» »

Originalnost bankovca

Originalnost bankovca

«
1
2

MIlton ::

V neki trgovini so mi danes zavrnili bankovec za 50€, ces da je ponarejen. Predtem so ga veckrat pregledali z napravo, ki jo imajo v ta namen. Ta naprava je med drugim tudi sprejela vse ostale bankovce kot originalne. Kasneje sem ta bankovec primerjal z drugimi (otip, pogled proti svetlobi) in nisem uspel najti nikakrsne razlike.
Zdaj me pa zanima, kaj se bo zgodilo, ce bankovec nesem preveriti na banko in ga spoznajo kot ponarejenega. Mi ga bodo vzeli? Zamenjali za original (optimisticno, pa vendar :D )? Me pustili z njim oditi?
Kljub vsem moralnim pomislekom, 50€ ni tako malo denarja in jih ne mislim izgubiti, ker je pac nekdo nekomu podtaknil ponaredek in je ta nekako zasel do mene. Ga pa ze raje podtaknem naprej v kaksni stacuni, kjer originalnosti ne preverjajo. Bi pa vseeno raje preveril, ce je le mogoce.
Hvala za odgovore.

Aston_11 ::

MIlton je izjavil:

Ga pa ze raje podtaknem naprej v kaksni stacuni, kjer originalnosti ne preverjajo. Bi pa vseeno raje preveril, ce je le mogoce.
Pa da bi te dobili, pa da bi te kazenski postopek stal 5000 EUR.

MIlton ::

Cemu taka sovraznost? Ne poznam tvojega financnega stanja, ampak moje ni taksno, da bi si lahko privoscil kar tako izgubiti 50€.
Sicer pa je tvoj post mimo, ker mi nihce ne more dokazati, da sem vedel za to. In mislim, da te ne bo nihce oglobil, ker si po nesreci naletel na ponaredek.
Zdaj pa k bolj konstruktivnim odgovorom, ce lahko.

hojnikb ::

Sicer pa je tvoj post mimo, ker mi nihce ne more dokazati, da sem vedel za to. In mislim, da te ne bo nihce oglobil, ker si po nesreci naletel na ponaredek.

seveda to bodo. Kako boš pa ti njim dokazal, da si ga dobil po nesreči ?
Bodi vesel, da že v trgovini niso poklical pristojnih organov.
#brezpodpisa

blackbfm ::

nesi v drugo trgovino pa naj ti spusti čez čitalec pa boš za zihr vedu

drugače pa kar odpiši teh 50e, razen če si pripravljen tvegat

shadeX ::

Ni nujno da so ponarejeni (upanje umre zadnje). Mogoče je bil čitalec s prve trgovine "pokvarjen". Poskusi z drugim čitalcem v drugi trgovini :D

Aston_11 ::

MIlton je izjavil:

Cemu taka sovraznost? Ne poznam tvojega financnega stanja, ampak moje ni taksno, da bi si lahko privoscil kar tako izgubiti 50€.
Zato, ker bom jaz ali kdo drugi nastradal, ker ti ne bi hotel prevzeti odgovornost - pa nima s finančnim stanjem popolnoma nobene zveze.

MIlton ::

Aha, saj to sem ze sam mislil, da bi sel v kaksno trgovino uprasati, ce mi lahko preverijo. Ampak sem najprej pomislil na banko, da bi bilo za ziher. V trgovini pac uporabljajo manj kvalitetne citalnike in mozno je, da se je po nakljucju kaksen od zascitnih elementov pokvaril.

Aston_11 ::

MIlton je izjavil:

Sicer pa je tvoj post mimo, ker mi nihce ne more dokazati, da sem vedel za to.
Pojma nimaš, kaj ti lahko naredi sodnik slabe volje, zato raje ne filozofiraj o tem, kaj ti in kaj ti ne morejo dokazi, ker kazenskega postopka nisi videl niti od daleč.

nurmaln ::

Če se je nevede v tvoji posesti znašel bankovec za 50EUR si na žalost že oškodovan za 50EUR. Dejstvo je da veš, da obstaja verjetnost, da je bankovec ponarejen. Če ga probaš podtakniti nekomu naprej si storil kaznivo dejanje.

