Forum » Loža » Je treba komu prijavit sum stekline ?
Je treba komu prijavit sum stekline ?
Brane22 ::
Danes zjutraj sem an shujševalnem sprehodu skozi gozd doživel čudno izkušnjo.
Zaslišal sem zelo obupano lajanje. Skrajno visoko in obupano. Dobil sem feeling kot da je kakega psa na dvorišču napadlo nekaj smrtonosnega. Nadaljujem po poti dol in lajanje se ne preneha, nato pa opazim da to nekaj cvili-laja in zmedeno teče po gozdu sicer z nekim namenom da bi mi jebalo mater ampak kar nekako ni šlo po hribu gor proti meni temveč nekako vštric proti točki kjer naj bi se v prvem ovinku cesta spustila na to višino.
mel sem občutek da je mogoče steklina in sem se raje obrnil in šel nazaj. Pa mel sem tak feeling kot da zvok mojih korakov po grušču sproža odzive zadeve. Je treba to kam prijaviti ?
Psov je precej v okolici, sicer privezanih ampak čisto možno da se bo srečala s kakim.
Koliko je to sploh pogosto v naših gozdovih ? Kolk je sploh nalezljiva ta zadeva ?
Tam je precej vodnih virov ( cevi in pipce, preko katerih teče voda v korita itd).
Je možen prenos na teh mestih ? Sicer naj bi bila nezmožnost požiranja eden od simptomov, a to še ne pomeni nič...
Zaslišal sem zelo obupano lajanje. Skrajno visoko in obupano. Dobil sem feeling kot da je kakega psa na dvorišču napadlo nekaj smrtonosnega. Nadaljujem po poti dol in lajanje se ne preneha, nato pa opazim da to nekaj cvili-laja in zmedeno teče po gozdu sicer z nekim namenom da bi mi jebalo mater ampak kar nekako ni šlo po hribu gor proti meni temveč nekako vštric proti točki kjer naj bi se v prvem ovinku cesta spustila na to višino.
mel sem občutek da je mogoče steklina in sem se raje obrnil in šel nazaj. Pa mel sem tak feeling kot da zvok mojih korakov po grušču sproža odzive zadeve. Je treba to kam prijaviti ?
Psov je precej v okolici, sicer privezanih ampak čisto možno da se bo srečala s kakim.
Koliko je to sploh pogosto v naših gozdovih ? Kolk je sploh nalezljiva ta zadeva ?
Tam je precej vodnih virov ( cevi in pipce, preko katerih teče voda v korita itd).
Je možen prenos na teh mestih ? Sicer naj bi bila nezmožnost požiranja eden od simptomov, a to še ne pomeni nič...
darkolord ::
Je možen prenos na teh mestih ?Virus stekline ne preživi izven telesa dovolj dolgo, da bi bil možen kak drug način okužbe razen neposrednega stika poškodovane kože ali sluznice s telesnimi tekočinami stekle živali
Zadevo pomoje prijaviš lokalni izpostavi VURSa.
RejZoR ::
Pri steklini je treba hitro posredovat, ker ko enkrat doseže kasnejšo fazo ni več vrnitve. Ampak kot je reku darkolord, samo preko vode se ne boš okužil, je potreben direktni prenos preko sluznice ali ugriza.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Nisem mislu zaradi sebe ampak drugih.
Pri tem inkubacijskem času je stvar imela lahko kontakt s čuda ostalih živali in me je zanimalo, če je lahko pustila okužbo na pojilih.
Koneckoncev, kdo pravi,d a je edina okužena ? Saj od nekod jo je staknila tudi sama.
Je kar kup bajt v neposredni bližini in večina je neograjenih, nekatere nimajo privezanih psov.
Nisem bil na čistem, koliko se mudi s prijavo tega.
No, poslal sem mail s podatki na VURS.
Pri tem inkubacijskem času je stvar imela lahko kontakt s čuda ostalih živali in me je zanimalo, če je lahko pustila okužbo na pojilih.
Koneckoncev, kdo pravi,d a je edina okužena ? Saj od nekod jo je staknila tudi sama.
Je kar kup bajt v neposredni bližini in večina je neograjenih, nekatere nimajo privezanih psov.
Nisem bil na čistem, koliko se mudi s prijavo tega.
No, poslal sem mail s podatki na VURS.
one too many ::
Sklepam, da si potem videl lisico?
Stekline v Sloveniji praktično ni. Se pa zadnje čase čedalje več pojavlja, ker je Hrvaška ukinila program cepljena lisic. Si iz tega dela države?
