» »

Tečen sosed, kako pravno ukrepati?

Tečen sosed, kako pravno ukrepati?

«
1
2

Rok Woot ::

Imam probleme s sosedom, na skupnih prostorih prestavlja moje premičnine. Recimo kolo, nezaklenjen motor je prestavil na ulico. Živimo v hiši iz dveh enot. Ali lahko snemam skupne prostore in uporabim na sodišču, mora biti kamera vidna? Z vodo je zalil je tudi mojo punco, ker se trezna smejala pred vhodnimi vrati okoli 13 ure. Ali bi moral klicati policijo? Kolikokrat jo mora napasti z vodo, da ga zaprejo? V tej Sloveniji nič ne štima. Kaj naredim če se noče umakniti iz skupnih vhodnih vrat na vrt? Nemorem ga odriniti, ker bi me tožil. Kličem policijo? Je tusi nesramno bogat, tako, da ga denarne kazni sploh ne motijo. Ima zasedenih par naši prostorov, zaradi čegar smo še vedno na sodišču, saj njegovih premičnin ne morem premakniti. Mogoče bi policija vzela odtise iz prijateljevaga motorja, če bi jih poklical, čeprav dvomim v to.

Ps.: Ena njegova prigoda. Avto čaka pred njegovo garažo. Notri so umirjeni ljudje srednjih let (nič radia itd). On pride pred garažo in jim reče, da nimajo kaj stati tam. Mož za volanom odvrne, da samo čakajo kolega, da so se ustavili le za par minut. Sosed pobesni in jim reče, kakih par minut, saj vas že 15 minut gledam iz hiše... Da malo dobite predstavo, res se mi neda "zajebavat" s tem sosedom, samo se toliko vmešava vame, da počasi nimam izbire. Ima tudi veliko vez in poznanstev, prosim za nasvet.
  • zaklenil: bluefish ()

e-marko ::

Če po pravni poti ne dosežeš nič in tudi nasilje ni opcija ti ostane samo selitev. V hišo pa naseliš cigane.

Lp
...somebody, somewhere...

Mesar ::

Ja v grobem maš dve možnosti, da se greš z njim vojne... ali pa se v vsakem možnem primeru uporabiš pristojne institucije. Prijavi napad, prijavi krajo, vsako malenkost, seveda boš ob tem moral paziti, da si tudi sam "čist". Pa pri vsaki prijaviš vztrajaš in gnjaviš kaj je zdaj s tem... mogoče bo po vezah uspel "izničiti" kakšno prijavo, vsak teden eno na različne organe pa zagotovo ne.
Your turn to burn!

Matako ::

Rok Woot je izjavil:

Z vodo je zalil je tudi mojo punco, ker se trezna smejala pred vhodnimi vrati okoli 13 ure.


V tej deželi smo že itak preveč prizanesljivi do zlorabe alkohola, da ti gre pa nekdo nekoga zaliti, ker je trezen pa je že višek, ki presega vse meje!
/\/\.K.

jype ::

Rok Woot> Kolikokrat jo mora napasti z vodo, da ga zaprejo?

Enkrat je dovolj (ampak moraš takoj poklicati policijo, da pride naredit zapisnik).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

s6c-gEL ::

Voda ti lahko uniči obleko -> resna materialna škoda.

Mipe ::

Pravnega sredstva tu ni. Je samo ena učinkovita rešitev: odselitev. Lahko tudi naseliš cigane in vsem poveš, zakaj, potem pa samo še adijo.

Nima veze naslednje desetletje pričkati se s sosedom.

jype ::

Če je punco polil, pokličeš policijo. Gre za kaznivo dejanje.

Če se dere na kolege, ki čakajo pred tvojo bajto na skupnem dvorišču, je to prekršek. Seveda spet pokličeš policijo.

Mipe ::

S tem se bo samo še bolj zameril sosedu.

Mesar ::

In? Sosed bo po takšnem dogodku premislil preden bo spet naredil kako "sranje", če se bo moral zato sprehajati na policijsko postajo, pojasnjevati, izjave dajat pa še kaj.

