» »

avtopolnilec za telefone

avtopolnilec za telefone

Ikspe ::

Kupil sem avtopolnilec za telefone.
https://www.mimovrste.com/avtopolnilci/...

Na polnilcu in škatli nikjer ne piše kakšna je izhodna napetost in tok. Pri hišnih polnilcih je to vedno navedeno pa me zanima če pri vseh avtopolnilcih tega podatka ni in zakaj ne.
  • spremenil: Ikspe ()

hojnikb ::

V vsakem primeru je 5V in minimalno .5A
#brezpodpisa

Nevem kje sem pobral da je za polnjenje telefonov bolje da je tok čim manjši. Je to res?

Ni res. Telefon si sam vzame, kolk je najbolje za njega (torej če ti rukneš 5A polnilec bo fon filu samo z 1A, če je to max).
#brezpodpisa

menjalnik ::

Hojnikb a ni 5A mal huda? jest bi reku 1A. Ikspe ja to je res ja, sam ziher neboš imel toliko časa telefona, da bi se sekiral za to:P

Kaj je huda ? Imaš lahko tudi 5A polnilce, ampak to itk nima nobene veze, ker telefona nebo tako hitro filal. Zato pa je krmilno vezje znotraj telefona. Itk pa če polnilec ne da extra signala, z več kot .5A itk nebo filo.
#brezpodpisa

BladE_ ::

5A je rekal za primer in ti hotel povedati, da tudi 100A ni problema, ker bo telefon vlekel max 1A - primer...
Akcija - Reakcija

Tu sem zasledil avtopolnilec pri katerem pa je izhodni tok znan.

http://www.2001tech.com/product.php?Kin...

Naveden je izhodni tok 1A in tudi 0,5A? Ima to vgrajeno samoregulacijo za izbiro optimalnejšega izhodnega toka?

tisti tok izbere telefon, ne polnilec. Od polnilca je važno sam to, da pošlje signal telefonu, da je sposobn dajat tudi več kot .5A
#brezpodpisa

Sami ::

Za večino novih telefonov je dovolj 1A, drugače pa se ti bo le počasneje polnil.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

WarpedGone ::

Hojnikb a ni 5A mal huda? jest bi reku 1A. Ikspe ja to je res ja, sam ziher neboš imel toliko časa telefona, da bi se sekiral za to:P

Če folk nebi šprical fizike v OŠ, bi bil svet lepši.

Od polnilca je važno sam to, da pošlje signal telefonu, da je sposobn dajat tudi več kot .5A

And how it does that?
Polnilec je napetnostni pretvornik, ki na izhodu poskuša držat deklarirano napetost. Ko na njegov izhod priklopiš porabnik, izhodna napetost upade katero polnilec nato poskuša "zakrpat". Kolk napetost pade je odvisno od moči porabnika, kolk padca lahko polnilec zakrpa pa je navzgor omejeno z močjo polnilca.

Vse kar lahko telefon počne je, da gleda polnilno napetost in ko ta preveč pade, mal zapre pipco in s tem statistično zmanjša polnilno moč in povprečen polnilni tok. Temu mogoče lahk rečeš tut "pošlje signal" sam je mal čudn izraz za to kar se dogaja.
Zbogom in hvala za vse ribe

hojnikb je izjavil:

tisti tok izbere telefon, ne polnilec. Od polnilca je važno sam to, da pošlje signal telefonu, da je sposobn dajat tudi več kot .5A

Če sem prav razumel se polnilec ne prilagaja polnjenja z zveznim tokom ampak sta na voljo samo 0,5 ali pa 1 A?

Temu mogoče lahk rečeš tut "pošlje signal" sam je mal čudn izraz za to kar se dogaja.

Hec je, ker USB specifikacije določajo 500mAh za napajanje, polnjenje in tudi če je tako telefon sposoben polnit z več kot .5A in je tudi polnilec bolj močn (recimo 1A) bo stvar še vedno polnala z .5A, tako kot spec določa.
V primeru, da hočeš polnit z večjo močjo, more imeti polnilec na podatkovnih pinih določen upor, da telefon s tem ve, da je stvar dovolj močna.
#brezpodpisa

WarpedGone ::

Ja, če gledaš preko USB zgodbe, to drži.
Slikca v OP postu zgleda kot čistonavadni DC/DC konverter, USB je omenjen le v opisu.
Zbogom in hvala za vse ribe

menjalnik ::

Če vas prav razumem ima polnilec lahko izhodni tok 60A pa mu bo polnilno vezje v telefonu določilo koliko potrebuje za polnjenje? Zakaj potem od proizvajalca do proizvajalca polnilcev različni podatki?

Kaj pa napetost pri polnilcu?

Če vas prav razumem ima polnilec lahko izhodni tok 60A pa mu bo polnilno vezje v telefonu določilo koliko potrebuje za polnjenje?

da

Zakaj potem od proizvajalca do proizvajalca polnilcev različni podatki?

razlićni polnilci za različne namene

Kaj pa napetost pri polnilcu?

4.75-5.25v
#brezpodpisa

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtopolnilec za telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
284280 (2379) Stari maček
»

Polnilec za telefon

112395 (2149) bobicek
»

Kako vezju omejiti tok

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
324971 (4155) Golaz
»

Polnjenje pametnega telefona

375494 (4751) IL_DIAVOLO
»

Servis HTC - Al' sem nor, ali je to banalnost na vrhuncu? (strani: 1 2 3 )

12535895 (29980) shadeX

Več podobnih tem