Forum » Pomoč in nasveti » Problem s starim tiskalnikom
Problem s starim tiskalnikom
demokedes ::
Pozdravljeni,
Imam en zelo star tiskalnik. To je se prou un tastar iglicni. Problem tiskalnika je v tem, da nima nobenih driverjev. Kot vem, takrat sploh ni bilo driverjev in so pac vsi tiskalniki delali na vse racunalnikih. Glede tega nisem preprican, saj mislim da je tko. no ampak moj problem se pa pojavi, ker zelim ta tisalnik uporabit v danasnih dneh.
Racunalnik sem prilopil na svoj racunalni. Pac nisem vedel, pod kaj naj ga instaliram, ker tudi na spisku obstojecih tisklanikov seveda tega ni (je prestar).
Cist za hec sem poiskusal delovanje prek driverjev od enga prej instaliranega tiskalnika. Sicer je tiskalnik delal, ampak ne pravilno, fonti so bli razlicno velki, skratka neuporabno.
No zdej se pa nas obracam, da mi pomagate z mojim problemom. a se sploh da kaj storiti.
aha tiskalnik je pa znamke Samsung, modela se zdele tocno ne spomnem, ker nisem doma, ampak sem ze pred casom iskal na internet kaksne specifikacije in morebitne driverje na internetu, vendar zal nisem nic pametnega nasel.
Vsem želim, še naprej nadvse lep dan in pa lep pozdrav!
Rok
Imam en zelo star tiskalnik. To je se prou un tastar iglicni. Problem tiskalnika je v tem, da nima nobenih driverjev. Kot vem, takrat sploh ni bilo driverjev in so pac vsi tiskalniki delali na vse racunalnikih. Glede tega nisem preprican, saj mislim da je tko. no ampak moj problem se pa pojavi, ker zelim ta tisalnik uporabit v danasnih dneh.
Racunalnik sem prilopil na svoj racunalni. Pac nisem vedel, pod kaj naj ga instaliram, ker tudi na spisku obstojecih tisklanikov seveda tega ni (je prestar).
Cist za hec sem poiskusal delovanje prek driverjev od enga prej instaliranega tiskalnika. Sicer je tiskalnik delal, ampak ne pravilno, fonti so bli razlicno velki, skratka neuporabno.
No zdej se pa nas obracam, da mi pomagate z mojim problemom. a se sploh da kaj storiti.
aha tiskalnik je pa znamke Samsung, modela se zdele tocno ne spomnem, ker nisem doma, ampak sem ze pred casom iskal na internet kaksne specifikacije in morebitne driverje na internetu, vendar zal nisem nic pametnega nasel.
Vsem želim, še naprej nadvse lep dan in pa lep pozdrav!
Rok
AngelOfDeath ::
Tvoj problem bodo rešili vozniki vprašanje je le če obstajajo. Če obstajajo so skoraj 100% tu Driversguide
še prej pa preiskusi googla s točnim modelom in firmo tiskalnika
še prej pa preiskusi googla s točnim modelom in firmo tiskalnika
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AngelOfDeath ()
Gapi ::
Mislim da so starejsi tiskalniki podpirali emulacijo dolocenih epsonovih tiskalnikov (LX=9 iglic LQ=24iglic) Pa naj me prosim kdo popravi ce nimam prov.
No person is rich enough,to buy back his past.
Duhec ::
Inštaliraj tiskalnik Generic /Text only !
V biosu nastavi LPT1 na Normal ali SPP (ne na EPP, ECP ali podobno !)
Windows XP podpira nekaj starih Samsung tiskalnikov. Poglej na spodnjo stran (ali zadnjo) , če na kakšni nalepki piše model ali kakšna koda.
V biosu nastavi LPT1 na Normal ali SPP (ne na EPP, ECP ali podobno !)
Windows XP podpira nekaj starih Samsung tiskalnikov. Poglej na spodnjo stran (ali zadnjo) , če na kakšni nalepki piše model ali kakšna koda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Duhec ()
Pepo ::
Svoj cas je vsaj polovica printerjev lepo delala na druverjih IBM Proprinter. Poskusi, morda bo vzgalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kvarjenje tiskalnikov zaradi nekvalitetnih tonerjevOddelek: Strojna oprema | 2474 (1702) | dexterboy |
» | Rusija bo razvijala svoj operacijski sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 10748 (7042) | cryptozaver |
» | konfiguracija routerja uspela tiskalnika pa neOddelek: Pomoč in nasveti | 1264 (1152) | rikta33 |
» | Kateri laserski tiskalnik????Oddelek: Kaj kupiti | 1910 (1601) | dolenska |
» | Epson LQ870Oddelek: Strojna oprema | 812 (733) | kuglvinkl |