» »

izpit za letalo ??

izpit za letalo ??

Monster ::

jakje se dela kk se dela kok pride pač ne :) če ga ma SLUČAJNO kdo... al pa kaki link pa to :)

LP...

PS:
nisem pod prepovedanimi substancami :)
Ka zaboga...

Mercier ::

Ima moj kolega. Ne vem sicer natančno kako to gre, vem pa, da je včlanjen v klub (nek letalski, ne) in da opravlja precej prostovoljnega, neplačanega dela tam. To mu je omogočilo bistveno cenjejšo pridobitev izpita.

cahahopie ::

Zadnjič je blo po radiu Fantasy. Zapomno sem si to, da morš bit nad 15 let. Imet morš enake potrebščine kot za avto-izpit (prva pomoč, zdravniški pregled... ). Poudarek je na praktičnem delu, ki traja kar nekaj časa se mi zdi. Ure niso pocen. To pa je seveda izpit za neregistrirana letala ali kako se že reče. Registrirana so potniška in vojaška.
Baje ni big deal. Je kr kul kakor je rekla napovedovalka, da se sred poletja odločiš.. zej bom pa mau šou v London pogledat... eh .. pa ne... raje mal v Španijo, bom koj tam (glede na to da letiš tam okol 200 na uro).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cahahopie ()

Thanatos ::

najprej moraš narest razne teoretične preizkuse (pravila, sporazumevanje z stolpom, itd...) potem pa greš lahko direkt na enomotorna letala v obliki cesne 172. Pa še to lahko letiš samo podnevi ob jasnem vremenu, kajti za instrumentalno letenje nucaš pa še mnogo več ur in učnja. Sicer pa kupi FS2002 pa boš videl da je kar precej zakomplicirano. Če sem se kaj zmotil naj mi gospodje piloti oprostijo :D

gorjanc ::

Za opravljanje izpita moraš iti na eno os letališč nprimer na brnik taM imajo tečaje letenja. Vendar te že sedaj opozarjam da je zadeva pregrešno draga okoli 1500000 SIT je na brniku v lescah je nekaj manj. Vendar na brniku garantirjao uspešno opravljen izpit saj če v prvo pogrneš ti brezplačno omogočijo ponovno opravljanje izpita dokler ne opraviš. Mimogrede ura stane 15000 Sit moraš pa jih imeti 60.
To je vse

LoneWolf ::

Jaz se tudi spravljam delat tecaj za motornega pilota (PPL licenca). Letos sem ravno zamudil sezono, prijave se obicajno pobirajo ob koncu leta, tako da delas teorijo v casu mrtve sezone cez zimo. Osnovne informacije lahko dobis npr. pri Aeroklubu Ljubljana (operirajo z Brnika, teorija pa je v Ljubljani na Askercevi), obstaja pa se precej drugih slovenskih aeroklubov, tudi na internetu, kjer solajo pilote. Ce bos gledal tudi pri drugih, se pozanimaj po kaksnem programu delajo in kaksno licenco na koncu dobis (slovensko ali tudi mednarodno). Stroski do izpita so nekje okoli 10-15 tisoc mark, vecina klubov pa ponuja svojim clanom obcutne popuste pri solanju in urah letenja v zamenjavo za prostovoljno delo v klubu - npr. vzdrzevanje, ko imas licenco kdaj pa kdaj peljes turiste par krogov okoli Bleda ipd.

Uporabnik ::

ko še ni bilo sranja v ameriki, je blo tm baje veliko bolj pocen narest izpit in je folk v usa hodu delat to zadevo. zdej je po moje mal težje

Thanatos ::

ja to sem velikrat tudi jaz videl reklame v bivših Krilih, ko si šel za 3-4 tedne na Florido in si se tam učil letet. Sedaj moraš imeti kako tono potrdil če se hočeš tam učit. :)

Boeing ::

no, da ne boste govorili nepravilnosti, bom tule opisal, kako sem se jaz lotil zadeve...
torej, najprej je treba met opravljene teoretične tečaje, ki sestojijo iz konstrukcij, aerodinamike, krmilnih sistemov, meteorologije, radiofonije, letalske frazeologije, tehnike preletov, službe na letališčih, reševalni sistemi in padala, zakon o letalstvu ter pravila o gibanju na letaliških površinah.
ta tečaj traja ponavadi 3-4 mesece, potem se pa dela izpite... prag je 75%, od tega reševalni sistemi in navigacija morata biti nad 90%.
ko imate to narejeno, se gre delat praktični del. pri praktičnem delu imaš inštruktorja, ki ti od začetka vse lepo razloži in usmerja. najprej naletita nekaj ur skupaj, potem pa nekje junija oz. julija dobiš pilotsko knjigo in od takrat naprej se ti beležijo ure. naleteti moraš minimalno 35 samostojnih ur, da lahko greš polagat praktični del, koliko ur pa boš naletel pred samostojnimi, pa je odvisno od inštruktorjeve ocene in tvojega znanja seveda.
no, ta faza traja nekje 1 poletje in pol, odvisno tudi od števila učencev in zagretosti... ko to narediš, položiš izpit, ponavadi obenem naredit tudi ratinge za boljše tipe letal in potem si samostojen pilot jadralnega letala.

za motorno pa imaš pri teoriji še motorje, njih delovanje in vzdrževanje ter taktika motornih preletov, za ure pa nisem čisto prepričan, ker se še niti nisem zanimal...

vse skupaj v Levcu stane cca 1000 mark (jardalno), s tem da se približno polovica tega oddela... motorno šolanje pa res stane okoli 3000 mark, pa tudi nisem čisto ziher, če je res tolko...
kakorkoli, lep pozdrav in veliko naletenih ur,
Boeing
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Tomi ::

Od kod pa si, boeing, da si delal v Levcu. Ker potem prav gotovo poznaš mojega prijatelja, ki ravno sedaj dela izpit.
Pa še ena zadeva je. Če sedaj jadrate, se boste morali za nekaj časa posloviti, vsaj pri mojem frendu je tako.
metrodusa.blogspot.com

Boeing ::

Tomi, doma sem zelo blizu Rogaške...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Monster ::

..natančneje v MESTINJU :P...

itak zdele dela n koj sosolc za jedrilico izpit :) krneki pravi.:D
Ka zaboga...

Tomi ::

Poznam te kraje, ker imam nekaj sorodnikov in znancev tam.
Kaj pa Meleta poznaš?
metrodusa.blogspot.com

Boeing ::

jap, pa še držalo bo... :))
lep pozdrav vsem iz Mestinja :))
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Boeing ::

Tomi: nope... zdele se neb spomnu... :|
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Padalski izpit

Oddelek: Loža
439714 (6497) jc
»

Letalo + Dovoljenje

Oddelek: Loža
145137 (4756) Stepni Volk
»

Kdo vse igra letalske simulacije?

Oddelek: Igre
363898 (3402) Caligula
»

Plače - vzdrževalci letal

Oddelek: Loža
366544 (5629) BigWhale

Več podobnih tem