» »

Windows 7 se ne zažene

Windows 7 se ne zažene

Csharp ::

Kaj bi bil lahko vzrok, da se Windows 7 se zažene zmeraj? Na vsakih nekaj zagonov se ustavi pri boot screenu (Starting Windows). Tudi če pol ure počakam, še zmeraj prikazuje boot screen, tako da je treba sistem ponovno zagnat in potem je naslednjih nekaj zagonov v redu, dokler se težava ne ponovi. Sistem sem namestil 2 meseca in tudi nekih programov ni nameščenih. Na disku so edino dokumenti uporabnika, ki pa jih je kar dost. Kako ugotovim vzrok težave? Možnost hardwarske napake lahko takoj izključim.

GTX970 ::

Možnost hardwarske napake lahko takoj izključim.

Ker ?
Preveri hdd Crystal Disk Info + Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov, kondije na plati (vizualno), ram (memtest86.)

V safe mode se sistem zažene v prvo ?

Napiši svojo HW konfiguracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

Csharp ::

Računalnik sem probal nekajkrat zagnat z raznimi Live Linux distribucijami in tam se vsakokrat zažene. Disk sem tudi pred kratkim preveril in ni nič sumljivega. Safe mode še nisem probal, pa tudi bi ga moral večkrat v daljšem času zagnat tako, da bi ugotovil, če se tudi tukaj ustavi - bom preveril.

Konfiguracije ne znam iz glave, gre namreč za računalnik od kolega. Težave so se začele pojavljati zadnjih nekaj tednov, takoj po namestitvi sistema pa je delalo vse v redu. Drugače sistem deluje tekoče, le zagoni so včasih problem. Sedaj kolega nujno potrebuje računalnik, tako da se trenutno ne upam na blef nekaj igrat, da ne naredim še slabše. Samo predloge iščem, testiral pa bom kasneje.

facepalm ::

ce je hw sigurno brezhiben, bi jaz posumil na kaksne driverje. Lahko da je kolega kaj installiral preko win update..

lodoteam ::

Jaz imam problem z Dvd-jem kateri mi noče bootat windowsow čeprav sem že velikokrat nalagal windowse s tega dvdja,kadar zaženem računalnik mi napiše boot dvd or cd and press any key... in mi noče primit tipka ,kakor da imam izklučeno tipkovnico.V biosih imam nastavljeno vse kakor treba 1.Dvd 2.HDD....Tudi resetiral sem Biose in še vedno ne morem bootat z Dvd-ja.
Prosim za pomoč

GTX970 ::

Če imaš usb tipkovnic, vklopi usb legacy support for keyboard.

lodoteam ::

Drugače mi tipkovnica dela čisto normalno,saj lahko še v biosih upravljam z njo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen zagon sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
202242 (1705) Compufreek
»

Windows obstane

Oddelek: Pomoč in nasveti
5694 (575) reeves
»