Iz lastnih izkušenj pa vem, da vsak primer (vsaj na ljudeh) jemljejo zelo resno. Jasno, saj je smrtna bolezen.
Stekline v Sloveniji praktično ni. Se pa zadnje čase čedalje več pojavlja, ker je Hrvaška ukinila program cepljena lisic. Si iz tega dela države?
Iz lastnih izkušenj pa vem, da vsak primer (vsaj na ljudeh) jemljejo zelo resno. Jasno, saj je smrtna bolezen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: one too many ()
Ne, to je bilo v Ljubljana-Sostro.
Prepričan v steklino ne morem biti, nekako mi ni bilo do tega da bi se tam zadrževal, še manj pa približeval zadevi. Od daleč sem dobil občutek da gre za psa srednje velikosti. Sem pa na Youtubeu takoj zatem poiskal primere obolelih psov in takoj zaznal podobnost v lajanju ( 40 sekunda):
Primeri obolelih psov
Prepričan v steklino ne morem biti, nekako mi ni bilo do tega da bi se tam zadrževal, še manj pa približeval zadevi. Od daleč sem dobil občutek da gre za psa srednje velikosti. Sem pa na Youtubeu takoj zatem poiskal primere obolelih psov in takoj zaznal podobnost v lajanju ( 40 sekunda):
Primeri obolelih psov
BorutO ::
Kolikor vem, je steklina 100% smrtna in je ne preživi noben, če tudi je na svetu zabeležen samo en primer, ko je človek preživel steklino, v bivstvu gre za žensko:
Vse o steklini: http://web.archive.org/web/201012030801...
jype ::
V primeru ugriza te proti steklini takoj cepijo, kar zelo pomaga.
Postexposure prophylaxis @ Wikipedia
Tisti kuža na Pečarju je mal čudn že vsaj pet let, pa če maš psa s seboj se mu vedno scufa ko greš mimo bajte na Debnega. IMO nima stekline.
Tisti kuža na Pečarju je mal čudn že vsaj pet let, pa če maš psa s seboj se mu vedno scufa ko greš mimo bajte na Debnega. IMO nima stekline.
V primeru ugriza te proti steklini takoj cepijo, kar zelo pomaga.
Šel sem sam že dostikrat, pa ni blo problemov. Tokrat pa se je stvari trgalo mogoče sto metrov diagonalno name v smeri recimo 4-5 o'clock, ko me stvar ni mogla videti skozi gozd. Poleg tega, takega lajanja prej v življenju nisem slišal.
RejZoR ::
Kolikor vem, je steklina 100% smrtna in je ne preživi noben, če tudi je na svetu zabeležen samo en primer, ko je človek preživel steklino, v bivstvu gre za žensko:
Steklina je smrtna samo če se je ne zdravi takoj (zato ap te bojo v primeru ugriza takoj cepili pa čeprav gre samo za sum).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
BorutO ::
Naš pes se tako dere, zverinsko, ko cigani hodijo od bajte do bajte, da fehtajo ali pa iščejo železo.
Očitno je do leta 2011 ali 2010 ta na videu bila prva ki je preživela steklino, sicer pa je tudi ena gostja v odmevih na tvslo, mislim, da je šlo za epidemiloginjo, ali nekaj takega, ko je rekla, da je steklina 100% smrtna, pol pa ne vem, ali ona ne ve, da ni, ali pa mi vemo, da je. ;)
Očitno je do leta 2011 ali 2010 ta na videu bila prva ki je preživela steklino, sicer pa je tudi ena gostja v odmevih na tvslo, mislim, da je šlo za epidemiloginjo, ali nekaj takega, ko je rekla, da je steklina 100% smrtna, pol pa ne vem, ali ona ne ve, da ni, ali pa mi vemo, da je. ;)
Malcolm_Y ::
Za nekoga, ki sumi na steklino, si precej prešerne volje. ;)
Vsekakor objavi, kaj porečejo na VURS-u, ker te mam na sumu, da trolaš.
NIkoli se mi stvar ni približala na manj ko 20m+. Glede na dosegljive podatke nimam kaj biti posebej zaskrbljen osebno. Me pa skrbi v smislu, kaj bi bilo če bi me stvar napadla.
