Forum » Strojna oprema » Crknil laptop zamenjava delov
Crknil laptop zamenjava delov
Bellzmet ::
Zdravo,
laptop HP G72 star 3 leta je nekaj časa crkoval npr. kockasti artefakti na zaslonu, sedaj pa se ne prižge več.
Ob vžigu se zgodi tole:
- prižge se lučka za vklop nato lučka za WI-FI in nato lučka za num lock
- zažene se disk
- zaslon je črn
- tako je laptop prižgan cca. 10 sekund nato pa se ugasne
- ventilator se vmes sploh ne zažene (se vidi skozi reže)
Kaj bi lahko bilo? Ventilator, matična, grafična?
laptop HP G72 star 3 leta je nekaj časa crkoval npr. kockasti artefakti na zaslonu, sedaj pa se ne prižge več.
Ob vžigu se zgodi tole:
- prižge se lučka za vklop nato lučka za WI-FI in nato lučka za num lock
- zažene se disk
- zaslon je črn
- tako je laptop prižgan cca. 10 sekund nato pa se ugasne
- ventilator se vmes sploh ne zažene (se vidi skozi reže)
Kaj bi lahko bilo? Ventilator, matična, grafična?
MIHAc27 ::
Probaš lahko, če imaš 2 RAMA samo z enim ali drugim. Mogoče je samo to krivo za artefakte, bolj verjetno je pa grafika.
Bom še RAMe probal.
Če crkne matična oz. integrirana grafična - lahko zaradi tega ne dela ventilator? Ali bi ventilator moral delati kljub crknjeni grafični?
Če crkne matična oz. integrirana grafična - lahko zaradi tega ne dela ventilator? Ali bi ventilator moral delati kljub crknjeni grafični?
RAM ni krivec. Se pravi je zgleda matična/grafična. Je potem možno, da ventilator ne dela zaradi okvare matične/GPU? Je to povezano?
hojnikb ::
Glede na to, da si meu artefakte na ekranu, je 99% krivec grafična. Tisti vent ni nek pokazatelj.
#brezpodpisa
Ja sam tudi sumim grafično.
Samo se mi čudno zdi, da če bi crknila grafična, zakaj tudi ventilator ne dela?
Samo se mi čudno zdi, da če bi crknila grafična, zakaj tudi ventilator ne dela?
Hm sedaj drugače deluje. Sem poizkusil še preko HDMI na TV (ni delalo) se je pa spremnil vzorec. Sedaj se ob vklopu prižgeta on lučka in Wi-Fi gorita 3 sekunde se nato obe ugasneta in potem zopet prižgeta. Num lock pa se ne prižge več.
Sami ::
Če ventilator ne deluje, se mi zdi logično da se pregreva, najverjetneje je to posledica artefaktov. Probaj zamenjati ventilator, saj je tam z razlogom=)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Ja to je res. Samo se mi zdi, da pa vsaj na začetku bi se sistem/monitor lahko zbudil za par sekund preden se pregreje in ugasne. Tako da mislim, da je še kaj drugega kot ventilator.
Pozna kdo mogoče kam bi lahko nesel laptop, da neko pogleda kaj je crknilo? Samo za diagonozo ne popravilo...
gddr85 ::
kolker vem ima tud rač. servis samo diagnozo, mogoče probaj swedata, pa tam mal pogledajo, palčal boš pa sigurno nekaj tudi za diagnozo
hojnikb ::
prihrani si teh 20€ in raje daj v nakup drugega prenosnika. Itk je več kot očitno, da je treba popravit čipset/grafiko. In če boš dau to zrihtat, te zna stat več, kot je stvar vredna
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HP8710w zamenjava grafikeOddelek: Strojna oprema | 2214 (1709) | _koki_ |
» | HP 6730s se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1692 (1593) | awy |
» | Menjava RAMa med hibernateOddelek: Strojna oprema | 1719 (1484) | martinc |
» | Problem po menjavi matične ploščeOddelek: Pomoč in nasveti | 1445 (997) | Pyr0Beast |
» | PC se ne zažene splohOddelek: Pomoč in nasveti | 1932 (1765) | shany |