» »

Najcenejše Rač. trgovine?!?

Najcenejše Rač. trgovine?!?

DamoskinoS ::

Kje v SLO so najcenejše rač. trgovine?
Mislim, kje se splača jt u shoping da te ne oberejo preveč.

lp
Nikoli v tardečo, naredil boš nesrečo!™

flipflop ::

Jaz kupujem vedno v vec trgovinah,paca tam kjer je trenutno kaksna stvar najcenejsa. Sicer pa ima zadnje case JAE kar precej akcij,pa mlacom (ki ga mnogi ne priporocajo>:D),AGT,taipan,bof,...

Malo poglej po internetu,majo vse trgovine strani gor.

Tiger ::

Ni vse zlato kar se sveti.



Skratka včasih se raje pozanimaj na kakšnem glasu je kakšna trgovina ne pa da najprej pogledaš na cenik.

BlackHole ::

V Avstriji. ;)

flipflop ::

Pri Avstriji pa je treba računati še veliko drugih stvari,tako da te na koncu niti ne pride toliko ceneje.

Zico ::

BELBLEd na Otočcu!!!

Dami ::

In na kake stvari je treba računat? Sam prevoz. Je pa res da ni vse ceneje gor. Najbolj se splačajo procesorji (sploh inteli ki so 10k+ cenejš k pr nas), matične (sploh one dražje) ter diski. Že z davkom so te stvari cenejše k pr nas, kaj šele potem ko ga dobiš (del, 12 al 16%) nazaj.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

BlackHole ::

FlipFlop, ti pa še nisi primerjal cen kajne. Razlike v cenah so še vedno velike. Če švercaš, se zelo splača ali pa jaz ne poznam nobene poceni trgovine v Sloveniji.;)

flipflop ::

Sem primerjal cene,ampak treba je računati gorivo,vinjeto,itd. Na koncu prideš do tega,da se ti za eno stvar ne splača iti gor,pa še če ti kaj ne dela je treba iti nazaj v Avstrijo. Poleg tega so cene nekaterih stvari primerljive s slovenskimi,tako da se ti pomoje res splača samo če si kupiš več komponent,ne pa samo recimo disk ali rame. Pa tudi mislim da ne boš dobil davka nazaj pri vseh stvareh.

asPeteR ::

Ja sej to je ze flipflip omenil. Glede garancije. Sej mogoce je nakup v tujini res cenejsi, toda, ko pa kaj crkne in moras uveljaviti garancijo pa rata nakup zelo drazji. Ker potem je treba racunat, da je se gre 2x tja in nazaj.(ce je srece samo 1x).
http://blog.stegnar.com

Dami ::

Ja kaj pa ko ti pri nas kaj crkne. Recimo za nas štajerce če kupim v LJ. Morm glih tak tja pelat če je kej večjega. Mam Graz bližje k LJ. Pa še avtocesta je ALLTHEWAY in vinjeta te pride manj kot pa cestnina pr nas (mb-lj-mb) tak da mi ne javkajte.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

flipflop ::

Recimo kadarkoli.com ti pošljejo po pošti,pripelje ti na dom naslednji dan če je stvar na zalogi,če kaj crkne pa imaš servise v LJ,CE in MB,tako da ni problema. Cestnini se da pa izognit;). Pa tudi ni vse tako ceneje,v Grazu so cene kar primerljive s slovenskimi,tiste najdrajžje stvari so pač tam cenejše kot v SLO.

overman ::

Mislim da ce si doma nekje pri mariboru, potem je graz odlicna varjanta. Kaksna urca voznje pa si ze tam. Teoreticno nazaj dobis 20% v praksi pa "le" 17%. Mislim da se racunalnik zelo splaca v avstriji kupit-po narocilu, saj imajo ponavadi vse komponente na zalogi. Jaz osebno sem kupil racunalnik v grazu in se mi je zelo obrestovalo-prihranil sem kaksni 30-40 kSIT-pa tisti cas nekaterih komponent se pri nas sploh ni bilo (osnovna+grafa). Da nebo napake-govorim o svercanju....>:D
Früher oder später wird jeder Geometer :p

DjTonic ::

overman kje to v grazu?

flipflop ::

overman: si kupil celo kišto in si dobil od cene cele kište nazaj 17%? Kako si to dosegel?

frenk ::

mervedštojr:D...pa švercanje:)...verjetno:\

flipflop ::

To že,ampak baje da ne sme cena enega artikla na računu presegati 75 EUR?

overman ::

Ce hoces dobit 17% nazaj potem mora bit vrednost na enem racunu nad 75 eur. Jaz sem kupil celo kisto-sem povedal katere komponente zelim in so mi vse skupaj sestavili. Naslednjic bom stvar sam sestavljal-da ti sestavijo stane 20eur. Potem pa mores za Mwst zaprosit-moras met sabo nek dokument. Ko se vracas domov das pac na avstrijski strani postemplat, pri nas pa stvari ne prijavis-20%carine moras drugace placat! Ko naslednjic gres v graz-pol leta imas cas-pa vzames mwst sabo pa ti potem izplacajo 17%. Jaz sem vse skupaj kupil pri pelugi-trgovina sicer zgleda zanic, imajo pa dobre pa poceni komponente. Tudi z reklamacijo nimas problemov-ti takoj vse zamenjajo.
Enkrat sem sel s prijateljem nabavit isti racunalnik kot jaz-v pelugo pa niso imeli enermaxa 360 Wattov , pa so mu za isto ceno dali 460 wattnega! Je tip reku: hier hast du jetzt den 460-er-braucht du aber niemanden sagen>:D
Früher oder später wird jeder Geometer :p