KZ RS člen 249:
...
(4) Kdor da v obtok ponarejen denar, ki ga je prejel kot pravega, ali kdor ve, da je bil denar ponarejen ali da je bil tak denar spravljen v obtok, pa tega ne naznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do šestih mesecev.

Skratka ni hec. Če je ponarejen ga nesi na policijo. Ne se sekirat, ne BOŠ ob 50EUR ampak SI ŽE ob 50EUR. Če ga probaš podtakniti naprej je tako kot da bi tebi nekdo ukradel 50EUR, potem pa hočeš ta problem rešit tako, da nekomu drugemu ukradeš 50EUR.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

MIlton ::

Aston_11 je izjavil:

MIlton je izjavil:

Cemu taka sovraznost? Ne poznam tvojega financnega stanja, ampak moje ni taksno, da bi si lahko privoscil kar tako izgubiti 50€.
Zato, ker bom jaz ali kdo drugi nastradal, ker ti ne bi hotel prevzeti odgovornost - pa nima s finančnim stanjem popolnoma nobene zveze.

Vem in obzalujem. Zato pa tukaj na forumu sprasujem, ce obstaja v EU kaksen mehanizem, ki bi postenemu drzavljanu omogocal, da brez financnih posledic preveri originalnost bankovca. Sicer bom pac to breme prelozil na nekoga drugega, kot ga je nekdo prej na mene. Sicer pa ni receno, da je bankovec res ponarejen ;)

mihec87 ::

Se dogaja da čitalec serje..Pred leti sem v BB kupil prenosnik ter plačal z gotovino(del katere sem malo prej dvignil na bančnem okencu) v glavnem bilo je za 1,2k eur(mešani bankovci) in enega za 200eur(eden izmed bankovcev ki so bili dvignjeni na banki) je čitalec zavrnil(probali večkrat)..No v neki drugi trgovini je ta bankovec šel bp čez..

MIlton ::

@nurmaln
Hvala za temeljit odgovor. Kakor sem ze rekel. Bankovca s prostim ocesom ni mogoce lociti od originala. Se popolnoma zavedam vseh moralnih pomislekov. Bankovec bom dal naprej v dobri veri, da je originalen in da je bilo nekaj narobe s citalcem. Ocitno z banko ne bo nic. Dvomim pa da bi se me nekdo spravil sodno preganjat zaradi tega. Ni neke podlage glede na vsoto. Sicer pa, ce do taksne situacije ze pride, se da vecinoma vse resiti z nasmeskom in opravicilom. V najslabsem primeru bom ob tistih 50€.

s6c-gEL ::

https://www.ecb.europa.eu/euro/html/ind...
Zaščita bankovcev

poglej ga proti svetlobi:
ima na sredini zaščitno nitko
na eni strani vodni žig kapelice +pod njo se mora videti cifra 50
na prvi strani na desni je holografski modro-metalik kvadraten odtis (barva je odvisna od kota)



Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

Cervantes ::

Pejd lepo v eurospin. Tam 50€ ne testirajo.

shadeX ::

Mogoče v tvojem kraju. Pri nas testirajo vedno, vse kar je 20+.

Dejan_007 ::

Pojdi na policijo in povej kje si dobil bankovec ter da so ti ga zavrnili v trgovini.

Tarzan ::

Sem dobil enega 50 eur enkrat in je bil lepo vidno ponarejen. Sicer je bil obrabljen, kot vsi petdesetaki, papir je bil enak, šumeč točno tako, kot original, je bil pa print tak, da se je videlo, da srebrna ni srebrna, vodnega tiska ni bilo robovi so bili pa ceneno odrezani tako kot da bi sam vzel škarice za nohte in rezal metrsko platno. Sem odčrtal teh petdeset s svojega proračuna in živel dalje, momentarno jezen na cel svet, ki se ni podrl. Zdaj bolj pazim, ko dobim kak bankovec, da ne bi spet bil zadnji v verigi. Prasice ponarejevalske in še večje prasice, ki tovrstne bankovce podtikajo.

