Forum » Pomoč in nasveti » Brneč zvok ob priklopu HDMI kabla - masa?
Brneč zvok ob priklopu HDMI kabla - masa?
NoXy ::
Imam problem pri povezovanju osebnega računalnika z TV in hišnim kinom. Ko priključim HDMI kabel v računalnik oz če se s priključkom samo dotaknem zadnje plošče tam kjer so priključki dobim brneč zvok. Če povežem TV z prenosnim računalnikom ni brnenja. Kaj je vzrok?
Hvala vsem ki boste pomagali najti rešitev!
Hvala vsem ki boste pomagali najti rešitev!
kloko ::
Daj vse naprave (PC, TV in hišni kino) na isti električni podaljšek in poskusi ponovno.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Sem poskusil ampak je isto. Čudno je da če povežem z prenosnikom pa ne brni(tudi če vklopim hišni kino). In če povežem z stacionarnim na televizorju prek zvočnikov ne brni, če pa vklopim hišni kino pa brni.
Spajky ::
Probaj obrnit vtič elektrike na hišnem kinu ... lahko pomaga ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Ne pomaga. Sploh ne vem kje je vzrok. Računalnik ali hišni kino? Čudno se mi zdi da prek prenosnega računalnika ne brni, če pa se s HDMI kablom le dotaknem zadaj ohišja stacionarnega računalnika pa že brni.
Kako odpraviti to brnenje?
Kako odpraviti to brnenje?
Spajky ::
Zato brni, ker ima PSU napajalc Stacionarca vgrajen blok proti motnjam,katerega sestavljata tudi 2 kondenzatorčka vezana na obe žicii 230V~, sredinski odcep med njima pa gre na ohišje in mu daje potencial 115V~ (a zanemarljivo toka!) Preveri s fauenpruferjem :-) . probaj obrnit vtičnico pa na stacionarcu !
Ta se napetost potem inducira kot signal po masi v kablih do avdio naprave in ti brnijo. Laptopi in TV-ji, ki imajo manjše porabe, pa imajo lahko napajanje malce drugače urejeno in ne povzročajo brnenja.
To se dogaja, če imaš slabo ozemljitev hišne el.instalacije ali dovoda nule v bajto ter slabo "nuliranje", če bajta nima elektro ozemljitve prav narejene ... rešitev je več ...
Ta se napetost potem inducira kot signal po masi v kablih do avdio naprave in ti brnijo. Laptopi in TV-ji, ki imajo manjše porabe, pa imajo lahko napajanje malce drugače urejeno in ne povzročajo brnenja.
To se dogaja, če imaš slabo ozemljitev hišne el.instalacije ali dovoda nule v bajto ter slabo "nuliranje", če bajta nima elektro ozemljitve prav narejene ... rešitev je več ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
r3dkv1c4 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | brum v zvočnikih kriv je štrom!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8716 (5937) | settler |
» | brnenje v zvočnikihOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7532 (5308) | bullet321 |
» | brni v zvočnikih. pomagajte!Oddelek: Zvok in slika | 3111 (2741) | zavajon |
» | HDMI + Surround + TVOddelek: Zvok in slika | 2342 (2047) | Killermode |
» | Zelo annoying brnenjeOddelek: Strojna oprema | 1554 (1287) | swar |