Forum » Pomoč in nasveti » Sprostitev prostora na Windows tablici
Sprostitev prostora na Windows tablici
beni ::
Živjo,
na Windows tablici zmanjkuje prostora.
Sicer je vse razen sistema na SD kartici, pa vseeno se sistemska particija počasi, a vztrajno, polni.
Potrebno bi bilo odstraniti nenujne popravke, ki jih je kar precej.
Ostali crap sem že počistil, prostora je le še cca 2GB.
V zadnjega pol leta se je nabralo preko 6GB popravkov, vsaj pol nenujnih.
Kako naj se tega lotim ?
LP
na Windows tablici zmanjkuje prostora.
Sicer je vse razen sistema na SD kartici, pa vseeno se sistemska particija počasi, a vztrajno, polni.
Potrebno bi bilo odstraniti nenujne popravke, ki jih je kar precej.
Ostali crap sem že počistil, prostora je le še cca 2GB.
Kako naj se tega lotim ?
LP
Pojma nimam ...
RejZoR ::
Lahko tud uporabiš NTFS compression na fajlih, ki so redko uporabljeni (sistemski ali keri drugi). S tem boš sigurno pridobil nekaj brez opaznejših slabosti.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
hojnikb ::
pobriši inštalacijske fajle le teh
#brezpodpisa
Ravno to je težava, sproti po posodobitvah je bil vedno zagnam cleanmgr, pobrisane tako namestitvene datoteke, kot neuporabne sistemske datoteke, sedaj pa počasi ne vem več, kaj naj še brišem.
Dodajalo se ni nič programja, vse kar je delovnih datotek, so na SD kartici.
Disk je 32GB, kartica še enktat toliko.
Rad bi pobrisal nenujne posodobitve, a ne vem, katere so nenujne.
Tako pri sistemu, kot pri officu.
LP
Dodajalo se ni nič programja, vse kar je delovnih datotek, so na SD kartici.
Disk je 32GB, kartica še enktat toliko.
Rad bi pobrisal nenujne posodobitve, a ne vem, katere so nenujne.
Tako pri sistemu, kot pri officu.
LP
Pojma nimam ...
Do pomladi sem imel vedno cca 8-9GB prostora na sistemski particiji.
Potem pa z vsako posodobitvijo manj.
Ne vem, kje naj še iščem, poskusil sem ccleaner, Wipedisk, cleanmgr ...
LP
Potem pa z vsako posodobitvijo manj.
Ne vem, kje naj še iščem, poskusil sem ccleaner, Wipedisk, cleanmgr ...
LP
Pojma nimam ...
Motion ::
kolk profilov maš ustvarjenih na tablci. A uporablaš outlook za pregledovanje pošte? Pomoje je najbolš, da kar maš pomembnih datotek daš na SD pa nardiš factory reset.
En profil, brez outlooka, nimam časa za factory reset, bi raje rešil brez ...
LP
LP
Pojma nimam ...
Windirstat pokaže tja, kjer vem da je potrebno počistiti. Težava je v tem, da ne vem kaj smem izbrisati in kaj ne. Obstaja Windows Installer Cleanup Utillity (msicuu2), a ne deluje na tem OS.
Pa sem spet na začetku ...
LP
Pa sem spet na začetku ...
LP
Pojma nimam ...
Iluvatar ::
Meni je na desktopu tale vodič ogromno pomagal. http://www.hanselman.com/blog/GuideToFr...
Nevem sicer koliko od tega je aplikabilno tudi na tvoji tablici, upam pa vseeno, da ti bo v pomoč.
Nevem sicer koliko od tega je aplikabilno tudi na tvoji tablici, upam pa vseeno, da ti bo v pomoč.
Nekaj ne štima.
Zadnji update danes je bil velik 648MB.
Po updatu je bilo prostora za 1,9GB manj.
Po brisanju z cleanmgr je še vedno 1,2GB manj prostora.
Med vikendom grem na fresh install, pa vseeno me zanima, kaj se mi nabira na disku ? Dejansko je tablica samo za službene namene, brskalnika tako rekoč nikoli ne uporabljam, tako, da se zaradi brskanja ne bi smelo nič nabirati na disku.
LP
Zadnji update danes je bil velik 648MB.
Po updatu je bilo prostora za 1,9GB manj.
Po brisanju z cleanmgr je še vedno 1,2GB manj prostora.
Med vikendom grem na fresh install, pa vseeno me zanima, kaj se mi nabira na disku ? Dejansko je tablica samo za službene namene, brskalnika tako rekoč nikoli ne uporabljam, tako, da se zaradi brskanja ne bi smelo nič nabirati na disku.
LP
Pojma nimam ...
Na disku je recovery particija in na njej prednaložen W8, ki se po inštalaciji samodejno aktivira.
Preden to particijo pobrišem, bi rad prebral kodo, s katero se aktivira, saj bom naložil direktno W8.1 z usb diska.
Kako lahko kodo preberem ?
Na tablici in škatli ni nalepke s kodo, kot so bile včasih.
LP
Preden to particijo pobrišem, bi rad prebral kodo, s katero se aktivira, saj bom naložil direktno W8.1 z usb diska.
Kako lahko kodo preberem ?
Na tablici in škatli ni nalepke s kodo, kot so bile včasih.
LP
Pojma nimam ...
Torej to pomeni, da lahko disk formatiram in naložim s spleta snet W8.1, ki se bo samodejno aktiviral ?
S tem bi pridobil 3,8 GB prostora.
Katere posodobitve je nujno naložiti, ker jih moram, zaradi pomanjkanja prostora, filtrirati.
Kako je s posodobitvami Offica ? Imam licenčni 2013, po namestitvi se naloži SP1. Če nato onemogočim posodobitve zanj, verjetno ne bo nekih težav ?
LP
S tem bi pridobil 3,8 GB prostora.
Katere posodobitve je nujno naložiti, ker jih moram, zaradi pomanjkanja prostora, filtrirati.
Kako je s posodobitvami Offica ? Imam licenčni 2013, po namestitvi se naloži SP1. Če nato onemogočim posodobitve zanj, verjetno ne bo nekih težav ?
LP
Pojma nimam ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 139 140 141 142 )Oddelek: Operacijski sistemi | 1392089 (3916) | tetriandoch |
» | Izteka se rok za brezplačno nadgradnjo na Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 17755 (13740) | mtosev |
» | Predhodno nameščen win 8 - ključ izdelkaOddelek: Operacijski sistemi | 5549 (5020) | solatko |
» | kako sprostiti sistemski disk,,ssd 120gigaOddelek: Pomoč in nasveti | 2322 (2060) | MrStein |
» | težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12303 (10830) | solatko |