Odselitev verjetno tudi ni ravno "realna" opcija, upam, da je vsem jasno zakaj.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

Mipe ::

Zamera pa ostane. Življenje ti lahko zagreni tudi na legalne načine, kot npr. pravdanje za vsako malenkost.

Če vam tak način življenja ustreza, predlagam, da zamenjate s stanovalcem. Win, win.

Furbo ::

Ne nasedaj na njegove otročje provokacije pa bo. Obravnavaj ga kot prvošolca. /ignore sosed
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

jype ::

Mipe> S tem se bo samo še bolj zameril sosedu.

Who cares? Ni njegova naloga skrbet za otročjega soseda.

nagobčnik ::

Predlagam isto kot jype. Poklicat policijo naslednjič (za polivanje absolutno). Vsaj preden greš jamrat, da v slo nič ne štima. Telepatsko organi res ne morjo vedet, da maš problem s sosedom.

svecka ::

Prijatelj mi je odgovoril kako se je rešil tečnega soseda. Začel je na prodajato hišo, ampak samo z opombo da prodaja ciganom. Sosed je po tem kmalu dal mir, ker je vedel kaj ga čaka, če pridejo.

Cigani užgejo, začni dajati oglas in kar sosedu povej da boš prodal.

Drug način pa je seveda bolj temačen (mafija in to)

poweroff ::

Za nadlegovanje, napad, grožnje, id. bo pač treba poklicati policijo. Za ostalo bo potrebno vložiti zasebno tožbo.

Ja, stane, ja, je tečno, ampak tega ne bo noben drug naredil namesto tebe.
sudo poweroff

harmony ::

poweroff je izjavil:

Za nadlegovanje, napad, grožnje, id. bo pač treba poklicati policijo. Za ostalo bo potrebno vložiti zasebno tožbo.

Ja, stane, ja, je tečno, ampak tega ne bo noben drug naredil namesto tebe.


Ja, res je, ampak OP se očitno tega soseda boji, ker je sodeč po opisu nek "zaj...an" tip. In nihče si neželi imeti opravka s takimi idioti.

jype ::

harmony> Ja, res je, ampak OP se očitno tega soseda boji, ker je sodeč po opisu nek "zaj...an" tip. In nihče si neželi imeti opravka s takimi idioti.

Zato pa naj nima opravkov z njim ampak naj pokliče policijo, ki je za to usposobljena in plačana.

Mipe ::

Tudi lažne prijave so kaznive. Just FYI.

harmony ::

jype je izjavil:

harmony> Ja, res je, ampak OP se očitno tega soseda boji, ker je sodeč po opisu nek "zaj...an" tip. In nihče si neželi imeti opravka s takimi idioti.

Zato pa naj nima opravkov z njim ampak naj pokliče policijo, ki je za to usposobljena in plačana.


Ja, ampak ni to problem. Problem je, ker se OP boji potem maščevanja.

jype ::

harmony> Ja, ampak ni to problem. Problem je, ker se OP boji potem maščevanja.

Če je problem strah, naj si omisli psihoterapevta.

poweroff ::

harmony je izjavil:

Ja, res je, ampak OP se očitno tega soseda boji, ker je sodeč po opisu nek "zaj...an" tip. In nihče si neželi imeti opravka s takimi idioti.

Imam kolega, ki je tudi imel takega soseda. Nihče se mu ni upal nič. Potem se je pa on spravil iti do konca. Parkrat je poklical policijo, z odvetnico spisal kazensko ovadbo in vložil civilno tožbo.

V par mesecih je bil sosed obsojen na sodišču, civilka še traja.

Guess what. Ko je sosed videl, da gre zares, se je blazno umiril. Zdaj je pohleven kot teliček.
sudo poweroff

Unknown_001 ::

Rok Woot je izjavil:

Je tudi nesramno bogat


Tole mi ne gre skupaj. Definiraj kaj zate pomeni bogat? Da ima Bemflo al pa mečko pred garažo, pa ma bolj plačan šiht kot marsikdo ki ima za slovensko povprečje že "velko"plačo?
Če bi bil res nek bogatun bi si zih omislil privat domovanje da ga ne bi motilo kako drugi njega ovirajo. Mogoče prej premožen, ampak pustimo zdej tole.

