» »

Kteri hub?

Kteri hub?

djv ::

Ker nimam najbolj pojma o hardweru, naj mi en pove, kaj vse rabim, da lahko povežem 4 računalnike, za igranje iger. Kolko sem bral, verjetno rabim hub? A mam prav?:\ Zdaj pa me zanima, kakšnega (več kot 4 porte ne rabim)..še kaj?
  • spremenilo: djv ()

rc-car ::

Kupi 4 portni 10/100 HUB in pa stiri 10/100 mrezne kartice..

Drugace pa pojdi v trgovino in ti bodo vse tam povedali.. :)
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

djv ::

Ja, ok 4 mrežne....zanima pa me tudi, kteri hub vzet, da nebom vzel nekega 'no name', pol pa ga bom lahko čez en teden nazaj nesel!

TheHijacker ::

Čist vseen katera firma. Vsi delajo brez problemov. V službi smo kupili vse žive od 3Coma, ki pa so dragi ko pes. Potem pa sem našel eno lokalno trgovinico, ki je prodajala hube firme Compax. Zelo poceni. 10 portni 10mbs hub je koštal cirka 11 jurjov. Ko nise več dobavljal Compex hubov smo kupovali spet ene tajvance in sice Intellieye. Kr neki ampak vse delujejo brez težav. Še danes. Ker smo pa hoteli razbremeniti mrežo pri strežnikih sva se s sodelavcem odločila za switch namesto hubov. Spet sem naredil obist v tisti firmi in kaj vidim. 8 portni 10/100 switch firme planet stane 14.000 SIT. 16 portni pa samo cirka 25.000 SIT iste firme. To je zelo poceni če gledaš kaj vse ta zverca zna. PA še switch je s 1k tabelo, kamor si zapisuje MAC adrese.
Če boš kje v bližini Litije ali Trbolvelj se oglasi v trgovini RSH.
http://www.google.si

bastadu ::

No pa da ne bom nove teme odpiral, bi jaz kar tukaj vprašal: Kakšna je razlika med HUB-om in switch-om?

Tomi ::

Hub omogoča eno povezavo med dvema računalnikoma naenkrat, switch pa več..
metrodusa.blogspot.com

Mercier ::



A hub works like a telephone party line. Only one computer can talk at a time. Here, the first computer prints to the printer, but the message is broadcast to all of the computers on the network.




A switch works more like our modern phone system. Computers can talk with each other on private connections so multiple conversations can be carried on at the same time. Here, the first computer and printer make a private connection during printing, while the fourth computer transfers a file to the fifth computer over another connection.

plunu tle

Zdaj si pa še predstavljaj, da ono na slikah ni edina dejavnost na mreži. Recimo, da več računalnikov hoče kaj en od drugega. Dodaten problem mrež so še "trki".


Tle se pa da še zvedet kaj o opremi za mreže

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

bastadu ::

Hvala za te fotke, si že kr bolj predstavljam razliko. A drugače pa je sistem priključitve in nastavitev enak pri obeh? A bi bil dosti hub zadosten za špilanje UTja na osmih PCjih, al bi zadeva štekala? Če si prav predstavljam bi naj bila povezava med igro preko vseh 8 compov ves čas obremenjena? Kakšna pa je kej cenovna razlika med hubom in switchom?

Dami ::

Nekolme: super razlaga res. Te fotke mi bojo še kdaj prav prišle k bom mogu še kakim razlagat razlike.
Bastadu: vsi špilali bojo delal čist fajn na hubu. Lej moj primer: 2 huba (8port10mbit) povezana med sabo. Pol pa še na vsakem hubu 14 folka (7 na enem, en port gre pa za povezavo), pol pa na enem hubu, ki ma coax izhod, še 2 mašini gor. Torej 16 folka pa je vsem fajn delal. Sam una lučka za collision je skor pregorela:D.
Jst sn včeri prodal svoj compexov microhub in grem drug tedn kupit planetov switch v comtron. Enako predlagam tud tebi, kr razlika je ogromna (v ceni pa sploh nič; 10 jurjev (hub) proti 14 (switch)).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dami ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL- dva kompa

Oddelek: Pomoč in nasveti
432448 (1872) Gandalfar
»

Kaj vse rabim za en small LAN Party?

Oddelek: Pomoč in nasveti
393171 (2508) dex
»

katero mrežno kartico??

Oddelek: Kaj kupiti
141161 (991) Mercier
»

Mreza za 1 teden

Oddelek: Pomoč in nasveti
151499 (1265) ToniT
»

HUB / Switch

Oddelek: Kaj kupiti
192990 (613) miguell

Več podobnih tem