Zakaj hudiča bi trolal o tem ?
jype ::
BorutO> Očitno je do leta 2011 ali 2010 ta na videu bila prva ki je preživela steklino, sicer pa je tudi ena gostja v odmevih na tvslo, mislim, da je šlo za epidemiloginjo, ali nekaj takega, ko je rekla, da je steklina 100% smrtna, pol pa ne vem, ali ona ne ve, da ni, ali pa mi vemo, da je. ;)
Okužba s steklino je eno, zboleti za steklino pa drugo. Če se okužiš z virusom in si pravočasno zdravljen, bolezni sploh ne dobiš. Če bolezen dobiš, si v praksi mrtev.
Okužba s steklino je eno, zboleti za steklino pa drugo. Če se okužiš z virusom in si pravočasno zdravljen, bolezni sploh ne dobiš. Če bolezen dobiš, si v praksi mrtev.
Naš pes se tako dere, zverinsko, ko cigani hodijo od bajte do bajte, da fehtajo ali pa iščejo železo.
Možno, ampak tam sem šel ziher 100x ali več, pa še nikoli nisem slišal ničesar podobnega.
Poleg tega se je stvar začela ziher več ko 100m zračne razdalje stran od mene nekako diagonalno nazaj ( 4-5 o'clock) pa precej gozda je blo vmes. V tistih bajtah je ponavadi samo en kuža v kletki, pa še temu se že več ne da lajat. Pa še ko je lajal, ga je bilo slišati povsem drugače. Pa še takrat je lajal mogoče na 5-10m razdalje, ko sem prišel več ali manj v vidno polje. Pa, kot rečeno, bil je v kletki.
boha ::
zanimivo. sem iz okolice LJ in danes zjutraj smo imeli lisico tako rekoč na dvorišču. pes je lajal celo noč, lisica je zgleda čepela za ograjo in se ni od tam premaknila do jutra (s psom nista imela stika). zjutraj jo je spodil sosed. od gozda smo oddaljeni cca 300 metrov in mi ni jasn kaj jo je prignalo sem. jutri kličemo VS.
S katerega konca okolice LJ si ?
BTW, je možno da kdo take stvari počne zanalašč- pušča okužene kose mesa po gozdu ali kaj podobnega ?
BTW, je možno da kdo take stvari počne zanalašč- pušča okužene kose mesa po gozdu ali kaj podobnega ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
jest10 ::
zanimivo. sem iz okolice LJ in danes zjutraj smo imeli lisico tako rekoč na dvorišču. pes je lajal celo noč, lisica je zgleda čepela za ograjo in se ni od tam premaknila do jutra (s psom nista imela stika). zjutraj jo je spodil sosed. od gozda smo oddaljeni cca 300 metrov in mi ni jasn kaj jo je prignalo sem. jutri kličemo VS.
Če je bila to mlada lisica, potem ni panike. So dostikrat malo zmedene in firbčne. Nam je enkrat ena prišla pogledat na piknik-na 5m razdalje, pa verjemi da nismo bili nič kaj tihi.
Če je pa stara žival pa lahko kaj posumiš.
Sem klical na VURS, čisto iz radovednosti. Naveličana k*ava mi je hkrati zagotovila da se direktorica "full ukvarja z mojim mailom", obenem pa mi je sama zdrdrala kot telefonski odzivnik okvirčke , ki ste jih že pripopali tle.
Nekako precej poceni, naveličan odnos, za katerega ne vidim osnove.
Jaz nimam opravka s temi zadevami vsak dan in pojma nimam a je to kritično ali pa brezveze, tudi če gre za primer stekline. Od njih pričakujem pojasnilo, lahko tudi v pisani obliki na webu, da ne morim folka.
Če tega ni, kaj drugega lahko kot da pokličem ?
V glavnem, brezveze. FOlk daje skrajno naveličan občutek v smislu "daj mi mir", hkrati pa naj bi jih obvestil če bo kriza, da jih ne bo ujela z gatami na kolenih. IOW, fajn bi blo če bi nekdo drugi namesto njih opravljal njihovo delo.
Okapi ::
fajn bi blo če bi nekdo drugi namesto njih opravljal njihovo delo.Če bi bil ti na njihovem mestu, bi prav tako hitro imel poln kufer tistih, ki od daleč slišijo lajanje (ali vidijo lisico blizu naselja ali kaj podobno "sumljivega") in posumijo na steklino.
O.