Drugače pa ko ga vidiš da tika tvoje stvari ki niso nikomur v napoto, pa se upali balkanca pa premori tolk ponosa, in ga nahrul ko žvino da nima kaj po tvojih stvareh šarat in ne odnehaj. Tu se gre po napisanem samo za kazanje "alfa" položaja, ki ga sosed uspešno izvaja glede na to da si raje v grdem smislu rečeno papak in raje požreš zadevo, ter se mu umikaš. Zgolj s tem da misliš, sem boljši od njega, sej bo že nekdo vidu da je on zloben pa se bo zamislu... Japajade K* use skupaj. Pokaži mu kje je meja pa konec. Ker to je samo tipanje do kod lahko s svojim arogantnim egoističnim pristopom pride, da bo njemu fajn.

Aja, pa če se ti na vrata nastavi, ti samo marš naproti ko tank in mu jasno pokaži da se ne misliš ustavit. Govorica telesa je zelo pomembna. Če bo tele še vedno stalo na vratih se pa samo na silo mimo prerin (ne tako da ga boš odrinil, udaril,...) Če bo začel se ti nastavljati, te riniti nazaj to lahko razumeš kot napad, potem pa naredi kokr hočeš, ampak po tem momentu pokliči policijo TAKOJ! Ker tisti ki prvi kliče bo obravnavan kot žrtev napada, če te bo prehitel si pa v ...

V glavnem nimaš se takega kaj bati, če bi to bila res neka velka živina z vezami ipd. se ne bi mel cajta ukvarjat s takimi malenkostmi na tako nizkem nivoju. Se pravi imaš opravka s težko zakompleksanim japijem.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Okapi ::

V par mesecih je bil sosed obsojen na sodišču, civilka še traja.

Guess what. Ko je sosed videl, da gre zares, se je blazno umiril. Zdaj je pohleven kot teliček.
V črni kroniki pa vsake toliko časa prebereš o kakšnem, ki je v takem primeru vzel sekiro ali lovsko puško v roke. Si pripravljen preveriti, kako se tvoj sosed odziva na tožbe?

O.

jype ::

Okapi> Si pripravljen preveriti, kako se tvoj sosed odziva na tožbe?

Če je psihopat, potem bo naslednjič dekle mogoče polil še s čim drugim kot z vodo. Nima smisla čakat, da se to zgodi, veliko pametneje je takoj poklicat policijo.

FlyingBee ::

policaji pa se bodo smejali pa polito punco še nekaj časa čekirali

jype ::

Po mojih izkušnjah so policisti profesionalni. Naredijo zapisnik in podajo ovadbo, tip dobi vabilo na sodišče in večina po obravnavi nikoli več ne utruja.

JanK ::

Podobnega debila imam za soseda. Celo prejsnje leto je nekaj tezil, ker sem bil v nadzornem svetu stanovalcev, izolacija fasade pa ni potekala tocno tako, kot si je zamislil on. Ni se mu dalo dopovedati, da je to odlocitev vecine stanovalcev.

Ko je lani oktobra, medtem, ko sem bil v sluzbi, moji noseci partnerki pozvonil pri vratih in ji je**l vse, jo zmerjal, grozil, da bo prerezal cevi od klime in podobno sranje, pa smo nemudoma poklicali policijo. Kasneje sem mu med slucajnim srecanjem razlozil, da se z njim pogovarjam samo se preko policije in/ali odvetnika. Od takrat ne bev ne mev od njega.

Pomoje je treba samo dovolj resno in brezkompromisno pokazati, da se ne mislis pustiti zezati, pa se vecina tudi hudih debilov umiri. S tistimi, ki se ne, pa bi imel itak tezave, ne glede na to, kaj pocnes. Izgubiti pomoje nimas kaj.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

FlyingBee ::

in punca bo mokra čakala na policijo? dej no dej, kje ti živiš, punca zdaj vsaj vidi, da ima pičkastega fanta

jype ::

Stojansto> in punca bo mokra čakala na policijo?

