» »

Klic v omrežje Softnet - visoki račun

Klic v omrežje Softnet - visoki račun

Ribič ::

No, zgodba je taka.

Razmišljamo, da bi zamenjali ponudnika internetnih storitev in prešli na kabelski internet. Operater ponuja neke vrste "trojček" paket, kjer so v ceno vključene tri storitve (TV, telefon in internet) in ta je ugodnejši, kot pa če bi vzeli vse tri storitve ločeno oz. posamezno. glede na dostopnost storitev na naši lokaciji se mi ta ponudba še najbolj dopade, vendar pa obstaja ena stvar, ki me malo bega.

Pred leti se je zgodilo, da je nekdo v mojem sorodu (oseba A) vzela identični paket vključno s stacionarnim telefonom. In kot je znano, se tu uporablja digitalna telefonija (VoIP) na ločeni privatni mreži operaterja SoftNet. Nato pa se je nekje drugje (pri osebi B, ki ima stacionarni telefon pri telekomu) pojavil nenavadno visoki telefonski račun za 60€. Na računu je bilo razvidno, da je glavnina te cene pripadala storitvi "Klic v omrežje SoftNet". Oseba A in B sta se normalno pogovarjali preko telefona in pred prehodom osebe A na kabel so bili telefonski računi čisto normalni.

Tistega telefonskega računa žal ni nikjer več, da bi preveril kaj se je dogajalo. Zanima me pa, če kdo slučajno ve kako je danes s tem cenam. Sem govoril z operaterjem kabelnet-a in operaterjem softnet-a, pa so me obvestili, da so te cene stvar drugih operaterjev. Softnet ima po ceniku čisto normalne cene za klice v druga omrežja, pri telekomu pa nisem uspel najti kakšnih nenormalnih cen za klice v omrežje softnet.

lp

SeMiNeSanja ::

http://www.telekom.si/ceniki/pdf/6_cene...
(Glej točko 6.4.5)

Klici iz telekoma v Softnet so resda med dražjimi (0,0960€/min), ampak da bi nabil račun na 60€, bi še vedno moral nonstop viseti na telefonu 625 minut, torej dobrih 10 ur.

GTX970 ::

Če se pogovor zgodil pred leti ne pomeni da so imeli tedaj sedanje cene.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spar mobil (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
490151408 (16129) Steinkauz
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15649956 (12284) V-i-p
»

Hofer bo postal mobilni operater

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4615612 (10854) HOT FAN CLUB
»

Paket trojček - najcenejši ponudnik

Oddelek: Omrežja in internet
295341 (3599) alexz
»

Irce nadleguje slovenska telefonska prevara (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5030459 (27183) AndrejO

Več podobnih tem