MIlton ::

Ker se vas je nabralo kar nekaj, ki bi me najraje v zapor stlacili in se skopili za povrh, bom napisal se en kratek povzetek, ceprav sem vse lepo objasnil ze v mojem prvem postu.
Bankovca se s prostim ocesom (in otipom) ne loci od originala. Pod svetlobo so vidni tako hologram, kot varnostna nitka in vodni tisk. Ce je res ponaredek, mora biti prekleto dober. Zato se nagibam k temu, da je citalnik naredil napako in me je zanimalo, ce bi lahko to nekje objektivno preveril. Bankovec bom v vsakem primeru poskusal dati naprej, ker sem dobil obcutek, da bi imel vec komplikacij in izgube, ce bi ga hotel posteno prijaviti in preveriti, kot ce se naredim francoza. Nihce pa me ne more obtoziti poskusa goljufije, ker je kvaliteta bankovca nad vsakim razumnim preverjanjem pristonsti, ki ga najbrz predvideva zakon.
Hvala za informacije in lep pozdrav

gddr85 ::

Ziher boš, če greš v banko in tam pogledajo, če je taprav. Šele takrat boš vedel, če si ob 50eur. Jst ga naprej ne bi dajal.

lonewolf_ ::

Mah vržeš pod UV lučko pa že dosti več vidiš, če je taprav al ne. Tak "od oka" bi sigurno takoj opazil ali pa na otip bankovca. Tista nitka pa vodni tisk mislim, da je še najlažje ponaredit... Ima pa vsak bankovec sigurno vsaj 30 varoval.
Greš na banko in ga zamenjaš, če bo pri njih pokazalo da ni pravi poveš zgodbo in kje si ga dobil. Kaj več pa dvomim da ti bodo...
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

tx-z ::

Na tržnco menat pa je.
tx-z

eatinggrin ::

Pojdi na veselico na "en pir", boš ob ~2€, obdržal pa jih boš 48...

Okapi ::

Greš v Mercator ali Špar ali kam drugam, kjer imajo avtomatske blagajne, in tam poskušaš z njim plačati kakšno malenkost. Če ga bo avtomat vzel, je bil, kar se tebe tiče, čisto OK. Če ga tudi avtomat ne bo vzel, je pa verjetno res ponarejen.

O.

branc ::

Ne ga srat. Bankovec nesi na banko preveriti. Če je ponarejen, bo bančnik poklical policijo, kar je njegova dolžnost. Če imaš čisto vest, boš počakal policaje in razložil, čemu si prinesel bankovec v preverbo. Če 'se ti ne da ubadati' s policijo, potem imaš nekaj za bregom in tvoj namen ni pošten.

Nasveti, ki jih vidim, da bi ta bankovec nekomu podtaknil vedoč, da je ponarejen, niso vredni komentarja in povedo o 'svetovalcih' več, kot bi si želeli.



dodatek:
sem doživel, da je števni stroj, ki hkrati odkriva ponaredke, zavračal cel 'bund' po 20 EUR (100 x 20 EUR), kazal, da so ponarejeni. Prišla je policija in odnesla teh 100 kom bankovcev, ki so jih naslednji dan prinesli nazaj z ugotovitvijo, da niso ponarejeni, temveč tako 'frišni', da so bili kar sumljivi :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: branc ()

Mipe ::

Se strinjam. Sram naj vas bo, da skušate ogoljufati poštenjake, ker ste sami bili ogoljufani.

Tilen ::

MIlton je izjavil:


Zdaj pa k bolj konstruktivnim odgovorom, ce lahko.


Samo zato, ker tebi nek odgovor ne ustreza, še ne pomeni, da ni konstruktiven. Mogoče ne bi bilo slabo, da si omisliš čitalec, ker očitno posluješ z nekom, ki ti vrača ponaredke. Brez podatka o izvoru bankovca ti svetujem, da ga sploh ne nosiš preverjat na banko. Če si ga dobil npr. na bankomatu, se da to zelo enostavno preveriti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Furbo ::

MIlton je izjavil:

Aha, saj to sem ze sam mislil, da bi sel v kaksno trgovino uprasati, ce mi lahko preverijo. Ampak sem najprej pomislil na banko, da bi bilo za ziher. V trgovini pac uporabljajo manj kvalitetne citalnike in mozno je, da se je po nakljucju kaksen od zascitnih elementov pokvaril.


Iz kje pa si?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

branc ::

Tilen je izjavil:

MIlton je izjavil:


Zdaj pa k bolj konstruktivnim odgovorom, ce lahko.