BlackHole ::

Ja tale Peluga, prava mišja luknja. Če ne bi imel naslova ulice, je ne bi našel nazadnje, ko sem kupoval digitalca, saj tudi nobeden tam blizu še slišal ni za to trgovino.

overman ::

mislim da je to bolj skladisce, ki zalaga druge trgovine z racunalniki...Sicer pa lahko gres tja tudi kot cisto "navadna " oseba". Vem da tam kupuje kar nekaj "home-sestavljavcev". Meni ni glavno kako trovina zgleda, ampak da je roba dobra, garancija, ter da je seveda poceni:D
Früher oder später wird jeder Geometer :p

Lik ::

Overman, sliši se enostavno, ko praviš: 'pri nas pa stvari ne prijaviš' Kako je s tem v praksi? Gre to res tako simple al greš ful na riziko?

LP

BlackHole ::

Riziko-odvisno kaj švercaš. Jaz sem dal mojega digitalca kr v eno foto torbico in vegel na zadnji sedež. Samo sem tudi srečo, ker carinik sploh ni nič gledal, niti vprašal. Procesor, grafična, rami, trdi disk - to pa lahko itak v žep skriješ.

overman ::

V bistvu-kot verjetno ze ves, je to nelegalno. Kaksno maticno plosco pa grafo brez problema prek spravis-pod sedeze... Ce pa peljes kaksen racunalnik prek-chieftec BIG tower, pa je stvar precej tvegana....Jaz obiskujem solo v avstriji in grem vsak dan cez mejo-so mislili da grem iz sole, smo pa racunalnik prek pelal>:D Druga moznost pa je da stvar prijavis-te izracunano potem stane 3% vec kot pise na ceniku v avstriji;( Ce noces tvegat-procesor brez problema prek spravi ali pa graficno, trdi dis....v bistvu vse razen ohisja....>:D jaz sem dal za mojo graficno 40 000´-pri nas je sploh se nisi mogu dobit, zdaj pa je v "akciji" 50 000! avstrija se se vedno splaca, pa recite karkoli...:8)
Früher oder später wird jeder Geometer :p

Dami ::

Heh, sploh nisem vedu da je tale peluga v grazu. Bo treba mal počekirat.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zlatko1 ::

Folk samo v Pelugo ne it, ker so totalni debili tam!
Overman upam, da veš, da na procesorje in rame ni garancije! >:D

Ko je kolega Abitko nazaj nesel, ker je bila hin, je seveda ni dobil. Šele čez 40 dni, ko sva klicala Verbraucherschutzzentrale in jih prijavla, so mu jo izročili!

Saj cene so ugodne samo, če pa je vse ostalo zanič! Prste stran, ker vas bo drago stalo, ko bo kaj vrknilo!

Boljša varianta je Bytework, kjer res ni nikoli problemov glede zamenjave delov!

Glede švercanja pa hint: Cariniki vidijo, ko štemplate MWST pri avstrijcu, torej morate biti svinjsko previdni!

Če imate robo vredno več kot 100kSit in je ne prijavite, vam jo odvzamejo in dajo na licitacijo, kjer pa lahko seveda sodelujete!;(

Po moje se pa še vedno splača najbolj kupovati pri AGT-u...

flipflop ::

Če kupuješ v Sloveniji se ti ne splača saom pri eni,ampak pri vsaki malo,tam kjer imajo najcenejše. Za pelugo sem pa slišal da ne delajo problemov.

BlackHole ::

Zlatko, vprašanje je zakaj je kolega nesel plato nazaj oz. kako je crknila. Jaz sem tudi slišal, da ni problemov s Pelugo. Tole je prvi primer.

Dami ::

Ja bytework je zlo ql. Glede švercanja pa ni panike. Nč ne gledajo kaj greš potrdit. Smo enkrat s kolegi (5 v starem kadetu) prešvercal za okol 250k rač. robe pa ene 15l žganih pijač, pa tip sploh ni rek nej odpremo prtlažnik. Hvala bogu:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Lik ::

Kaj pa ko moraš 'prešvercan' računalnik nazaj na popravilo peljat? A ga lahko na meji prijaviš brez računa ?

Lp

Dami ::

Sej ne rabiš cele kište gor pelat. Sam komponento k ti je crknala. Kak je s prijavo na meji pa ne vem.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

DjTonic ::

Kje pa je sploh ta peluga v Grazu? Blizo česa?

overman ::

Ta peluga je blizu jakomini placa-sredisce graza. Mislim da ti bo tole pomagalo. Sicer pa poglej na www.peluga.at > filialen > anfahrtsplan 1 in 2
Früher oder später wird jeder Geometer :p

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: overman ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A gre kdo v avstrijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645718 (2954) d0rK
»

Nakup pri Peluga.at

Oddelek: Kaj kupiti
272321 (1607) igor0203
»

Kje se da kupit pocen v Grazu?

Oddelek: Kaj kupiti
122084 (1654) urosh
»

Kupovanje pri Pelugi

Oddelek: Kaj kupiti
301861 (1328) overman
»

Peluga - carina ali šverc !?

Oddelek: Pomoč in nasveti
151767 (1128) M&M

Več podobnih tem