Forum » Zvok in slika » Prenos videoposnetkov iz Mini DV kasete na računalik
Prenos videoposnetkov iz Mini DV kasete na računalik
california ::
Pozdravljeni uporabniki slo-tech portala.
Imam nekaj Mini DV kaset, ki bi jih rad preko kamere spravil na računalnik ter jih imel za ogled.
Za to storiti imam vse potrebno.
Fireware priključek ter program Ulead Video Studio 11.
Ampak kadar prenesem posnetek mi ga nato pokaže v obliki kvadratne slike.
Sedaj me pa zanima kadar začnem prenos posnetkov katero vrsto zapisa naj izberem:
-DV
-DVD
-SVCD
Se eno obliko mislim da mi pokaže in ko to prenesem v računalnik kaj naj izberem oz. v kateri format naj spremnim video da bom imel lep posnetek.
Nekatere oblike videa zahtevajo zelo dolgo obdelavo oz. convertanje posnetkov.
Torej rad bi prenesel posnetek v dokaj dobri ločljivosti ter ta posnetek imel cez cel zaslon kakor ga imam kadar priklopim kamero na TV.
Hvala za pomoč
Imam nekaj Mini DV kaset, ki bi jih rad preko kamere spravil na računalnik ter jih imel za ogled.
Za to storiti imam vse potrebno.
Fireware priključek ter program Ulead Video Studio 11.
Ampak kadar prenesem posnetek mi ga nato pokaže v obliki kvadratne slike.
Sedaj me pa zanima kadar začnem prenos posnetkov katero vrsto zapisa naj izberem:
-DV
-DVD
-SVCD
Se eno obliko mislim da mi pokaže in ko to prenesem v računalnik kaj naj izberem oz. v kateri format naj spremnim video da bom imel lep posnetek.
Nekatere oblike videa zahtevajo zelo dolgo obdelavo oz. convertanje posnetkov.
Torej rad bi prenesel posnetek v dokaj dobri ločljivosti ter ta posnetek imel cez cel zaslon kakor ga imam kadar priklopim kamero na TV.
Hvala za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | digitalna video kameraOddelek: Kaj kupiti | 4131 (2868) | T-h-o-r |
» | Prenos videa s kamere na PCOddelek: Pomoč in nasveti | 4313 (3835) | Idrizi |
» | Digitalna kamera - boljša izbiraOddelek: Kaj kupiti | 1648 (1237) | CaqKa |
» | Software za obdelavo videaOddelek: Zvok in slika | 2131 (1846) | IceIceBaby |
» | Pretvorba DV v DivXOddelek: Zvok in slika | 3435 (2338) | teoo |