Samo zato, ker tebi nek odgovor ne ustreza, še ne pomeni, da ni konstruktiven. Mogoče ne bi bilo slabo, da si omisliš čitalec, ker očitno posluješ z nekom, ki ti vrača ponaredke. Brez podatka o izvoru bankovca ti svetujem, da ga sploh ne nosiš preverjat na banko. Če si ga dobil npr. na bankomatu, se da to zelo enostavno preveriti.



Se strinjam z vsem, razen z zadnjim stavkom. Ni mogoče, da bi na bankomatu dobil ponarejen bankovec. VSI bankovci (10/20/50€) v kasetah v bankomatih gredo čez preverbo. Najmanj dvakrat.

Tilen ::

No, saj zato pravim, če bi se to zgodilo (praktično nemogoče), bi dobil novega. Bolj sem ciljal na to, da se točno ve, kateri bankovec je dobil in kje.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

shadeX ::

Mogoče ne bi škodil podatek kje si ti ta bankovec dobil...

The Player ::

Postopek gre nekako takole:

-Neseš na banko
-tista za pultom, bo takoj, ko bo ugotovila v kakem stanju je bankovec, "usrala" in poklicala policijo. Ti boš seveda moral počakati in boš tako ob cel dan
-ko pride policija te bodo zaslišal do onemoglosti in s tabo ravnali kot z najhujšim zločincem, zanimal jih bo vse od izvora, kje si ga dobil, s kom si posloval itd.
-v vsakem primeru boš ob denar, če imaš srečo, ti bodo razložili zakaj je bankovec ponarejen oz. kje so vidne razlike

najlažje boš ugotovil, če ga daš pod UV luč

Se pa čudim, da so ti ga sploh preverjali, meni se to (razen prvo leto poslovanja z evri) ni nikoli zgodilo.

Kako to, da že prodajalec ni zasegel denarja in sporočil organom?

Je to pogosto, da podturijo ponarejen bankovec? Jaz na srečo ga še nisem imel, me pa ferbc matra kako sploh pride v obtok kar tako?

Je kdo že dobil ponarejene kovance evrske? Sem videl primerjavo na internetu, razen slabše kvalitete izdelave so skoraj nemogoči za opazit, če jih ne primerjaš z originalom.

videvam pa veliko "pomot", ko uturijo kake srbske dinarje namest 50 centov

shadeX ::

Se pa čudim, da so ti ga sploh preverjali, meni se to (razen prvo leto poslovanja z evri) ni nikoli zgodilo.


Očitno premalo plačuješ z gotovino :P.

Po mojih izkušnjah so bankovce za 50€ vedno preverjali v trgovinah, sploh pa na petrolu.

Okapi ::

videvam pa veliko "pomot", ko uturijo kake srbske dinarje namest 50 centov
V dobrih starih časih je obstajala celo ena "knjižica" (par fotokopiranih listov) z vsemi "ekvivalenti" kovancev. Takole po spominu se mi zdi, da je bilo 20 jugoslovanskih par enako eni nemški marki. In še precej takih kombinacij je bilo v časih, ko so bile še lire, marke, franki, pezete, groši ..., avtomati pa manj natančni, kot so sedaj. In se je dalo na štopu po Evropi kar poceni živeti, če si jedel čokolade in čips iz avtomatov (pa pir in cigareti so bili tudi veliko cenejši);)

AndrejS ::

Dostikrat se zgodi da poceni aparat za preverjanje bankovcev katerega zavrne. Pač greš v naslednjo trgovino in ga vnočiš - morda bo na naslednjem preverjanju šel skozi.
Če boš šel na policijo boš zapravil par ur - ali celi dan - obravnavan boš kot največji kriminalec.

branc ::

The Player je izjavil:

Postopek gre nekako takole:

-Neseš na banko
-tista za pultom, bo takoj, ko bo ugotovila v kakem stanju je bankovec, "usrala" in poklicala policijo. Ti boš seveda moral počakati in boš tako ob cel dan
-ko pride policija te bodo zaslišal do onemoglosti in s tabo ravnali kot z najhujšim zločincem, zanimal jih bo vse od izvora, kje si ga dobil, s kom si posloval itd.
-v vsakem primeru boš ob denar, če imaš srečo, ti bodo razložili zakaj je bankovec ponarejen oz. kje so vidne razlike


- Bančni delavec MORA prijaviti sum ponarejene gotovine. To je njegova dolžnost.
- to so pravljice za lahko noč, nebuloze. Vprašanja seveda so, ker te po dolžnosti morajo vprašati.
- če je denar ponarejen - misliš, da mu ga bodo policaji dali nazaj? LoL.

