Forum » Pomoč in nasveti » črni ekran
črni ekran
DarKel ::
Pozdravljeni,
Danes se mi je računalnik gigabayte chassis po normalnem delovanju odenkrat "ugasnil" monitor.. probal sem monitor priključiti na integrirano grafično pa ni nič boljš, spihal sem ves prah, kondenzatorji zgledajo tudi vredi..RAM so stestirani in so dobri.. Sumim na matično, ker mi ne gori lučka za internetčeprav je kabel priključen..
Računalnik ima 2gb rama, intel quad core 2, 500gb trdega diska.. računalnik sem samo občasno uprobljal zdaj mi je pa v enem tednu sel leptop kakor tudi namizni rač.
kaj mislite, da je lahko narobe in kaj mi v tem primeru svetujete.. se splača popravljati sploh
Danes se mi je računalnik gigabayte chassis po normalnem delovanju odenkrat "ugasnil" monitor.. probal sem monitor priključiti na integrirano grafično pa ni nič boljš, spihal sem ves prah, kondenzatorji zgledajo tudi vredi..RAM so stestirani in so dobri.. Sumim na matično, ker mi ne gori lučka za internetčeprav je kabel priključen..
Računalnik ima 2gb rama, intel quad core 2, 500gb trdega diska.. računalnik sem samo občasno uprobljal zdaj mi je pa v enem tednu sel leptop kakor tudi namizni rač.
kaj mislite, da je lahko narobe in kaj mi v tem primeru svetujete.. se splača popravljati sploh
MIHAc27 ::
Napajalnik je še za sprobat... preden menjaš osnovno ploščo. Quadi niso slabi, tako da jaz menim da se splača investirat vanj. Če imaš denar za nadgradnjo pa prodaj delujoče komponente in nabavi drugega.
Denarja lih nimam zdaj, da bi delal nadgradnjo.. ta računalnik mi je bolj služil kot neki backup dokumentov,ki jih imam na laptopu ali pa v primeru če mi leptop ne dela, da lahko uporabljam stacionarni računalnik :D
shmandi ::
Ugasni in vklopi nazaj monitor. Vsaj nekaj bi ti moralo pokazati. npr: No signal. Pa pri nekaterih monitorjih lahko prideš tudi v meni brez signala.
Ja to pokaŽe no signal, h kabl izklopim iz računalnika
Zgodovina sprememb…
- polepsal: bluefish ()
Skrat2510 ::
Kaj ventilatorji ko prižgeš računalnik delajo? Ko si preklapljal na onbord grafično monitor si vzel vn drugo grafično?
Bios sem resetiral... nisem pa še probal zagnati računalnik brez ramov.. bom ko pridem domov tudi to probal
Skrat2510 ::
Načeloma če je plošča in CPU OK potem bi ti moral brez ramov piskat( Če imaš zvočnik priklopljen na ploščo =. Če imaš možnost poskusi še z drugim napajalnikom.
FX6300B ::
ok res da je boljša kvaliteta samo še vedno ne izključimo te možnosti tako da če imaš le možnost od kakega kolega ali pa če imaš doma stestiraš kak napajalnik
bom si probal sposodit kakšen napajalnik.. sam če bi šel napajalnik nebi ventilatorji delali? pri men delajo
Zdravo šla je matična plošča..
Sedaj sem gledal, da bi kupil rabljeno plato in me zanima ali moram biti na kaj ekstra pozorn.. kupljena plata mora podpirat ddr2 ter podnožje je 775.. je še kaj takega na kar moram paziti?
Sedaj sem gledal, da bi kupil rabljeno plato in me zanima ali moram biti na kaj ekstra pozorn.. kupljena plata mora podpirat ddr2 ter podnožje je 775.. je še kaj takega na kar moram paziti?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15212 (13774) | Berni_01 |
» | Računalnik se prižge, a ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 5475 (4656) | m0LN4r |
» | Računalnik ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 3455 (3088) | Fif55 |
» | Racunalnik se ne zazeneOddelek: Strojna oprema | 1931 (1725) | B0rg |