Forum » Loža » PPL licenca.
PPL licenca.
Bojevnik ::
Zamikalo me je da bi se šel učit letet in delati PPL licenco.
Pa me zanimajo vaše izkušnje s klubi/šolami.
Pa me zanimajo vaše izkušnje s klubi/šolami.
msjr ::
Najbolje povprašat pri lokalnem [najbližjem] aeroklubu.
Drugače pa - v Celju imajo zelo fejst aeroklub, ki prireja tečaje. Pošlji mi zs, pa ti pošljem mail od pilota, ki ti bo malo več povedal. Dva prijatelja sta šla delat v Adriino letalsko šolo, za začetek sta pljunila okoli 8.000€, bila zelo zadovoljen z odnosom in fleksibilnostjo pri izdajanju računov, a je en obupal, ker so bili stroški le preveliki.
Drugače pa - v Celju imajo zelo fejst aeroklub, ki prireja tečaje. Pošlji mi zs, pa ti pošljem mail od pilota, ki ti bo malo več povedal. Dva prijatelja sta šla delat v Adriino letalsko šolo, za začetek sta pljunila okoli 8.000€, bila zelo zadovoljen z odnosom in fleksibilnostjo pri izdajanju računov, a je en obupal, ker so bili stroški le preveliki.
shmandi ::
15k je pretiravanje. Sam sem rabil cca. 9000€
Kar se šole tiče je smiselno, da se šolaš v klubu, v katerem bi potem letel. Pač najbližjem ponavadi. Tudi, če te pride šolanje malo dražje. Ker so eni klubi zelo nefleksibilni glede sprejemanja novih članov z licenco.
Kar se šole tiče je smiselno, da se šolaš v klubu, v katerem bi potem letel. Pač najbližjem ponavadi. Tudi, če te pride šolanje malo dražje. Ker so eni klubi zelo nefleksibilni glede sprejemanja novih članov z licenco.
pegasus ::
Bolj kot € zna bit problem čas. Rezerviraj si tri mesece za teorijo in papirologijo, potem pa za vsako uro letenja še 3 ure priprav in 3 ure debriefinga.
Odvisno ali hočeš letet za hec ali za res, izbiraj med lokalnimi klubi in resnimi letalskimi šolami. Pri nas je izbire presenetljivo veliko :)
Odvisno ali hočeš letet za hec ali za res, izbiraj med lokalnimi klubi in resnimi letalskimi šolami. Pri nas je izbire presenetljivo veliko :)
shmandi ::
@pegasus
A to govoriš iz lastnih izkušenj? In katere so zate resne letalske šole? Sicer pa OP govori o PPL in ne letenju jumbota.
A to govoriš iz lastnih izkušenj? In katere so zate resne letalske šole? Sicer pa OP govori o PPL in ne letenju jumbota.
pegasus ::
Ja, iz lastnih. Do sedaj sem doživel tri šole in kot resno lahko priporočam adrijino. Med PPL in jumbotom je manj razlik kot bi si mislil ;)
alkor ::
Ce imas probleme s casom, pojdi za en mesec v Ameriko, Florida. Najdi šolo, ki izvaja program po EU ops regulativah in bos imel izpit v enem mesecu. Cenovno, vsaj nekaj let nazaj, je bilo kar dosti ceneje.
LP,
a
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Licenca za ultra lahko letaloOddelek: Loža | 6170 (574) | ReRMh |
» | Ali grem lahko pa pilota?Oddelek: Loža | 1521 (1106) | icek |
» | Letalo + DovoljenjeOddelek: Loža | 5347 (4966) | Stepni Volk |
» | Kdo vse igra letalske simulacije?Oddelek: Igre | 4060 (3564) | Caligula |
» | izpit za letalo ??Oddelek: Loža | 5926 (1191) | Boeing |