Forum » Igre » Age of Wonders 3
Age of Wonders 3
Pipi_Karamba ::
Opažam, da se v SLO sploh ne govori o tem špilu, čeprav se mi zdi, da je žanr fantazijskih poteznih strategij pri nas kar popularen (Heroes of Might & Magic serija je lep primer). Skratka, če koga zanimajo taki špili, vam priporočam, da vsaj poskusite Age of Wonders 3, saj je po mojem skromnem mnenju špil občutna nadgradnja Heroes of Might & Magic formule.
Prelepa strateška mapa s terenom, ki vpliva na moralo in gibanje? - CHECK
Taktične bitke v katerih so formacije dejansko pomembne? - CHECK
Randomly generated maps? - CHECK
Tona opcij za kustomizacijo igre, da lahko človek igra, kakor njemu paše? - CHECK
Kustomizacija lastnega lika, ki nato vodi tvoj imperij? - CHECK
Zmogljiv editor za ustvarjanje lastnih map in scenarijev? - CHECK
Večigralstvo tako online kot offline? - CHECK
Fantastična glasbena podlaga? - CHECK
Hudobni pingvini s svetlečimi rdečimi očmi? ... Čakaj, kaj??? - CHECK
Edino kar špilu fali je vgrajena ura z alarmom, da ne bi človek ob igranju čisto pozabil na čas
VIDEO
Če pa kdo slučajno že igra AoW3 pa naj mi sporoči, da se udari kako igro kdaj ;)
Prelepa strateška mapa s terenom, ki vpliva na moralo in gibanje? - CHECK
Taktične bitke v katerih so formacije dejansko pomembne? - CHECK
Randomly generated maps? - CHECK
Tona opcij za kustomizacijo igre, da lahko človek igra, kakor njemu paše? - CHECK
Kustomizacija lastnega lika, ki nato vodi tvoj imperij? - CHECK
Zmogljiv editor za ustvarjanje lastnih map in scenarijev? - CHECK
Večigralstvo tako online kot offline? - CHECK
Fantastična glasbena podlaga? - CHECK
Hudobni pingvini s svetlečimi rdečimi očmi? ... Čakaj, kaj??? - CHECK
Edino kar špilu fali je vgrajena ura z alarmom, da ne bi človek ob igranju čisto pozabil na čas
VIDEO
Če pa kdo slučajno že igra AoW3 pa naj mi sporoči, da se udari kako igro kdaj ;)
Še en špil v istem žanru, ki je trenutno še v Early Access na Steam-u, ampak tudi veliko obeta je Endless Legend.
Gogyto ::
Glede AOW3
hja, jaz sem po ogledu prvega trailerja, ki je prišel ven, bolj dobil občutek, da gre za remake enega od prvih dveh delov... Da so zgolj obdelali grafiko kot pa kaj drugega in me zadeva ni pritegnila.
Se pa bolj navdušujem nad spodnjo zadevo - je že nekaj časa na mojem spisku želja na Steamu.. Njihov prvi špil, Endless Space je že nekaj časa v moji zbirki špilov in me je navdušila. Ko sem uzrl še Endless Legend, sem bil navdušen. Mogoče me moti edino CIV5 stil mape. Kot da zdaj vsi po vrsti kopirajo ta način. Je pa res, da so ga pri Amplitude studios nadgradili z aktivnim terenom... njami
hja, jaz sem po ogledu prvega trailerja, ki je prišel ven, bolj dobil občutek, da gre za remake enega od prvih dveh delov... Da so zgolj obdelali grafiko kot pa kaj drugega in me zadeva ni pritegnila.
Se pa bolj navdušujem nad spodnjo zadevo - je že nekaj časa na mojem spisku želja na Steamu.. Njihov prvi špil, Endless Space je že nekaj časa v moji zbirki špilov in me je navdušila. Ko sem uzrl še Endless Legend, sem bil navdušen. Mogoče me moti edino CIV5 stil mape. Kot da zdaj vsi po vrsti kopirajo ta način. Je pa res, da so ga pri Amplitude studios nadgradili z aktivnim terenom... njami
Če je bilo vse kar sem naštel v prvem post-u že v AoW 3 sam ne vem, ker prejšnjih delov nisem ne vem koliko igral. Shadow Magic sem samo poskusil, ampak me špil ni pretirano navdušil, tako da sem na koncu nadaljeval s preigravanjem Heroes of Might & Magic 4. Skratka, možno je, da kakih hudih inovacij v špilu ni, čeprav moram reč, da tako dobrih bitk v turn-based strategijah sam še nisem srečal.
Bitke so medtem tisti del Endless Legend, ki mi je najmanj všeč, čeprav mi je jako simpatična odločitev, da se odvijajo na campaign map-u in špil po srečanju vojska ne preskoči na neko random bojišče. Problem je v kontroliranju enot, ki je malce pomanjkljivo. Heksagonalne mape so pa itak boljše od šahovnic, tako da nimkam nič proti kopiranju.
Bitke so medtem tisti del Endless Legend, ki mi je najmanj všeč, čeprav mi je jako simpatična odločitev, da se odvijajo na campaign map-u in špil po srečanju vojska ne preskoči na neko random bojišče. Problem je v kontroliranju enot, ki je malce pomanjkljivo. Heksagonalne mape so pa itak boljše od šahovnic, tako da nimkam nič proti kopiranju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Iščem igro (RPG, MMORPG, FPS, RTS, ...) (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Igre | 455128 (2122) | matobeli |
» | Manj znane igre (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Igre | 32671 (5411) | D3m |
» | Katera je vaša najljubša igra vseh časov? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 39410 (17429) | msms |
» | Vaših 5 igr vseh časov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 40591 (26307) | Sc0ut |
» | Igra podobna Heroes of Migh and Magic?Oddelek: Igre | 1350 (1237) | Mavrik |