» »

PPL licenca.

PPL licenca.

Bojevnik ::

Zamikalo me je da bi se šel učit letet in delati PPL licenco.
Pa me zanimajo vaše izkušnje s klubi/šolami.

msjr ::

Najbolje povprašat pri lokalnem [najbližjem] aeroklubu.

Drugače pa - v Celju imajo zelo fejst aeroklub, ki prireja tečaje. Pošlji mi zs, pa ti pošljem mail od pilota, ki ti bo malo več povedal. Dva prijatelja sta šla delat v Adriino letalsko šolo, za začetek sta pljunila okoli 8.000€, bila zelo zadovoljen z odnosom in fleksibilnostjo pri izdajanju računov, a je en obupal, ker so bili stroški le preveliki.

jype ::

Rezerviraj vsaj kakih 15k.

Za jadranje je približno polovico ceneje.

shmandi ::

15k je pretiravanje. Sam sem rabil cca. 9000€
Kar se šole tiče je smiselno, da se šolaš v klubu, v katerem bi potem letel. Pač najbližjem ponavadi. Tudi, če te pride šolanje malo dražje. Ker so eni klubi zelo nefleksibilni glede sprejemanja novih članov z licenco.

pegasus ::

Bolj kot € zna bit problem čas. Rezerviraj si tri mesece za teorijo in papirologijo, potem pa za vsako uro letenja še 3 ure priprav in 3 ure debriefinga.

Odvisno ali hočeš letet za hec ali za res, izbiraj med lokalnimi klubi in resnimi letalskimi šolami. Pri nas je izbire presenetljivo veliko :)

shmandi ::

@pegasus
A to govoriš iz lastnih izkušenj? In katere so zate resne letalske šole? Sicer pa OP govori o PPL in ne letenju jumbota.

pegasus ::

Ja, iz lastnih. Do sedaj sem doživel tri šole in kot resno lahko priporočam adrijino. Med PPL in jumbotom je manj razlik kot bi si mislil ;)

alkor ::

Ce imas probleme s casom, pojdi za en mesec v Ameriko, Florida. Najdi šolo, ki izvaja program po EU ops regulativah in bos imel izpit v enem mesecu. Cenovno, vsaj nekaj let nazaj, je bilo kar dosti ceneje.
LP, a


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Licenca za ultra lahko letalo

Oddelek: Loža
105904 (308) ReRMh
»

Ali grem lahko pa pilota?

Oddelek: Loža
61421 (1006) icek
»

Letalo + Dovoljenje

Oddelek: Loža
145138 (4757) Stepni Volk
»

Kdo vse igra letalske simulacije?

Oddelek: Igre
363898 (3402) Caligula
»

izpit za letalo ??

Oddelek: Loža
145795 (1060) Boeing

Več podobnih tem