» »

asp files permission denied problem?!?

asp files permission denied problem?!?

smash ::

a mi lohk kdo pomaga...doma sm naredu asp scripto, ki bi mi nekaj napisala v file....pri zapisu v file mi javi permission denied...

in sicer pri : set datoteka = myfile.createtextfile("zapis.txt",true)

pa sm su v IIS ter nastavu direktorij ki je localhost oz tocno ta direktorij, v katerega naj bi zapisu, kot write,read in vse ostalo...vse je dovoljen...ampak se vedno pise permission denied

kje je problem??? plis help:\

Ziga Dolhar ::

Jao, mislim da smo na tole že parkrat odgovoril. Če uporabljaš simple file sharing [po defaultu v Win XP], daj mapo, kjer maš te datoteke, v skupno rabo [network shraing] in obkljukaj tudi možnost spreminjanja datotek.

Bo?
https://dolhar.si/

vem da prevec sprasujem..sam a mi lohk kdo opise postopk ker ne bi rd sharu ceuga racunalnika oz kaj prevec

alesrosina ::

gres u windows explorer, gres na mapo, kjer hoces da ti asp scripta zapise u fajl, desni klik na to mapo, properites, security zavihek, userju IUSR_ime kiste dodas pravice write.

Ce mas windows xp in nimas zavihka security, pol pejt pod tools, folder options, view, in obklukaj nekaj v stilu pokazi advanced sharing. pol pa ponov zgoraj opisan postopek.

asp master: v explorerju nimam security zavihka..torej sm su v tools, folder options, view in iskal nekaj v stilu advanced sharing in ga ni....kaj zdej???

ElectricMan ::

Nisi veliko zgrešil. Poišči in odkljukaj 'Uporabi preprosto skupno rabo datotek'.

electricman: 'Uporabi preprosto skupno rabo datotek' imam checked

Odstrani kljukico, potem boš dobil zavihek security.

najdu..nastavu..vendar mi se vedno ne dela

jest se drgac prijavim na racunalnik kot user z admin pravicami

nimam pojma kaj se narest

Pojdi na mapo pri katerih boš delil pravice. Desni klik, Lastnost, varnost in tam nastavi.

mam nastavljene vse pravice pa ne dela

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

skupna raba(v omrežju

Oddelek: Omrežja in internet
153783 (3132) Kankan
»

Tezave z mapo Program Files

Oddelek: Pomoč in nasveti