» »

Pralni stroj občŤasno ne dela

Pralni stroj občŤasno ne dela

dpa1 ::

Pozdravljeni.
Doma imamo pralno-sušilni stroj electulux ew 1248 w, star je že skoraj 14 let in je do sedaj delal brez težav. Zadnjih nekaj tednov pa opažam, da se boben pralnega stroja na začetku programa (včasih tudi na sredini)zavrti z vso hitrostjo kot da bi hotel začeti s centrifugo takoj za tem pa se izklopi. To se zgodi 3x nato pa se program ustavi. Omenjena napaka se ponavadi zgodi kadar stroj ni popolnoma napolnjen. Kadar je stroj napolnjen do vrha se tudi na začetku zavrti z vso hitrostjo 1x ali 2x, potem pa stroj normalno dokonča program. Naj še povem, da ima stroj funkcijo abc(active balance control) in zdi se mi da je napaka povezana prav s to funkcijo, ki stroj izklopi ko pride do prevelikega nihanja bobna. Seveda pa tudi stroj na začetku programa nebi smel bobna zavrteti z vso hitrostjo.
Sam sem že pogledal dovod vode, filter in odtok vode, vse je brez problemov.
Ne vem ali lahko še kaj nared sam, ali bo treba poklicati serviserja. Morda kdo ve za kakšnega dobrega cenovno ugodnega serviserja v ljublajani.
Podobno napako je v podobni temi (pokvarjen pralni stroj) že opisal uporabnik "forplan", vendar je tema že več kot dva meseca neaktivna, zato sem odprl novo temo.
  • polepsal: Mavrik ()

RejZoR ::

Naš ene 15 let star Gorenje je imel podobne težave, da se je kar ustavljal med progamom, smo mislili, da je programator, pa se je nato izkazalo, da so krivi samo kontakti pri elektronki, ki so se razmajal oz popustil skozi vsa leta vlage, vročine in tresenja.

Če ti ni pretežko šarit po notranjosti za začetek preveri vse konektorje, spoje, kontakte in nasplošno komponente, če je z njimi kaj očitno narobe (da so kaj zažgane oz da nimajo kje dobrega stika). Za začetek to recimo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

dpa1 ::

RejZoR,hvala za nasvet. Čez vikend bom pogledal kako je s konektorji in priključki v notranjosti. Bom videl če bom kaj našel.Sicer pa sploh ne vem če ima ta stroj klasičen programator ali ima elektronskega,ker se gomb programatorja nastavi na določen program lučke pa potem pokažejo na kateri stopnji je program zraven pa je še displej,ki kaže čas do konca programa.

RejZoR ::

Če se gumb ne vrti med pranjem in med nastavljanjem ne klika pobesnelo z mikro kliki, potem imaš elektronskega. Pokvarita pa se lahko oba, tko mehanski kot elektronski...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Spajky ::

Elektronskemu se lahko zmeša vsaj kar hitro s kakšnimi hujšimi prenapetostmi, še raje pa med hudo nevihto s treskanjem v bližini odleti elektronika (zato mam jest mašino na prednapetostni!) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

dpa1 ::

Ja očitno je elektronski,ker se gumb po nastavitvi ne vrti.Sedaj se ne spomnim da bi v zadnjem času bile kakšne nevihte s strelami,ampak nikoli se ne ve morda so bili pa kašni drugi vzroki za nihanje napetosti.Bom videl v soboto ga odprem če bom uspel kaj poštimat drugače pa pokličem serviserja,samo ne vem še katerega verjetno kar kakšnega ,ki je pooblaščen za electrolux.

...:TOMI:... ::

Serviser bo prišel, rekel, da se ne izplača, ti vzel nekaj 10€ za bencin brez računa in odšel.

Videno pri znancih, najraje bi ga zbrcal. Pripeljal se je pa 3 km daleč. Starejši ljudje pa plačajo, da se ne bi slučajno zamerili lokalnemu serviserju, da bo še kdaj prišel... Naj ne hodi, če tako nateguje.

14 let stara stvar, če je tako hudo, da ne znaš sam popraviti ali kdo od znancev, se ne izplača. Servis je res predrag glede na nov stroj.
Tomi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjen pralni stroj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5416408 (1546) fulgur
»

centrifuga pralnega stroja

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1715181 (886) Machete
»

Kater pralni stroj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11064810 (49674) brinas
»

Pralni,pomivalni,sušilni stroji ?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
134923 (4608) Anton013
»

Pralni stroj se mi ne ustavi!!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5142717 (40777) Pyr0Beast

Več podobnih tem