» »

mreža, motnje, slaba hitrost

mreža, motnje, slaba hitrost

Husqvarna ::

Dajte mi nasvet kako rešiti tole zagato. Po sili razmer je sedaj vezano takole.

kabelski modem/router Cisco -> 8m navadnega 5e kabla -> vtičnica -> 2m navadnega 5e kabla -> Router D link v AP mode ->35m Stp kabla zunaj v plastičnem kanalu- Router Asus v AP mode in nato Wireless in lan povezava s tega routerja.

Vem da je tukaj zelo veliko izgub in možnih "šibkih" točk, ker je velik konektorjev doma narejenih.

Vse povezave so Straight ali bi bilo bolje (glede kvalitete prenosa) če bi bile Crossover? Ali se mi izplača kupiti tester za 10€, ali bom odkril šibke točke z njim?

Je pa tako, da imam na koncu samo cca 2Mbit povezavo in mi bremza download. Namesto 60/2 dosežem samo 10/2 in še to je dokaj nestabilno. Če se prek Wirelessa povežem direkt na Cisco dosežem 60/2. Če se povežem na D-link dosežem 20/2, ko pa se povežem na Asus pa samo 10/2 ali pa še manj.

Kaj mi svetujete brez da razštemam pol bajte in kopljem nov jarek?

Mesar ::

Kateri Asus? Kateri D-Link? Načeloma neki presežki to niso... če si konektorje doma sam delal morebiti poskusiš zamenjat vse, oz. zaproedno vezat tako kot imaš zdaj samo z drugimi kabli (lahko krajšimi).. čeprav dvomim, da so kabli to.
Your turn to burn!

MTB ::

2 AP in misliš da je težava v konektorjih?

Ja sej ima med njimi LAN kable če sem prav razumel? Da mu na 10Mbps pade je kriza... čeprav D-Linki niso ravno presežki, pa večina Asusov tut ne.

Naj tri Ciscote nabavi pa bo BP gigabitni lan postavljal 8-)
Your turn to burn!

čuhalev ::

Kabli so tako, ali delajo ali ne.
Verjetno je krivec slaba aktivna oprema, vendar dokler nimamo modelov opreme je to zgolj tako tako.

asus wl-520gu
Pardon tp-link 642g v3 in ne d-link.

Bolj verjetno je problem v kablih/konektorjih/vtičnici in pa tem da kabli tečejo pod armirano ploščo. Bom pa jutri sprobal še vso kombinacijo z 1,5m tovarniškimi kabli, da izločim aktivno opremo.

Kako je s testerji za 10EUR ali je to kaj za kaj?

MTB zakaj bi bila 2 AP problem, saj sta vezana preko kabla?

Zgodovina sprememb…

SeMiNeSanja ::

Lahko da je tvoj problem pogojen z 'veriženjem' naprave do naprave. Izposodi se en gigabitni switch in nanj poveži Cisco-ta in oba AP-ja, da vidiš, če bi to rešilo tvojo težavo.

> Kako je s testerji za 10EUR ali je to kaj za kaj?

Ja za orehe lomit.
Your turn to burn!

Mesar je izjavil:

> Kako je s testerji za 10EUR ali je to kaj za kaj?

Ja za orehe lomit.

Dobro vsaj za nekaj je.

Jaz se vedno nekako sumim železo v plati in elektro kable, ki so verjetno na istem mestu pod ometom speljani.

Tester za 10€ ti bo kvečjemu pokazal, če si narobe povezal žičke v konektorju, nikakor pa kakšne imaš motnje na kablu. Testerji za takšne reči so bistveno dražji.

Splača se sposoditi Fluke CableIQ ali kaj ekvivalentnega. Zadeva je odlična.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: čuhalev ()

čuhalev je izjavil:

Še jaz ne vem, če bi znal delati s tem čudom tehnike, ne pa OP :P

Se pa strinjam, da ima Fluke odlične analizatorje. V rokah profesionalca zlata vredno (saj stane tudi toliko, kot da bi bil zlat).

MTB ::

Tiste hitrosti zgoraj si izmeril na kablu ali na wirelesu?

Na wirelessu

SeMiNeSanja je izjavil:

čuhalev je izjavil:

Še jaz ne vem, če bi znal delati s tem čudom tehnike, ne pa OP :P

Se pa strinjam, da ima Fluke odlične analizatorje. V rokah profesionalca zlata vredno (saj stane tudi toliko, kot da bi bil zlat).

V bistvu je tale zelo enostaven (ne pa primitiven :D). Skratka, zadeva je sestavljena iz dveh kosov (kot vsi testerji mrežnih kablov), vsakega daš na en konec kabla, pritisneš start in ti po nekaj sekundah izpiše dolžino kabla in primernost (deset, sto, giga). Dodatno lahko prikaže, kako je kabel vezan, na kateri razdalji je parica prekinjena ipd.

Je pa zanimivo, ko izveš, koliko kabla si dejansko potegnil, medtem ko si prej samo odvijal kolut. Recimo nekaj čez 50 metrov 5e kabla z doma dodanimi konektorji pa je v redu za giga. 8-) Zato sem mnenja, da tiči problem bolj v aktivni opremi, ker so bili vsi kabli položeni pred leti sedaj izmerjeni in odlični. Razen seveda ene 40 metrov navadnega 4 žilnega kabla za telefon (ni UTP), ki zadošča samo za 10 mbit.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UTP klešče (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7612790 (9556) gumby
»

Krimp klešče

Oddelek: Kaj kupiti
427888 (4172) marjan_h
»

multimeter vprašanje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
488874 (4151) h25
»

UTP vtičnica in switch - ne zazna kabla.

Oddelek: Omrežja in internet
186941 (6565) Phantomeye
»

UTP kabel na razdalji 100m naenkrat ne deluje več

Oddelek: Omrežja in internet
375297 (4635) ...:TOMI:...

Več podobnih tem