» »

switch vs. hub

switch vs. hub

urosh ::

ok, dajte mi povedat kakšna (če sploh???) je razlika. Sicer poznam članek, v katerem je zadeva opisana, vendar smo včeraj prišli do zaključka, da v bistvu razlike sploh ni... neke bistvene pri uporabi... je tako?

Prosim za mnenja in razlage....

lp
  • premaknilo: bastadu ()

TESKAn ::

Swič je boljši, če imaš več kot dve računali v mreži. Zakaj? Zato, ker ti swič pošilja podatke samo na računalnik, ki so mu namenjeni, medtem ko hub vrže podatke na vse linije in tako lahko dva, ki na LANu med sabo menjata fajle, povsem zabašeta mrežo in posledično ne more noben drug delat kaj pametnejšega (recimo igrat igre:)).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

ali3n ::

tko kot je TESKAn napisal - razlika med switchem in hubom je opazna pri večjem prometu (3je in več, LAN party,...) - takrat hub pogrne na celi črti. Razlike v ceni pa so minimalne (cca 3k sit); kupi switch - nikoli ne veš, kdaj boš imel kak domači LAN :-)))
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

sash ::

sicer pa če bi vsaj malo, ampak res čist malo posegel po iskanju, bi najdo podrobne razlage o tem ker je bilo kr nekaj tem napisanih o teh zadevah
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Tomi ::

sash, saj mi sami "trobimo", da je kdaj pa kdaj uporabno pogledati, kaj ponuja search, samo veliko ljudi niti ne ve, da obstaja.
metrodusa.blogspot.com

akulp ::

BTW k smo ravno pri tem da pol folka sploh ne ve za Search..dejte ta gumb nekam bolj na vidno mesto, pa bo verjetno bolš.

sash ::

@ Tomi, sem mislo sam malo pomagat :8) trobit
--------------------
Think different...
TOROiD Group

mile ::

hub je kul, se da full snifat po mreži >:D

Tr0n ::

Hub je v bistvu multi-port repeater. Ponavlja signale in jih posilja na vse porte.

Switch je podoben hub-u, le da nadzoruje prenos podatkov in pametno uporablja pasovno širino, ki mu je dana. S pomočjo procesorja in pomnilnika doseže maksimalno izkoriščenost omrežja, saj podatki pridejo direktno od izvora k cilju. To doseže z MAC (Media Access Control) naslovi, ki si jih zapomni (se "uči") in naslednjič ve, kam mora zadevo poslati. Switch spada pod drugi sloj OSI, sloj podatkovne povezave.

Nekaj v tem stilu :).

FireSpit ::

zdravo!

Jas imam 24 portni hub [FireSplit: mali oglasi!] in ko brat kaj downloada (seveda ima doma vse originale>:D ) jas ne morem igrati iger se pravi naj si kupim switch ne ?
Zdaj pa se eno vprašanje kolk portni switchi obstajajo 8,4 ali se da dobiti tudi 2 portni.

hvala!
Burn, bleed all the lives of life,
ascend to The sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

blue96 ::

ne moreš igrati iger?
če sta 2 compa, ne moreš igrati iger preko neta? download požre vso linijo, ali pa večino nje, ker je mogoče server za igre na slabši povezavi, in zato se linija ne razdeli na 2 dela
če je en comp --> prog za download preveč obremeni procesor, ram.
.

ali3n ::

Zelo verjetno no problem v obremenjenosti huba, ampak pomoje je štos v tem, da ti brat pobere skoraj vso linijo (pasovno širino); naj omeji svojo gor in dolvleko na določeno hitrost, potem bi pa online špili moral delat; do sedaj sem videl najmnanj 4 portne switche, 2 portnega pa še ne (kar pa ne pomeni, da ne obstaja...);

----dodatek----
vidm da me je Mulc prehitel za pičlo sekundo...:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

SasoS ::

2 portni switch?? Za 2 porta je že kabel dober :D. Drugače pa pri današnjih hitrostih internet povezav najpočasnejši hub ne bi smel bit omejitev...

(sic) ::

Da jaz razložim kaj bi Fire rad:

ADSL 1 Mbit povezavo ločeno na dva dela 2x512 (eno zanj, eno za brata) - ti povezavi bi bili potem neodvisni in ne bi motili ene drugo. Zdaj ko pa igra pa mu ping jebe, ko brat vključi downloade. Če bi kupil Switch bi si lahko razdelil na takšen način? Pač bi switchu povedal on ma 512 in ma 512... Nisem ekspert na tem področju. Se da to softwarsko narediti?

Fuck you all!!!

FireSpit ::

Ja nekaj takega kot je rekel (sic). Se pravi rad bi da bi jas lahko igral igre on pa dowloadal hkrati. Samo nebi pa rad omejeval DL in UP.
Burn, bleed all the lives of life,
ascend to The sky.

SasoS ::

ne, ne in ne! switch je pasivna zadeva...edina razlika je da ne smeti vseh portov z prometom ampak edino tistega za katerega je promet namenjen. Switch ne deluje na TCP layerju in se zato ne zaveda kater (in koliko!) prometa gre skozi. To kar ti iščeš lahko narediš edinole z QoS serverjem, ki bo meril promet in določenim paketom povečal prioriteto!

Tr0n ::

Ali pa z bandwith controlerjem.

Ali z routerjem, ki deluje na tretjem mreznem nivoju.

ali3n ::

Fire - pomojem je edina varianta da prepričaš (zagroziš) bratu, da omeji DL in UL v programih.. (emule,...). Glede omejevanja je bilo na forumu že veliko govora, a dosedaj noben ni odkril enostavne rešitve (neki se da baje v Linuxu, pa še to ni preprosto...)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

FireSpit ::

>Fire - pomojem je edina varianta da prepričaš (zagroziš) bratu, da omeji DL in UL v programih.. (emule,...).

Ha Ha lahko tebi rečt, saj bi samo k je 4 leta starejši od mene, tako da bolj teško. daj ali3n povej bar pribižno koliko bi naj bil DL in Up, ker se mi ne da iskati po forumu, ker tak nebi našel pametnega odgovora( bez zamere sem PJ zdajle...)

hvala!
Burn, bleed all the lives of life,
ascend to The sky.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoc pri povezavi na internet!

Oddelek: Omrežja in internet
211514 (1308) Zm3-D3n
»

ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
402381 (1852) klemen338
»

Kaj vse rabim za en small LAN Party?

Oddelek: Pomoč in nasveti
393161 (2498) dex
»

Kteri hub?

Oddelek: Kaj kupiti
81180 (1033) Dami
»

100 mbit mre?ne karte

Oddelek: Strojna oprema
211773 (1531) Loki

Več podobnih tem