Še enkrat: če imaš čisto vest, nesi na banko in naj ugotovijo, kako pa kaj. A boš podtaknil neki slabovidni ženički na tržnici? In to, da nekomu 'uturiš' ponarejen bankovec, je ekvivalentno temu, da si nekomu iz blagajne vzel pravega (beri: kradel).

Do the right thing.

blackbfm ::

Kako to, da že prodajalec ni zasegel denarja in sporočil organom?


ker je lažje zavrnit denar kot pa se igrat policaja in narest sceno

MIlton ::

Tilen je izjavil:

MIlton je izjavil:


Zdaj pa k bolj konstruktivnim odgovorom, ce lahko.


Samo zato, ker tebi nek odgovor ne ustreza, še ne pomeni, da ni konstruktiven. Mogoče ne bi bilo slabo, da si omisliš čitalec, ker očitno posluješ z nekom, ki ti vrača ponaredke. Brez podatka o izvoru bankovca ti svetujem, da ga sploh ne nosiš preverjat na banko. Če si ga dobil npr. na bankomatu, se da to zelo enostavno preveriti.

"Upam, da te bodo oglobili za 5000EUR" ni konstruktivno niti po najohlapnejsi definiciji te besede.
Sicer pa v zadnjem casu nisem posloval z nobenimi "privatniki". Na pamet mi padejo samo tri razlicne trgovine, ki pa so vse legitimne in priznane.
Jasno, da niso poklicali. Bi izgubljali cas in dobicek, ker bi se morali ukvarjati s policaji namesto s strankami. Pa se slab vtis naredi, ce se ti mozje u modrem sprehajajo po trgovini (ni bil supermarket). In se mene bi izgubili kot stranko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MIlton ()

Okapi ::

Jaz recimo se ne spomnim, da bi sploh že kdaj kaj plačal z bankovcem za 100 evrov, da bi lahko dobil 50 evrov nazaj. Če bi, bi se pa sigurno vsaj še nekaj naslednjih dni spomnil, da sem nekaj plačeval s tako velikim bankovcem.

O.

Tarzan ::

Jaz ga nisem nosil na policijo, ker se niti pod razno nisem mogel spomniti, kje sem ga dobil. Zelo verjetno sem ga fasal ko sem nekje plačal s stotko in dobil nazaj petdesetko. Najbolj pazite na raznih štantih s kuhanim vinom, ki se bližajo, v temi in mrazu težko karkoli vidiš, tako da ti lahko poskusijo podtaknit svašta.

The Player ::

branc je izjavil:

The Player je izjavil:




- če je denar ponarejen - misliš, da mu ga bodo policaji dali nazaj? LoL.


Od kje ti pa ta ideja? jst tega nism izjavu, še enkrat pejt nazaj pa preber :)

To, da dobiš ponarejen denar lahko pride mimogrede. Kot sem omenil ni več tako velikega nadzora s čitalci, kot ga je bilo ob uveljavitvi evra. Poznam pa primer, ko je brez hudega sluteč dobil ponarejen bankovec (isto 50 €) in doživel šok, ko je hotel ta denar položit na banki. Seveda so mu potem, ko so ga zaslišal, razložil vse o ponarejenih bankovcih, pokazal kje so izstopanja med originalom in ponaredkom in mu tudi povedal, da so 50€ bankovci najbolj na udaru.

Drgač pa vsi tisti, ki neki pamet solite, da naj ga karma štrafa, se mal zamislte kako bi vi se počutl? Dejansko v prvem momentu zlo težko ugotoviš, a je bankovc ponarejen al ne, dokler tega ne doživiš na lastni koži in če seveda veš na kaj moraš bit sploh pozoren.

