» »

Prostor za mladinsko društvo

Prostor za mladinsko društvo

bzin ::

Pozdravljeni!

Ima mogoče kdo od vas že izkušnje z pridobitvijo placa (občinskega) za namene mladinskega društva? Sami smo namreč ustanovili mladinsko kulturno društvo (pred kakim letom), za nami je že nekaj projetkov, nimamo pa še svojih uradnih prostorov. Fora je v tem, da bi jih potrebovali ne le za svoje sestanke članov, temveč bi se koristili kot prostor, kjer bi mladina lahko aktivno preživljala prosti čas (glasba, risanje, pač karkoli v povezavi z umetnostjo in kreativo ter druženjem). Vem da je na nas, da si dobro pogledamo vso zakonodajo v zvezi s tem in podobno. A bi vseeno koristilo, če ima kdo izmed vas že izkušnje s tem, da bi jih delil in povedal kako je s tem v praksi. Naprimer, kako je z različnimi zaklonišči, je že komu uspelo izprosit od občine, da jih dajo na uporabo? Hvala za odgovore :)

videc ::

Kot mladinsko društvo bi se bilo dobro dogovoriti z županom za pogovor, kar ne bi smelo predstavljati težav.
Na sestanek pridite urejeni, brez piercingov ali česa podobnega...
Na sestanku mu predstavite društvo, kaj ustvarjate, kakšne projekte imate pripravljene, itd.
To imejte dobro pripravljeno, potem pa potarnajte, da nimate prostorov in da bi vam prav prišli. Mogoče lahko povabite še koga iz študentskega kluba zraven, če je v vašem kraju.
Včasih se splača še staršem, družinskim prijateljm in njihovim prijateljem predstaviti vaš projekt/e, mogoče pa kdo koga pozna na občini ali celo dela tam.

SeMiNeSanja ::

Tako, kot je že rekel @Videc - pojdite na pogovor k županu.

Drugače pa tudi verjetno kolikor toliko poznate svoj kraj in se vam približno sanja, če v kraju obstajajo kakšni primerni prostori, ki vsaj začasno niso v uporabi, ali pa bi jih bilo možno souporabljati.

Če so takšni prostori v lasti kakšnega podjetja, poskusite vzpostaviti stik z direktorjem in se pri njemu pozanimajte, kakšne bi bile možnosti, da sodelujejo pri vašem projektu. Če vam oddajo prostore po izredno ugodni ceni, se lahko za ostanek poskusite pogovoriti z županom.

Treba je pokazati nekaj samoiniciative in iznajdljivosti, predvsem pa se pozanimati na vseh koncih in krajih, če kdo ve za primerne prostore.

St235 ::

Kar se samih prostorov tiče pa imajo občine ponavadi enkrat letno razpis na katerega se potem prijaviš. Ti postopki so odvisni tudi od velikosti občine. V ljubljani so stvari precej bolj formalizirane kot v kakšnem kostelu.

Goran's Blog ::

Jaz ti bom drugače odgovoril.
Ne prvo k županu, prvo pojdi k predsedniku krajevne skupnosti katerega vsekakor imate oziroma če veš za kakšen neuporaben prostor, da bi ga lahko vaše društvo uporabljalo pošlji prošnjo na krajevno skupnost oziroma kontaktiraj s predsednikom. Šele naslednja točka katera sledi je mogoče pogovor z županom, če sploh bo potrebno z njim govorit.

bzin ::

Hvala vsem za odgovore :) Sej je v planu pogovor z županom oz z za to pristojno osebo. Ciljal sem predvsem na to, če bi bil tukaj kdo, ki je že bil v tej situaciji, da bi podal informacije iz prve roke. Torej kako je njegovo društvo uredilo to vprašanje.

Scorpia ::

Zakaj ne kontaktiraš, kakšno drugo društvo, tudi če je iz druge občine?
////

SaXsIm ::

Predlagam, da najprej preveriš, če imate morda na občini kakšen oddelek, ki ima pristojne za mladino ali pa mladinski center. Pomojem ni potrebe, da se takoj obračaš na politične funkcionarje, pri mladinskem organiziranju se te "inštance" koristijo za kakšne večje zadeve - večja sofinanciranja, izgradnje, obsežnejši projekti. Verjamem, da imate v občini kakšne prostore za društva - vsaj pri nas je tako (občina Krško). Boste pa najbrž morali plačevati kakšno neprofitno najemnino oz vsaj stroške.
SaXsIm


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Veselice

Oddelek: Loža
255239 (679) PacificBlue
»

Poslanci, ki kradejo. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12225245 (19343) otago
»

Ustanovitev društva

Oddelek: Loža
378158 (3262) šernk
»

Formuliranje peticije za TELEKOM

Oddelek: Omrežja in internet
393055 (1590) ABX
»

Jebiga, če je pa dolgčas...

Oddelek: Loža
91236 (1001) Vanich

Več podobnih tem