Čemu bi morala mokra čakat na policijo? A da bodo videli, da je bila mokra?

FlyingBee ::

torej pokliče lahko policijo kadar koli se mu zaželi, potem lahko kar jutri pokliče in ga obtži, da jo je polil, torej še ni zamudil priložnosti za to

sicer pa odgovarjam na bedasto vprašanje: A da bodo videli, da je bila mokra? .. kako lahko vidijo, da je "bila" mokra?

Zgodovina sprememb…

Rok Woot ::

Jype, bom naslednjič, res pa dvomim, da ga bodo zaprli, kot praviš. Sploh ne prvič, za koliko časa pa in kolikorat mora to ponoviti? S tem, da lahko trdi, da sem vodo zlil sam.

Bojim se soseda ne, samo ne upam, se ga fizično napasti, zaradi pravnih in ne moralnih posledic. Ni se drl na moje kolege, ampak na neke naključne ljudi ljudi, ki so se pač ustavili na ulici pred njegovo garažo. Šlo je za primer, da vidite kakšna oseba je.

Sosed se odlično odziva na tožbe. Imamo več njih odprtih na sodišču, od strehe, katere noče popravit na skupne stroške, pa do kleti, ko ne prazne sob in še par. Sej so potem hišo razdelili majčkeno v našo korist, ko je mela že sodnica poven kufer vsega. Na vse tožbe se pritoži in maksimalno zavlačuje, kar je zamudno in nam ni v interesu, njega pa prizadane samo finančno, kar je v tem primeru nično.

Rok Woot ::

Dolgo je bil aktiven v politiki in se dobro znajde v teh podlih forah, je tudi pameten in po mojem mnenju zloben, predvsem do ljudi.

Mesar ::

Rok Woot je izjavil:

Jype, bom naslednjič, res pa dvomim, da ga bodo zaprli, kot praviš. Sploh ne prvič, za koliko časa pa in kolikorat mora to ponoviti? S tem, da lahko trdi, da sem vodo zlil sam.

Bojim se soseda ne, samo ne upam, se ga fizično napasti, zaradi pravnih in ne moralnih posledic. Ni se drl na moje kolege, ampak na neke naključne ljudi ljudi, ki so se pač ustavili na ulici pred njegovo garažo. Šlo je za primer, da vidite kakšna oseba je.

Sosed se odlično odziva na tožbe. Imamo več njih odprtih na sodišču, od strehe, katere noče popravit na skupne stroške, pa do kleti, ko ne prazne sob in še par. Sej so potem hišo razdelili majčkeno v našo korist, ko je mela že sodnica poven kufer vsega. Na vse tožbe se pritoži in maksimalno zavlačuje, kar je zamudno in nam ni v interesu, njega pa prizadane samo finančno, kar je v tem primeru nično.


No vredu, če ga bojo parkrat odpeljali ali pa obravnavali zaradi kršenja JRM (1, 2, 3) pa naj se še na to odziva...

Jaz bi mu ob vsakem takem incidentu poslal policijo na hof...

Če ti stvari odnaša/prestavlja je to tatvina/odtujitev lastnine, tudi to rešuje policija...

Pa verjetno še kaj, razišči ti najboljše veš s čim vsem ti "nagaja"...

In vseh teh postopkov nebo moral kar tako izpodbijat pa tudi kazni se bodo začele hitro kopičit, če ne druga bo pa vsak mesec prispeval jurja, dva al pa še več za dobro drugih državljanov.
Your turn to burn!

Furbo ::

Ne sekiraj se in ne nasedaj na male provokacije. Modelu je pač težko, nekoč je bil pomemben, danes je zgleda ničla in še attention whore, potem pa takole išče pozornost. Takim se samo lepo smeješ pa je.