Pač na žalost bo ob tistih 50€, ampak stvar se lahko zgodi vsakomur in to že jutri lahko.

francek1 ::

To, da ti aparat za preverjanje zavrne pravi bankovec, je po mojem mnenju šikaniranje zaradi tega, ker je trgovina šparala pri nakupu naprave. Zrelo za tožbo! Sem skoraj 100% prepričan, da ima MIlton pravi bankovec.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: francek1 ()

s1m0n ::

Prav 50€ je ta, ki ga ponarejevalci tako ponaredijo, da so tudi zelo dobri poznavalci šokirani :)
In ja največ ponarejenih evro bankovcev je prav 50€.

francek1 ::

s1m0n je izjavil:

Prav 50€ je ta, ki ga ponarejevalci tako ponaredijo, da so tudi zelo dobri poznavalci šokirani :)
In ja največ ponarejenih evro bankovcev je prav 50€.

Ni res!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

The Player ::

zelo zanimiva stran o tem kako se original loči od ponaredka, vse je obrazloženo z besedami in slikami.

Evo neki konkretnega za našega OP-ja :), upam, da bo v pomoč

http://currencyguide.eu/eur-en/50eur-en...

blackbfm ::

da bi bankovec kdorkoli dobro ponaredu, dobro v pravem pomenu besede, to je mal larifari

bolj je to problem ko človek ni pozoren, nima občutka za denar, neve kaj se sploh gleda

s6c-gEL ::

OZZY ::

V veliki večini je lahko samo problem v sami napravi za preverjanje oz. njeni občutljivosti. Nekateri bankovci na eni napravi ne grejo skozi na drugi pa. In lahko gre za isto napravo. Odvisno kaj naprava od varnostnih zadev preverja.
Sem naletel na različne bankovce, ki so kazali, da so ponarejeni pa so se na koncu izkazali, da je z njimi vse OK. Prvi problem pri preverjanju lahko nastane, če je bankovec opran. Ni nujno, da pri tem zgleda zgužvan itd.. V veliki večini je vse ok, kjub temu, da zavrača.

Na banki ti bojo povedali ali je ok ali ne. Če pa posumijo, da ni vse ok, ga morajo predati policiji. Naredi se zapisnik, kje si ga dobil itd. in vzamejo tvoji podatki - pač postopek. Policaji odnesejo bankovec in če je vse ok ti ga policaj nato dostavi na dom z dopisom, da je postopek ustavljen. Moram povedati, da tebi ni potrebno ostati do prihoda policije. bančni delavec te tudi ne sme prisiliti da ostaneš. Če želiš lahko daš svoje podatke pa te policija nato kontaktira.
Go with the flow.

bauci ::

Danes sem v Intersparu plačal račun z bankovcem za 50€. Blagajničarka ga je 5x spustila čez mašino in vsakič je zapiskalo. Potem ga je mirno dala v blagajno in mi izplačala razliko.
Nobene panike!

branc ::

The Player je izjavil:

branc je izjavil:

The Player je izjavil:




- če je denar ponarejen - misliš, da mu ga bodo policaji dali nazaj? LoL.


Od kje ti pa ta ideja? jst tega nism izjavu, še enkrat pejt nazaj pa preber :)

Drgač pa vsi tisti, ki neki pamet solite, da naj ga karma štrafa, se mal zamislte kako bi vi se počutl? Dejansko v prvem momentu zlo težko ugotoviš, a je bankovc ponarejen al ne, dokler tega ne doživiš na lastni koži in če seveda veš na kaj moraš bit sploh pozoren.

Pač na žalost bo ob tistih 50€, ampak stvar se lahko zgodi vsakomur in to že jutri lahko.


Bom selektivno odgovoril, ker se deloma strinjam s tvojimi odgovori:

Napisal si, da bo v vsakem primeru ostal brez denarja. Seveda bo, če bo ponarejen. Če je pravi, potem temu ni tako.

Kar se pa 'moraliziranja' tiče; nategniti nedolžnega človeka, ker si bil sam nategnjen je low. Fuck karma, gre za osnovni bonton.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mercator - nakup vžigalnika

Oddelek: Loža
316439 (4699) dottor
»

Umik bankovca za 500€ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
39887282 (70748) AndrejO
»

Ponarejen denar

Oddelek: Loža
469677 (7297) Stari maček
»

Zanima me vrednost bankovca za 5€ z napako (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
629089 (6002) BaToCarx
»

Kaj naredit s ponarejenim 20€ bankovcem?

Oddelek: Loža
418665 (5999) Keyser Soze

Več podobnih tem