Forum » Strojna oprema » Load/unload cycle narašča po prehodu na SSD
Load/unload cycle narašča po prehodu na SSD
CyberPunk ::
WD Scorpio Black 750 GB je bil prej glavni disk (sistemska in podatkovna particija), sedaj pa je sistemski SSD, WD pa je zgolj za podatke. Slednjemu pa se Load/unload Cycle SMART parameter sedaj zelo hitro povečuje (občasno se tudi sliši parkiranje glave).
Če preračunam vrednosti in čas uporabe pred tem, sta bila prej na en dan približno 2 cikla. Sedaj pa jih je bilo vsaj 10 v eni uri.
S čim se to zadevo izklopi? Poskusil sem AAM/APM Control v CrystalDiskInfo, pa ni bilo nikakršne spremembe.
Ne moti me zvok, ampak če sklepam po novem naraščanju števila ciklov, bo disk s takim početjem naredil "samomor".
Če preračunam vrednosti in čas uporabe pred tem, sta bila prej na en dan približno 2 cikla. Sedaj pa jih je bilo vsaj 10 v eni uri.
S čim se to zadevo izklopi? Poskusil sem AAM/APM Control v CrystalDiskInfo, pa ni bilo nikakršne spremembe.
Ne moti me zvok, ampak če sklepam po novem naraščanju števila ciklov, bo disk s takim početjem naredil "samomor".
Hvala. wdidle3 bo OK, zgleda. Skratka opcija je 8 (ki je bila default) do 300 sekund (ki je lahko v mojem primeru ali pa ce je zunanji disk, se vedno relativno malo) - ce pa das /D, se popolnoma disejbla tole?
Nekaj podobnega (ce ne celo isto) je bilo par let nazaj na enem zunanjem WD disku, pa je bilo tudi dostopno samo preko bootable utilityja.
Nekaj podobnega (ce ne celo isto) je bilo par let nazaj na enem zunanjem WD disku, pa je bilo tudi dostopno samo preko bootable utilityja.
BTW, kako pa se z wdidle3 pride do eksternih/USB diskov (domnevam, da jih ne mounta, glede na to, da laufa v enem DOSu)? Ali pa se to rec v tem primeru (ker ne gre za sistemski/vgrajen disk) lahko direktno pozene znotraj Windows?
s6c-gEL ::
VirtualBox/VMware player & Workstation
Bootaj z wd orodjem, nato mountaj v virtualca usb hdd (v VirtualBox , devices, usb) in izvedi ukaz s stikalom /D .
Za VirtualBox
http://superuser.com/questions/495025/u...
odg 2
Bootaj z wd orodjem, nato mountaj v virtualca usb hdd (v VirtualBox , devices, usb) in izvedi ukaz s stikalom /D .
Za VirtualBox
odg 2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
A tale nastavitev se po rebootu izbrise? Ker mi danes WD spet "klika" in cikli se povecujejo.
VirtualBox/VMware player & Workstation
Za VirtualBox
odg 2
Boota se, mounta se, ampak ko napisem "wdidle3", da bi izpisal parametre, zamrzne ob napisu "Configure Idle3.".
Verjetno je se kaj treba pri guestu v Vboxu nastaviti v izhodiscu? Izbral sem Windows 7 32 bit kot vrsto operacijskega sistema in pustil vse default nastavitve (razen v IDE secondary master sem priklopil ISO fajl z wdidle3).
V tretje gre rado... :)
1. Glede klikanja po rebootu: Nastavitev preko wdidle3 se seveda ohrani "v" disku. Ampak ne glede na to pa se - ne vem sicer, zakaj - po vsakem zagonu laptopa (iz hibernacije ali popolnega shutdowna, skratka vedno, ko vmes ni bil "na elektriki") ponovno pojavi klikanje in povecevanje ciklov. Pomaga edino to, da v CrystalDiskInfo pod AAM/APM Control vsakic spodnji slider premaknem cisto na desno.
(Dopuscam moznost, da disk pac to od nekje iz Windows 7 pobere in z vsako ugasnitvijo sistema implementira - ne glede na nastavitev idle3 (ce imam na 5 minut ali pa disabled).)
2. Glede USB diskov: Ja, mountam jih lahko brez problema v VirtualBoxu preko USB menuja, ce sem v "zaresnem" OS. Ampak ce virtualno masino bootam iz ISO, ki vsebuje wdidle3, pa diska ne zazna. :/
1. Glede klikanja po rebootu: Nastavitev preko wdidle3 se seveda ohrani "v" disku. Ampak ne glede na to pa se - ne vem sicer, zakaj - po vsakem zagonu laptopa (iz hibernacije ali popolnega shutdowna, skratka vedno, ko vmes ni bil "na elektriki") ponovno pojavi klikanje in povecevanje ciklov. Pomaga edino to, da v CrystalDiskInfo pod AAM/APM Control vsakic spodnji slider premaknem cisto na desno.
(Dopuscam moznost, da disk pac to od nekje iz Windows 7 pobere in z vsako ugasnitvijo sistema implementira - ne glede na nastavitev idle3 (ce imam na 5 minut ali pa disabled).)
2. Glede USB diskov: Ja, mountam jih lahko brez problema v VirtualBoxu preko USB menuja, ce sem v "zaresnem" OS. Ampak ce virtualno masino bootam iz ISO, ki vsebuje wdidle3, pa diska ne zazna. :/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zunanji disk - napakaOddelek: Strojna oprema | 757 (708) | AC_DC |
» | Virtualizacija obstoječega win3.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 2235 (1364) | kixs |
» | Virtualizacija particije na diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 900 (818) | sajmon |
» | VMWare in podobni?Oddelek: Programska oprema | 4112 (3173) | slitkx |
» | Ubuntu pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1746 (1467) | dux |