» »

Windows 7 namestitev

Windows 7 namestitev

GummyBear ::

Pred seboj imam starejši računalnik (ASRock K7VT4A+) z nameščenim Windows XP. Rad pa bi namestil Windows 7, vendar se na omenjeni plati pojavi težava pri bootanju z namestitvenega DVD-ja.

Torej, vstavim Win7 DVD, resetiram in dobim sporočilo: "Cannot boot from CD - Code Error 5." Poudarjam, da ne gre za pokvarjen DVD, DVD-ROM ali plato. Problem se pojavi, ker Windows 7 uporablja drugačen boot sektor, ki ga pa plata ne zna prebrati. Starejši Windowsi se bootajo normalno.

Probal sem že naslednje:
1) Programček Gujin (ali kakorkoli se že imenuje), ki omogoča bootanje takšnih sistemov na starejših računalnikih. Problem je, ker mi programček ne pokaže CDROM-a. Našteje mi vse operacijske sisteme (uporabljam dual boot), samo CDROM-a ni na seznamu, zato ne morem nič. Mogoče sem naredil kaj narobe ali sem kaj spregledal. Delam sem tako, kot je prikazano na posnetku:


2) Probal sem popraviti boot sektor s programom ImgBurn in Windows Vista Ultimate namestitvenim DVD-jem, kateri se na omenjeni plati normalno boota. Tukaj se je boot sicer izvedel, pokaže "Windows is loading files...", nato animacija za boot, potem pa bluescreen (BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO) in tukaj se je končalo. Delal pa sem po tem tutorialu:
http://www.unawave.de/windows-7-tipps/c...

Konfiguracija računalnika: ASRock K7VT4A+, AMD Sempron 2800+, 2GB DDR (1GB+1GB). Predvidevam, da je strojna oprema zadostna.

Na kakšen način bi se dalo namestit Windows 7?

GTX970 ::

Namesti win xp x32, nato preko njih win 7 x32.

Si poskusil bootati w7 iz usb ključka ?

btw, Sempron je bil polž od polža že na xp jih.

http://superuser.com/questions/28123/wh...
Another method would be to use a Windows Vista Recovery CD directly to boot and then switch to Windows 7 DVD installation.

This method does not include changing/creation/patching of any iso images but uses a freely available Vista image for booting.

Make sure to use a 32 bit Vista CD if you are planning to install Windows 7 32 bit, or to use a 64 bit Vista CD for installation of Windows 7 64 bit.

If you don't have a Vista Recovery CD at hand, download it. For example here (from german site, the CD itself is german language only. Sorry, it dit not find any international version so far):
32 bit Vista Recovery CD
64 bit Vista Recovery CD
Boot from the Vista CD.
Select Repair Options in the upcoming window, click next (it does not matter which - if any - operating system you select for repairing), select command prompt in the next windwow --> a command prompt appears.
Eject the Vista CD, insert the Windows 7 DVD.
Change to the cd/dvd drive in the command prompt, for example by typing D: and hitting Return.
Type setup and hit Return.
Now, your Windows 7 installation should start!

Note: An XP repair CD does not work as the repair OS is accessed directly from the CD. In my case, this prevented the CD from being ejected. Another issue would be that of 64 bit installation on a 32 bit repair system.

Note 2: This method does not always work as the installation of Windows 7 relies on cd/dvd drivers which might not be present when executed from Windows Vista.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

GummyBear ::

Tudi to z Visto ne dela, kar sem dvomil že od samega začetka. Izberem možnost Repair Computer in nato Command Prompt. Na tem mestu zamenjam DVD - vstavim namestitveni DVD z Windows 7. Potem spremenim pogon in ko vpišem "dir" se res izpiše vsebina DVD-ja. Ko pa poženem "setup", se v pomnilniku nekako ohrani Vistin setup in mi zato pokaže setup od Viste in ne od Windows 7. Setup sicer gre naprej, a kmalu se pojavi nova težava - nekaj glede driverjev, tako da namestitev sploh ni možna.

