» »

Srednja šola za računalništvo ...

Srednja šola za računalništvo ...

ArsenalFC ::

Lep pozdrav,
ja no, jaz sem se letos vpisal v srednjo šolo in sicer srednja šola za računalništvo ... in ja imam kar nekaj znanja o računalništvu a me vseeno zanima, če kdo ve za kakšno knjigo v kateri bi lahko še več izvedel o računalištvu. Nočem preveč zahtevne a tudi ne takšne, v kateri se bom naučil kako prižgati računalnik.
Tko da če kdo ve, prosim za naslov :) (angleščina mi gre sicer od rok, a rajši vidim da imam slovensko!)
Hvala!

MasterKiD ::

Pojdi v knjižnico in tam maš veliko knjig, še posebej o programiranju. Programiranja se nauči, če ne boš na trgu dela crknil... Drugače pa nisi izbral ravno perspektivno smer.. No ja, izbira posameznika, boš pač imel velike težave pri iskanju joba.

Zgodovina sprememb…

bella_trix ::

MasterKiD je izjavil:

Pojdi v knjižnico in tam maš veliko knjig, še posebej o programiranju. Programiranja se nauči, če ne boš na trgu dela crknil... Drugače pa nisi izbral ravno perspektivno smer.. No ja, izbira posameznika, boš pač imel velike težave pri iskanju joba.

Da danes nekaj takega preberem... Računalništvo/programiranje ni perspektivna smer? Kaj pa je potem?

Avtorju teme pa svetujem, da se začne učiti programiranja. Saj vas bodo že na šoli učili, vendar lahko veliko narediš tudi sam. Kakšna knjiga, internet... vir, ki ti najbolj odgovarja. :)

Blinder ::

pejt si pogledat zahteve za programerje v oglasih za job pa povej če je to perspektivno

za začetnika seveda.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blinder ()

bella_trix ::

Jaz sem MasterKiDa razumela kot da misli na splošno, da računalništvo/programiranje ni perspektivna smer.

Tako je bella_trix je razumela prav. Lahko preverite, da je vedno manj povpraševanja v SLO po programerjih, računalničarjih. In tudi svetovno veliko odpuščajo (HP naprimer).

EWER115 ::

MasterKid sam si verjetno izbral daleč najbolj perspektivno smer v Sloveniji, FDV. Kar se tiče zaposlitve v računalništvu pa takole, z dokončano resno fakulteto ( FRI / FERI), glede službe ni problema, problem je, da se morš dela za uspešen študij še otepat.

laž

bajsibajsi ::

Kot da je racunalnistvo zgolj programiranje...

Ja, drugo je bolj mizerno plačano kot programiranje, to je fact. EWER115 ne verjamem ti, žal :)

sandmat ::

Blinder je izjavil:

laž

Zakaj bi to bila laž? na podlagi izkušenj lahko povem, da je dela še preveč. Seveda obstajajo kljukci, ki iščejo službo tudi z diplomo iz računalništva, a teh je malo in je slednje pogojeno z njihovo nekompetentnostjo.

na podlagi izkušenj lahko povem, da dela ni. Seveda obstajajo kljukci, ki imajo tiste 2+ leti izkušenj kot programer in potem dobijo delo, a teh je malo in slednje pogojeno z njihovimi vezami in poznanstvi.

chrispy ::

če greš na vegovo mi piši sporočilo ti lahko malo svetujem kako pa kaj. pa kakšne zapiske/vaje pošljem.

Invictus ::

MasterKiD je izjavil:

Ja, drugo je bolj mizerno plačano kot programiranje, to je fact. EWER115 ne verjamem ti, žal :)

Ne poznaš prav veliko drugega dela se mi zdi.

Programiranje? To je tako kot za tesarja uporaba kladiva. Moraš znat. Potem se pa lahko lotiš bolje plačanih del. V računalnišvu seveda.

Računalništvo neprespektivno? Samo za tiste ki nimajo pojma. In živijo pri mamici in se pritožujejo da niso novi Bill Gates ali Steve Jobs, ker jim država tega ni plačala.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

sandmat ::

Blinder je izjavil:

na podlagi izkušenj lahko povem, da dela ni. Seveda obstajajo kljukci, ki imajo tiste 2+ leti izkušenj kot programer in potem dobijo delo, a teh je malo in slednje pogojeno z njihovimi vezami in poznanstvi.

in ti si kljukec z manj kot toliko izkušnjami, ali ?
ne razumem tvojega argumenta.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
16452504 (31015) Unknown_001
»

Študij informatike - VŠ

253924 (3426) PrihajaNodi
»

Zaposlitev po FE (LJ)

284119 (3080) eric_cartman
»

razlika med študijema?