Za kako prestavljanje motorja in podobne malenkosti se ne kliče policije, ko ti kaj resnega ušpiči pred pričami, pa le v akcijo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

mat xxl ::

Potem naredite tako, da mu vsi nazaj nagajate ...... je ena soseda enemu kolegu 3 mačke zastrupila samo njemu pa še drugim sosedom ... in kupili smo orto strup za plevel, rečeš v trgovini rabim za grob, da ne bo nič raslo in smo ji obdelali cel njen vrt .... in Policija je seveda zasliševala vse sosede, bila je skregana z vsemi, ko so prišli do kolega, so mu že naprej rekli ja saj vemo, da je z vsemi skregana, no on je rekel pač so šle 3 mačke , baba je žleht...

Skratka otežite mu bivanje do konca ..... posebej če ima več sovražnikov, ne bo vedel, kdo mu nagaja .... npr. zalepiš mu ključavnico vhoda, ko ga ni doma.... če ima precej sovražnikov ne bo ideje, kdo mu nagaja in to mu nagajajte na več načinov hkrati ....... in tako se bo sam skuliral ....

Mesar ::

Rok Woot je izjavil:

Dolgo je bil aktiven v politiki in se dobro znajde v teh podlih forah, je tudi pameten in po mojem mnenju zloben, predvsem do ljudi.


Mah... v Sloveniji je "posredno" pol prebivalstva v politiki al pa vsej četrtina no...

Podlih forah gor ali dol, če bo prijava in zapisnik za JRM, odtujitev lastnine, karkoli bodo morali to obravnavat in nekje bo ostalo ... "njegova zgodovina".

mat xxl je izjavil:

Potem naredite tako, da mu vsi nazaj nagajate ...... je ena soseda enemu kolegu 3 mačke zastrupila samo njemu pa še drugim sosedom ... in kupili smo orto strup za plevel, rečeš v trgovini rabim za grob, da ne bo nič raslo in smo ji obdelali cel njen vrt .... in Policija je seveda zasliševala vse sosede, bila je skregana z vsemi, ko so prišli do kolega, so mu že naprej rekli ja saj vemo, da je z vsemi skregana, no on je rekel pač so šle 3 mačke , baba je žleht...

Skratka otežite mu bivanje do konca ..... posebej če ima več sovražnikov, ne bo vedel, kdo mu nagaja .... npr. zalepiš mu ključavnico vhoda, ko ga ni doma.... če ima precej sovražnikov ne bo ideje, kdo mu nagaja in to mu nagajajte na več načinov hkrati ....... in tako se bo sam skuliral ....


Ja razen če se zgodi kaj česar niso pričakovali in bo potem nekdo morala odgovarjat. Misliš, da ta njihov sosed pričakuje kup postopkov proti njemu na sodišču? Pa prijavo za vsako "sranje" ki ga naredo? Seveda, da ne... ker vidi, da lahko dela kar se mu zazdi in ni sankcioniran.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

mat xxl ::

Ma tako se najbolj zamisliš sam nad sabo, nam je nekdo v vikend stanovanju zalepil ključavnico, se sam sprašuješ, kaj sem komu naredil...., no na koncu sem ugotovil, da en sosed skoz kliče Policijo hrup iz enega lokala in Policaji so lastniku razložili, da na prijave morajo reagirat in pisati kazni, žal je potem ta lastnik lokala ukrepal na svoj način na napačnih ravno naših vratih...... Sem šel tja in vprašal, kdo je to naredil, so rekli mi ne, sem rekel vi ste, če se še enkrat ponovi na mojih nepravih vratih...... in je bil mir .

Rok Woot ::

Ja pričakuje in ga tudi ni ustavilo. Ja lahko bi mu "nagajal" bolj ko on meni, samo on v tem uživa, jaz pa ne in res se mi neda.... Če policiji povem, da je prestavil kolo, ali bodo vzeli prstne vtise? Načeloma, lahko prijavim to tudi z par dnevno zamudo, to je bilo par dni nazaj. Ali lahko postavim kamere na skupno stopnišče in izhod? In ali so taki dokazi pravnomočni.

mat xxl ::

Kamere lahko postaviš, če vas je večina ZA, morate pa to tudi jasno označiti in je še kar nekaj zahtev.

