Forum » Pomoč in nasveti » RJ45 koliko pinov je aktivnih?
RJ45 koliko pinov je aktivnih?
Derosa ::
Pozdravljeni
Imam neko težavo ki je enostavno ne znam rešiti. Stanujem v dvonadstropni hiši in med nadstropji imam samo en UTP kabel po katerem bi rad speljal signal za Router in TVkomunikator. Razmišljal sem da bi porabil 4 žile za router in 4 za TV komunikator. Prosim, da mi sporočite kateri pini na RJ45 konektorju so aktivni za router in TV komunikator.
Router ki ga imam deluje samo po enem nadstropju v nadstropju nižje pa ne, ker kot zgleda je bila hiša narejena v času železne dobe:))))
Igor
Imam neko težavo ki je enostavno ne znam rešiti. Stanujem v dvonadstropni hiši in med nadstropji imam samo en UTP kabel po katerem bi rad speljal signal za Router in TVkomunikator. Razmišljal sem da bi porabil 4 žile za router in 4 za TV komunikator. Prosim, da mi sporočite kateri pini na RJ45 konektorju so aktivni za router in TV komunikator.
Router ki ga imam deluje samo po enem nadstropju v nadstropju nižje pa ne, ker kot zgleda je bila hiša narejena v času železne dobe:))))
Igor
sajmon ::
SimplTech ::
Predlagam še da si prebereš tole temo na S-T: link
Tam imaš tudi shemo kako se povežejo posamezne parice, če želiš 1 UTP kabel uporabiti za 100mbit mrežo + prenos IPTVja.
Tam imaš tudi shemo kako se povežejo posamezne parice, če želiš 1 UTP kabel uporabiti za 100mbit mrežo + prenos IPTVja.
MIHAc27 ::
Če nisi ravno vešč paric (in nimaš klešč) se dobijo tudi LAN splitterji. Rabiš 2, na vsakem koncu kabla enega.
Za predstavo... v škatlico vtakneš 1 LAN, ven pa gledata 2 kratka kabla. Za podaljšat pride prav še vezni 'I' člen.
Za predstavo... v škatlico vtakneš 1 LAN, ven pa gledata 2 kratka kabla. Za podaljšat pride prav še vezni 'I' člen.
Invictus ::
Če imaš ta en mrežni kabel v cevi, potegni zraven še enega in bo mir ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Televizija in internet preko enega UTP kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 11630 (5922) | rogerg |
» | Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?Oddelek: Pomoč in nasveti | 11364 (4897) | SN1P3R |
» | DATA in TV po enem UTP kablu (siol)Oddelek: Omrežja in internet | 4484 (3536) | r0b3rt |
» | UTP kabelOddelek: Zvok in slika | 1523 (1148) | Mrakw |
» | Dve linije po enem ethernet kabluOddelek: Omrežja in internet | 7433 (5866) | Pesimist |