Probal sem tudi običajni boot CD, ki me pripelje do čistega DOS-a. Tukaj sem potem zamenjal DVD in probal pognati setup. Namesto setupa se izpiše sporočilo o napaki - nekaj v smislu verzija programa setup ni enaka verziji DOS-a, zato se programa ne da zagnat.

Trenutno v VirtualBox-u testiram Visto. Če bo vse delalo kot sem si zamislil, bom mogoče reskiral in probal namestiti gor, da vidim kako hitro bo deloval računalnik.

fosil ::

Probaj raje z win8.
Tako je!

zrataj4201 ::

Jaz sem nekajkrat rešil z instalacijo z USB kluča.Pa se hitro in tiho gre.

GummyBear ::

Windows 8 na omenjenem procesorju ne dela, ker ne podpira SSE2.
Iz ključka še nisem probal instalirat, lahko probam če kdo razloži postopek.

zavajon ::

Windows 7 USB/DVD Download Tool
Sicer s tem še nisem proval, delal sem z DISKPART.

Mesar ::

Your turn to burn!

OZZY ::

lahko je problem v samem biosu. Če nimaš zadnje verzije probaj prvo nadgraditi bios. Pač problem starejših sistemov. Vendar ni rečeno, da bo tudi po nadgraditvi zadeva špilala, saj je vprašanje, če je zadnji bios imel not podporo tudi za win7.

Druga fora je podobna kot GTX970 sam da uporabiš WIN8 s tem da greš v cdju po sources.
Zbootaš prvo z WIN 8. Ko se ti zboota z WIN 8 greš pod opcijo repair your PC. Pol mislim, da je tam opcija Troubleshoot.. nato Napredne nastavitve - advance options and greš na command prompt.
Nato zamenjaš WIN8 cd z WIN 7.
Vtipkaš črko tvojega cd pogona .. npr. F:
Vtipkaš: cd sources in prideš v npr. f:\sources
Potem pa vtipkaš samo še : setup

S tem naj bi zagnal setup win7 .. Jaz sem tko problem pri fotru rešu.
Go with the flow.

bastadu ::

Imam medij Win 7 professional x64 SP1 in en starejši računalnik, na katerega bi rad legalno namestil te windowse. Torej zadevo namestim in imam 30 dni časa za aktivacijo. Kako pridem najugodneje do legalnega ključa glede na to da se Win7 ne prodaja več?

Machete ::

Si siguren da se ne prodaja več?
Mogoče ti google danes ne dela, tako da ti pomagam: http://www.ceneje.si/Iskanje/Izdelki?q=...

bastadu ::

Vidim, da se prodajajo samo DSP verzije, ki pridejo v poštev pri nakupu novega računalnika, kar pa pri meni seveda ne pride v poštev ...

videc ::

Windows 8.1 pride s ti. "downgrade" pravicami, kjer lahko namestiš starejši OS (Windows 7 Pro, Vista Business). To velja, žal, samo za OEM verzije.
http://www.microsoft.com/OEM/en/licensi...

Za zagon predlagam uporabo USB ključka. Obstaja dosti orodij, ki ti naredijo USB zagonski ključek iz DVD-ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: videc ()

Miha 333 ::

videc je izjavil:

Windows 8.1 pride s ti. "downgrade" pravicami, kjer lahko namestiš starejši OS (Windows 7 Pro, Vista Business). To velja, žal, samo za OEM verzije.
http://www.microsoft.com/OEM/en/licensi...

Za zagon predlagam uporabo USB ključka. Obstaja dosti orodij, ki ti naredijo USB zagonski ključek iz DVD-ja.

Velja samo za podjetja, ki kupijo računalnik s prednameščenim Win 8 Pro / 8.1 Pro (mora biti Pro verzija) + potrebuješ legalen ključ za Win 7 pro, lahko z drugega računalnika, ki ga že imaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miha 333 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29054439 (36180) mtosev
»

USB boot

Oddelek: Strojna oprema
229785 (9234) T-Majo
»

Namestitev Windows 7 z USB ključka

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4117426 (15446) mtosev
»

Inštaliranje Windows7 iz usb

Oddelek: Pomoč in nasveti
143819 (3376) king67

Več podobnih tem