49106 ::

a ni tako, da morajo biti vsi ZA?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Rok Woot ::

Večina stanovalcev? Ali večina stanovanj? Ali večina stanovanjskih enot? Pa 50% ni večina, a ne?

50% je več, manjka še a... saj je logično.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rok Woot ()

Arctander ::

1) Včlani se v Čezvesoljsko zombi cerkev, da boš lahko legalno izvajal verske obrede v svojem domu (aka glasno ropotal s piskri), pri katerih te ne morejo kaznovati zaradi kršitve JRM.

2) Vsak dan izvajaj jutranji in večerni verski obred ter nanj povabi tudi druge vernike.

3) ???

4) Profit!

Rok Woot ::

Vsaj en konstruktiven nasvet.

black ice ::

Ni problem v nasvetih.

Invictus ::

Mipe je izjavil:

Zamera pa ostane. Življenje ti lahko zagreni tudi na legalne načine, kot npr. pravdanje za vsako malenkost.

Če vam tak način življenja ustreza, predlagam, da zamenjate s stanovalcem. Win, win.

Zamera je že zdaj.

Zakaj bi se pustil?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SeMiNeSanja ::

Pri teh zadevah tudi ni slabo biti malo birokrata in voditi dnevnik 'dogodkov'.
Čisto nekaj drugega je, če znaš kdaj kasneje navesti točno kdaj se je kaj zgodilo in kdo je še bil priča dogodku, kot pa če nastopaš po sistemu 'enkrat je pa to in to naredil'.

Kot drugo, pa večkrat, ko boste poklicali policijo, bolj bo tudi uradno postal znan kot kršitelj javnega redi in miru, motilec posesti,..... Pri vsakem nadaljnem postopku, se bo težje izgovarjal, da on ni nič kriv, saj bo imel uradno lep spisek prijav, ki mu zagotovo ne bodo štele v korist.

fosil ::

Taki ljudje iščejo pozornost in želi si ravno tega, da tudi ti nagajaš njemu in da se bosta šla igrice.
Ignoriraj ga ob njegovih izpadih pa uporabi policijo in odvetnika, sam pa se z njim ne ukvarjaj.
Res da traja, ampak na koncu bo stroške itak plačal on.
Tako je!

Mehmed ::

Rok Woot je izjavil:

Kolikokrat jo mora napasti z vodo, da ga zaprejo? V tej Sloveniji nič ne štima. Kaj naredim če se noče umakniti iz skupnih vhodnih vrat na vrt? Nemorem ga odriniti, ker bi me tožil. Kličem policijo?


Razlog da v tej sloveniji nic ne stima je, da folk tudi tist minimum, v tem primeru prijaviti zadevo, ne naredi. Ampak samo jamra kako se nic ne resi samo od sebe.
Vsekakor, policija bo hodila naokoli pa sprasevala mimoidoce a vas je kdo polil zadnje case ali vam odrekal vstop v vaso hiso. Zelo realno ja.

Invictus ::

Ob vsakem incidentu pokliči policijo. Sam se sploh ne vpletaj. Pokličeš, počakaš policijo, poveš svoje in je to to.

Tistega o skupnem/lastnem zemljišču in premilninah najbolje ne razumem. Ali ima vsak od vas svojo zemljo okoli?

Če je odgovor ja, in če ima on svoje stvari na vaši zemlji, dajte prijavo za motenje posesti.

Sklepam pa da živite v hiši, kjer ima vsak svoje nadstropje ???
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sosedov pes laja celo noc ko zmesan kaj narediti,vasi predlogi. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9132624 (16461) Invictus
»

soseda se pritožuje nad hrupom ki ga ni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6918679 (12957) [D]emon
»

Streljanje ptičev

Oddelek: Loža
364880 (2358) borisk
»

Soseda me obtožuje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9920549 (14039) Unknown_001

glasni sosedje - kaj narediti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9023449 (20180) BigWhale

Več podobnih tem