» »

Windows Vista zmrzne ob zagonu

Windows Vista zmrzne ob zagonu

Noobiack ::

Pozdravljeni!
Imam problem, ki se mi je v mesecu dni pojavil že tretjič in sicer, da mi ob zagonu računalnika, ko Vista naloži namizje in par programov slika enostavno zamrzne in ne deluje niti miška (le kurzor lahko pomikam po ekranu), niti katerakoli tipka na tipkovnici. Ker tudi tipke Start ne morem pritisniti, da bi normalno ugasnil računalnik mi ne preostane drugega, kot da ga ročno ugasnem.
Pri ponovnem zagonu mi da možnost izbire: safe mode, windows start normally,...
In ko pridem v Safe mode with networking mi tam dela vse normalno. Poskušal sem z System Restore, da bi povrnil zadnjo delujočo nastavitev, vendar ko se je spet normalno zagnal je zamrznil.
Prvič in drugič, ko se je pojavil problem sem ga nekako uspel rešiti z preklaplanjem iz Safe moda v normalnega in je vse skupaj zdržalo kakih 10 dni, zdaj se pa že cel dan matram in nič (najprej sem mislili, da je odgovoren Steam client in sem ga v Safe modu zbrisal vendar ni bilo to).
Tale mail pišem v Safe Modu (ker v normalnem lahko samo buljim v sliko namizja in pomikam kurzor miške) in prosim, če ima kdo kakšno rešitev za moj problem naj mi prosim pomaga. Konfiguracija je: Core2duo E8500, 4 GB ram, Radeon 4850, Win Vista Home Basic 64-bit, AV: Kaspersky I.S. 2011.

V naprej se zahvaljujem za pomoč in LP!

krispe ::

To imaš original Visto?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Noobiack ::

Ja, original.

krispe ::

Probaj upgrejdat na Windows 7.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

solatko ::

Pojdi na obnovitev, na datum, ko ti to še ni delalo. Nekaj ti je zjebalo sistem.
Delo krepa človeka

Noobiack ::

Sem že probal s System Restore (tudi na datum, ko se to še ni dogajalo), vendar še zmeraj isto.
Pride do namizja, odpre par programov, nekaj cajta melje in potem enostavno spet zamrzne, tko da preostane le še da računalnik ročno ugasnem in pri naslednjem zagonu izberem Safe Mode with Networking, kjer lahko vsaj napišem kak mail in potem le prosim boga, da se mi Windowsi pri naslednjem zagonu normalno zaženejo (to mi je po neskončnem preklaplanju med Safe Modom in Normal, uspelo prvič in drugič). Zdaj pa zgleda, da ta metoda ne deluje več in upam, da ne bo treba postreči po formatiranju in ponovnem nalaganju Viste, ker mam na dveh particijah (C in D) ogromno dokumentov, ki bi bili ob formatiranju zbrisani. Upam, da je kakšna druga možnost.

solatko ::

Vstavi disk z visto, naštimaj bood iz DVD-ja in izberi repair.
Delo krepa človeka

Noobiack ::

Živjo!
Glede na to da mi DVD -ja z Visto sploh ne prime v Normalnem načinu, a moram v BIOS kej naštimat tam kjer so BOOT Devices?

listje123 ::

Js prej k sm mel visto so bli sami problemi, kr naprej neki.
Pol sm dal pa na sedmko pa nimam več problemov

solatko ::

Noobiack - Ko boš boot-al sistem, pritisni F12 in ti bo dalo na izbiro DVD enoto, potem s pritiskom na tipko potrdiš zagon z DVD-ja, počakaš da ti da izbiro jezika (daš angleško verzijo, jezik slo, tipkovnico ti avtomatsko nastavi, potem dobiš okno z izbiro viste, ko boš to potrdil, dobiš meni instal, repair, preverjanje ustreznosti. Daš na repair in to je vse, če pa imaš gor kakšen hud malvare, pa bo potrebno naredit kakšen drug postopek.
Obstojajo programi, ki jih AV programi ne zaznajo, ti pa prevzamejo nadzor nad posameznimi servisi, tako te tudi ne pustijo v obnovitev, oziroma pokaže, da ni uspešna.
V takem primeru, če bi se rad izognil ponovni instalaciji, moraš poiskati nekoga, ki je te zadeve že uspešno reševal.
Delo krepa človeka

Noobiack ::

Ne vem, jest mam pa Visto mal več kot tri leta, pa nisem mel nobenih težav razen zdej tale svinjarija, ki me matra že en mesec.
Sem pa slišu, da ima ali je imelo dost folka težave z Visto, pa so šli na 7-ico ali celo nazaj na XP-je! Jest sem mel to "nesrečo", da sem kupil računalnik glih par mesecev preden je 7 izšla, tko da druge izbire razen Viste ni bilo.
BTW: solatko- Hvala, bom še to jutri probal, ker dons nimam cajta in LP!

Noobiack ::

solatko- A, ko si napisal da med bootanjem sistema pritisnem tipko F12, si to mislu tipko za vhod v BIOS (ker pri meni je DEL), ali je to kaj drugega?
Pa še to, ali moram v BIOS- u nastavit Primary device na CD in Secondary na HDD, ker kolkar sem jaz vidu je pri men obratno?
V naprej hvala za odgovor in sorry, da ti morim s takimi "noobovskimi" vprašanji.

solatko ::

To sem mislil knof za izbiro medija s katerega se bo zagnal sistem, odpre se ti lestvica flopy, HDD, DVD, USB disk..., izbereš DVD ali USB disk, če imaš Visto na ključku, potem pa moraš potrditi, ko te vpraša, če zažene s tega medija.
Delo krepa človeka

Noobiack ::

OK, zdej mi je jasno.
Dons sem prižgal računalnik in kar od enkrat se je "zbudil" , zdej spet dela normalno pa nisem čisto nič naredu, sem ga še par krat prižgal in ugasnil in deluje brez problemov. Zelo čudna zadeva?!
solatko- hvala za nasvet (ko mi naslednjič zmrzne, bom uporabil Repair) in lep pozdrav!

solatko ::

Nič ni čudnega, nekaj si imel priklopljeno, kar vista ni takoj prepoznala, zato se je parkrat zagnala in sama od sebe popravila (dopolnila gonilnike), vista ob napakah namreč ne obupa takoj, temveč išče rešitve, ali pa se postavi v zadnjo delujočo verzijo, če imaš vklopljen restore point. V visti restore point namreč je uporabna zadeva (sploh pri kakšnem nezaželenem sw), kar za XP - ne moremo trdit.

Samo da dela.
Delo krepa človeka

Duhec ::

Vseeno naredi še kak test diska, začenši s klasičnim CHKDSK /R.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406623 (3436) solatko
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15443036 (25076) BorutK-73
»

Nova matična, windows se ne zažene?

Oddelek: Operacijski sistemi
10884 (793) SimplTech
»

problem z virusi

Oddelek: Pomoč in nasveti
284492 (4197) solatko
»

Ni slike po inštalaciji driverjov

Oddelek: Pomoč in nasveti
121229 (1089) Miran2005

Več podobnih tem