Forum » Operacijski sistemi » win XP - HELP zaklenjeni direktoriji po novi instalaciji
win XP - HELP zaklenjeni direktoriji po novi instalaciji
France ::
Ker so se mi xp sesuli, sem jih ponovno inštaliral (zagon s CD). Pri tem mi je uspelo nekako narediti dvojno inštalacijo, novo delujočo, in staro, sesuto (sistem se ne dvigne).
Zdaj imam dva problema:
VEČJI, ZELO VELIK PROBLEM: Ker sem imel pred sesutjem sebe kot userja zaklenjenega z geslom, mi ne dovoli dostopa do "documents and settings/stari_user" (acces is denied). To pomeni, da sem ostal brez vsega. KAKO ODKLENEM TO ZAŠČITO??
In drugi, manjši, a zoprn, kako odstranim nedelujočo inštalacijo, saj mi PC ob zagonu ponudi vsakič ponudi obe na izbiro.
Zdaj imam dva problema:
VEČJI, ZELO VELIK PROBLEM: Ker sem imel pred sesutjem sebe kot userja zaklenjenega z geslom, mi ne dovoli dostopa do "documents and settings/stari_user" (acces is denied). To pomeni, da sem ostal brez vsega. KAKO ODKLENEM TO ZAŠČITO??
In drugi, manjši, a zoprn, kako odstranim nedelujočo inštalacijo, saj mi PC ob zagonu ponudi vsakič ponudi obe na izbiro.
Microsoft ::
Desni klik na mapo > Properties > zavihek Security > Advanced... > zavihek Owner > pod Change owner to: najdi 'sebe' > levo spodaj daj kljukco, kjer pise Replace owner on subcontainers and objects > OK > OK.
Se enkrat desni kilk na mapo > Properties > zavihek Security > Add... > najdi 'sebe' > Add > OK > v oknu, kjer pise Name, oznaci 'sebe' > dodaj kljukco pod Allow v visini Full Control > OK.
Gre zdej? Men je na tak nacin enih parkrat uspelo.
by Miha
Se enkrat desni kilk na mapo > Properties > zavihek Security > Add... > najdi 'sebe' > Add > OK > v oknu, kjer pise Name, oznaci 'sebe' > dodaj kljukco pod Allow v visini Full Control > OK.
Gre zdej? Men je na tak nacin enih parkrat uspelo.
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
France ::
Nekako v properties nimam zavihka security. Samo General/Sharing/Customize. V njih nič takega. A nimam česa vklopljenega?
frudi ::
Nekako v properties nimam zavihka security. Samo General/Sharing/Customize. V njih nič takega. A nimam česa vklopljenega?
v Folder Options pod View izklopi opcijo Use simple file sharing.
v Folder Options pod View izklopi opcijo Use simple file sharing.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
frudi ::
lol, pravkar sem ti odgovoril na mnenjalniku
da še tu ponovim vprašanje - a maš mogoče Home Edition XPjev?
da še tu ponovim vprašanje - a maš mogoče Home Edition XPjev?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Highlag ::
Če imaš XP home moraš to narediti v Safe-modu
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Access is deniedOddelek: Pomoč in nasveti | 1180 (1084) | j3rn3jk |
» | ne pusti brisati direktorijaOddelek: Operacijski sistemi | 995 (908) | jan01 |
» | odstranjevanje iz namizjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1248 (1177) | imagodei |
» | [win xp] ne morem do mape/profila na starem diskuOddelek: Operacijski sistemi | 984 (897) | Vesoljc |
» | WinXP - zaklenjena mapaOddelek: Pomoč in nasveti | 1196 (1018) | andrej |