down/uploada glede na uporabnikaOddelek: Omrežja in internet | 6260 (4688) | joker16_7 |
» | dd-wrt ali tomato firmwareOddelek: Omrežja in internet | 3616 (1899) | NoName |
» | wirless preko routerja iz ene hiše v drugoOddelek: Omrežja in internet | 3012 (505) | Spajky |