Olórin ::
Gandalfar, se opravičujem za prejšni post, samo dodal sem mnenje Branetu=)
Okapi, sicer v splošnem imaš prav. Res so naveličani. Kljub temu pa ne smejo pozabit dejstva, da ravno s tem namenom tam grejejo stol, premikajo papir in zalivajo rože.
se strinjam. Nekoč se spomnim da smo celo hranili neko lisično družinico, so se kar udomačili pri nas. Dokler niso nekega dne nas samo še lepo pozdravili in odšli nazaj v gozd. Zelo prijazne in radovedne živali, v bistvu jim je videti da so v sorodstvu s psmi. Je pa vseeno treba biti pazljiv z njimi, saj niso vse take!!! (da jih ne bo šel kdo božat.. :D )
Okapi, sicer v splošnem imaš prav. Res so naveličani. Kljub temu pa ne smejo pozabit dejstva, da ravno s tem namenom tam grejejo stol, premikajo papir in zalivajo rože.
Če je bila to mlada lisica, potem ni panike. So dostikrat malo zmedene in firbčne. Nam je enkrat ena prišla pogledat na piknik-na 5m razdalje, pa verjemi da nismo bili nič kaj tihi.
Če je pa stara žival pa lahko kaj posumiš.
se strinjam. Nekoč se spomnim da smo celo hranili neko lisično družinico, so se kar udomačili pri nas. Dokler niso nekega dne nas samo še lepo pozdravili in odšli nazaj v gozd. Zelo prijazne in radovedne živali, v bistvu jim je videti da so v sorodstvu s psmi. Je pa vseeno treba biti pazljiv z njimi, saj niso vse take!!! (da jih ne bo šel kdo božat.. :D )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Olórin ()
Prosim? Sam mail objavi, z njihovim odgovorom na tvoj dopis, nič drugega.
Nisem dobil NIČESAR nazaj. Še. Zato sem pa klical.
fajn bi blo če bi nekdo drugi namesto njih opravljal njihovo delo.Če bi bil ti na njihovem mestu, bi prav tako hitro imel poln kufer tistih, ki od daleč slišijo lajanje (ali vidijo lisico blizu naselja ali kaj podobno "sumljivega") in posumijo na steklino.
O.
Mogoče bi imel, ampak plača bi mi preprečevala da bi sral po vsakem, ki je poklical, še preden bi se izkazalo,d a je to potrebno.
Po uvodni laži (da se direktorka full ukvarja z mojim mailom - po načinu kako je bilo to izrečeno, bi reku da je prej srala na sekretu ali kaj podobnega) je njeni "asswipe" desni roki full trajalo, da je izbrskala mail, nato pa so sledile nebuloze tipa pa "saj ni navedena lokacija" a v centru maila sem dal googlemaps točno lokacijo na mogoče 10m.
Odziv je bil v smislu a da mamo mi email ? Saj res, kje se že to odpre ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brane22 ()
Prosim? Sam mail objavi, z njihovim odgovorom na tvoj dopis, nič drugega.
Aja, kar se maila tiče, je bolj ali manj cut&paste kopija posta na ST, s parimi stavki ustrezno popravljenimi, torej ga ne bi popal sem. Poslan je bil v nedeljo ob 09:44 na "OU-Ljubljana.VURS (monkey) gov.si"
Ljerka na drugi strani je potrdila prejem.
Mipe ::
O.
Še vedno so dolžni resno obravnavati vse prijave. Ker tu si res ne moremo privoščiti šalabajzerstva.
Ali pač?
Kar se količine maila, ki da ga dobijo tiče, čim sem ji reku da sem poslal mail v zvezi možnostjo pojava stekline, in ko je že enkrat našla in opdrla mail klient, mi je zdrdrala moj email naslov.
Nekako ne verjamem torej, da se dušijo v tovrstni korespondenci.
Nekako ne verjamem torej, da se dušijo v tovrstni korespondenci.
Pa poslal sem zadevo z našega smtp strežnika iz firmine domene. Se pravi, ne nek gmail naslov ali kaj podobnega in pustil sem svoje polno ime in priimek.
one too many ::
O.
To je sicer res. Vsekakor pa je bolje prijaviti kot ne (sum stekline je obvezno prijavljiv, link). No, seveda v mejah normale.
Na tej isti strani niso dobro razloženi znaki stekline (link).
Če jih odvečno prijavljanje moti, naj naredijo kakšen vprašalnik ali naj dajo dodatne primerne (kakšne youtube posnetke), da se bodo ljudje lažje odločili, ne pa takšen odziv.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stroški psa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10880 (8179) | jype |
» | Obvezno cepljenje psaOddelek: Loža | 7153 (6326) | Vice |
» | Cepljenje psovOddelek: Loža | 4700 (4136) | driver_x |
» | Obvezno cepljenje proti tetanusu?!?! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26541 (13470) | bzzero |
» | Spanje na plaži in netopirjiOddelek: Loža | 3054 (2150) | tabla |