» »

Surround 5,1 Problem

Surround 5,1 Problem

Alex232 ::

Isto vprašanje je tudi v support forumu vendar ostalo brez odgovora.Moderatorja prosim da v kolikor oceni da je takšno podvajanje neprimerno izbriše eno izmed tem.

Pozdravljeni

Najpej sem notri zmontiral novi hercules fortissimo III 7,1 ; zadevo priklopil na zunanji ojačevalec HarmanKardon 8x in občudoval prelepe zvoke na prednjih in zadnjih zvočnikih a le mrmranje govora na centru ( WTF !??) ostali zvoki centra so normalni samo govor kot da ga ni oz bi ljudje govorili izpod vode, pregledam nastavitve , nastavim največjo jakost na center zamenjam priklop bass in center nobene razlike :=((. Prestavim nazaj staro externo Panasonic DVD škatlo če je morda s centrom kaj narobe ... Nope center z externim DVD -jem dela brezhibno.

Ok morda je s kartico kaj... zamenjam kartico za Audigy ...ista zgodba druge nianse prednji in zadni ok center in bas blizu nule .

Sam nisem audiofil ampak nekako je bila v druzini izražena želja po predvajalniku ki bo deloval tako z DIVX-i kot z DVD-ji in SVCD-ji etc. pa se mi je to zdela enostavna resitev nikakor pa nisem pričakoval težav pri zvoku.

Nasveti in pomoč za rešitev dobrodošli saj me nekako že malo postrani gledajo v trgovini ko jim dopovedujem da je kartica sicer v redu samo "malo je nezdružljiva z opremo" ki jo imam.

Pa lep dan vam želim


Alex

MALJUTKA ::

GONILNIKI

pia_luigi ::

Verjetno gonilniki. Pa 5.1 DIVX-i na Herculesu najbolje delujejo z InterVideo-im (WinDVD) codekom (išči na Muli mora biti verzija 3 in še nekaj!). Preverjeno, ker ga imam tudi sam.

M4TECH ::

Po mojem so tudi gonilniki krivi.
Poglej še nastavitve za zvočno.

Alex232 ::

hmm
ok možno da so gonilniki..apmpak pri obeh karticah ??????Res ne vem, pobral sem zadnje gonilnike z neta v obeh primerih.Pa divx ni problem ker je stereo (vsaj jaz ne vem za 5,1 divx) problem je z DVD-jem.Zvočna itaq nima praktično nobenih nastavitev če vezes z optiko.

THX anyway

Alex

Vlady ::

Ne zvočna kartica nima nč s tem, razen, če si se igral preveč z nastavitvami. Audigy kartice se da "resetirat". Kero pa maš? Platinum? Si mogoče pogledu, kako je z ojačevalcem? Možno da ma ojačevalec kake posebne filtre ("kretnice") za center in subwf. Drugače pa lahko pri audigy platinum, zelo lepo rešiš problem z crossover frequency. Probaš pa lahko tudi preko digitalnega izkoda, vendar ne verjamem. Pomoje je na ojačevalcu kej narobe. Audigy kartice so namreš zelo kakovostne in nism imel nikol problemov s tem. Preizkušaj... :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje je problem ? (AC3-zvočna-5.1 zvočniki)

Oddelek: Pomoč in nasveti
91198 (1026) DJ-DUST
»

5.1 problem z AC97

Oddelek: Zvok in slika
162153 (1643) glinik
»

AC3 težave

Oddelek: Zvok in slika
422477 (1415) franc3e
»

problem v surround sistemu

Oddelek: Zvok in slika
141174 (1018) VASkO
»

5.1, nekaj je narobe. Al`pa ne znam kaj nastavit!

Oddelek: Pomoč in nasveti
241435 (1072) BlackHole

Več podobnih tem